Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nádivka: Ve velkém kastrole rozložit opraný špenát pouse s vodou na lístcích z posledního propláchnutí. Přikrýt kastrol a na prudkém ohni nechat špenát uvadnout. Jedenkrát, nebo dvakrát ho v kastrole otočit. Vyjmout do síta a nechat odkapat. Pomocí vařečky vytlačit co nejvíce vody. Posekat špenát. Na pánvi rozehřát olej s přepuštěným máslem a po 2 minuty za stálého míchání osmažit cibulky a špenát. Vyjmout do mísy a nechat vystydnout. Dovnitř vmíchat vejce, sýr, petrželku a kopr. Ochutit solí a pepřem, dobře promíchat a dát stranou. Předehřát troubu na 190°C. Nachystat těsto: V míse smíchat máslo, mléko, olivový olej a vejce. Částí potřít dno zapékací misky asi 23 cmX 30 cm velké. Položit tam 10 plátků Filo těsta a každý potřít máslovou směsí. Nahoru rozetřít sýrovo-špenátovou směs a na ni položit 10 plátků Filo těsta, opět každý potřít máslovou směsí. Připravit si glazůru: Smíchat mléko s vejci a potřít tím povrch těsta. Posypat černuchou, chcete-li. Péct asi 20 minut, potom snížit teplotu na 165°C a péct dalších 10 až 20 minut, až je povrch světle hnědý a křupavý. Nechat odpočinout tak 10 minut před krájením na 12 částí. Podávat horké. P.S. Tento recept se nazývá ¨ispanakli peynirli tepsi Su böreği¨Stejně se připravuje v Řecku, pouze s malými obměnami. Recept je z restaurace v Istanbulu. Je to jeden z druhů tohoto pečiva.
Recept je z kategorií: Slané koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Börek ze Sultánovy kuchyně