Recept Borkovanský šumajstr

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájíme na 6 dílů, osolíme, okmínujeme a v troubě upečeme do měkka. Kroupy a předem namočené fazole propláchneme a dáme vařit každé zvlášť. Povařené je osolíme, obojí spolu smícháme, přidáme utřený česnek a na sádle na drobno nakrájenou opraženou cibulku. Podáváme s pečeným masem přelité výpekem, s kyselou okurkou, nebo salátem z kysaného zelí. Vhodnou přílohou je chléb. Salát; Zelí překrájíme a smícháme s oloupanými a nastrouhanými jablky a nastrouhanou mrkví. Zakapeme olejem a přelijeme zálivkou z vody, worcesterské omáčky, cukru a soli. Promícháme a můžeme hned podávat.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky

Nahlásit recept

  • 20.06.03 vloženo
  • 9996x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 900g vepřového plecka
  • 100g krup
  • 150g bílých fazolí
  • 150g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce sádla
  • kmín
  • salát; 200g kysaného zelí, 200g jablek, 1 mrkev, 3 lžíce oleje, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžička cukru, 1/2 lžičky soli, 1 šálek vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Borkovanský šumajstr

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz