Recept Börek s mletým masem a špenátem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Börek s mletým masem a špenátem

Postup

1. Placky přikryjeme vlhkou utěrkou. Vymastíme pekáček (30 x 40 cm). Troubu předehřejeme na 200 °C. Mleté masa opečeme na 2 lžících oleje, vyjmeme a ve vypečené šťávě podusíme špenát. Přilisujeme česnek. Při­dáme mleté maso a rozinky. 2. Bylinky a kapary přidáme k masu, osolíme a opepříme. Placku vložíme do a formy, potřeme olejem, poklademe masem, zakryjeme druhou plackou, potřeme olejem, vložíme zbylé maso, přikryjeme poslední plackou a okraje zdvihneme. Potřeme žloutkem a pečeme 20 min. K pokrmu podáváme studenou česnekovou omáčku.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 28.10.02 vloženo
  • 8495x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 500 kcal, 24 g bílkovin, 36 g tuků, 17 g sacharidů
  • 3 arabské placky
  • 400 g mletého jehněčího masa
  • 4 lžíce oleje
  • 300 g zmrazeného listového špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rozinek
  • 1 svazek různých bylinek (např. kopr, máta a petrželka)
  • 1 lžíce kaparů
  • sůl
  • pepř
  • 1 žloutek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Börek s mletým masem a špenátem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz