Recept Boršč červený

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupanou na kousky nakrájenou červenou řepu vyvaříme ve vývaru. Vývar slejeme, dochutíme citronem, osolíme a opepříme. Výborné zejména ráno po bujnějším večeru.

Recept je z kategorií: Boršče

Nahlásit recept

  • 13.11.01 vloženo
  • 17468x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • vývar - hovězí, drůbeží
  • červená řepa
  • citron
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Boršč červený

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Boršč červený

Sylvie
2302 příspěvků 24.11.10 20:36

Bedlo, jaké knedlíčky jsi do té polévky dělala?
Děkuji
Míša

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Boršč červený (R)

Našla a vařila jsem i tuto variantu:

3 morkové kosti - pak jsem do polévky udělala knedlíčky, hodně petrželky,
2 středně uvařené červené řepy - nastrouhat a nechat chvíli ve vývaru povařit,
1 masox,
podle potřeby sůl a pepř.

Pak přecedit, vložit kuličky, povařit, kysanou smetanu … hotovo.

Už se těším, až ji zopakuji.

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boršč červený (R)

Podle mne je polská kuchyně trošičku svéráznější. Žil jsem v Polsku krátkou dobu.
Dobrý boršč mám velice rád. Ale ten bude trochu jiný než tento. Jiný kraj-jiný mrav, jiná kuchyně.

kosik
43 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boršč červený (R)

Celkem běžně pod názvem „Barszcz " se polévka podle tohoto receptu prodává v rychlých občerstveních po celém Polsku. A několikrát jsem si ji dal i v "normální“ restauraci!

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Boršč červený (R) - kosiku

ďakujem, to je ono o čom sme pár dní späť viedli reč

poľské decká by mali usporiadať trestnú výpravu na poľskú fabriku, ktorá si čosi podobné dovolí vyrábať v instantnej podobe a ešte aj predávať pod názvom boršč

blueska
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boršč červený (R)

Očivišče pan Polakiem? To pana mama napevno adoptovala přes jakiesi křovaki, bo Polaki byvali kavalirami.
Píšu blbě polsky, tak jak ty blbě česky, ale to by ti tady každý prominul. Ale to že sem vlezeš jak do chlíva a chováš se jak hucúl… vem na vědomí, že jsme lidi a ne volové a krávy.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boršč červený (R)

Hele, Poláku, tak napiš, jak by to mělo vypadat a nečil se.

jacho
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Boršč červený (R)

ja ssem totiž POLAK TY VOLE!!!!!!

blueska
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boršč červený (R)-Jacho

…a tobě by zas každé české děcko nakopalo za prznění češtiny

jacho
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Boršč červený (R)

Tento recept příteli nemá nic společného s borščem.Když už tak je to BARSZCZ. čteno BARŠČ
A vubec za tento recept by ti každé malé Polské dědsko nakopalo do ......!!!!!

Madlenka
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boršč červený

Samozřejmě že je to boršč, „červený“ boršč je jeho polská varianta, máme ho jako štědrovečerní polívku každej rok. Sní se ho 3 litry a na Silvestra se dělá znovu, protože ani česnečka nepostaví na nohy tak, jako den, dva uleželej borščik:)
Jinak „ten náš“ je opravdu silnej hovězí vývar, nejlíp z pupku a ještě kousku libovějšího masa, a na konec se vlije sterilovaná řepa. Nejlepší je kuličková, zpravidla dovážená z Polska (naši jsem neviděla, aby nebyla nasekaná na kostičky). ALE POZOR!!!!! Jakmile řepu převaříte, ztrácí svoji krásně červenou barvu! Takže vlít skutečně až nakonec a jenom nechat prohřát. A kyselila bych radši kapkou octa, nicméně záleží na chuti každého.
Pro opravdové labužníky se přidá do talíře lžíce smetany:))) Už aby tu byly Vánoce:)

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Jéje ...

… k tomu receptu ti řeknu, že boršče existují stovky mutací a boršč je výraz pro polévku z řepy, tudíž je všechno v pořádku …

… a k tomu, že se neumíš podepsat ti snad ani nic říkat nebudu, ono to beztak nemá smysl.


Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Proboha!!!!!!!!!!!!

Okamžitě od tohoto receptu sundejte nalepku BORŠČ, myslím to v dobrém… Než vás někdo zabije!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz