Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Elida Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Moje oblíbené studijní, „kolejní“ jídlo, které se hodí, když doma „nic není“, a přitom spousta surovin, které je třeba rychle spotřebovat. Za název se omlouvám, ale protože to lze připravit vcelku z čehokoliv, co se doma najde, zvykla jsem si na něj.
Brambory oloupu, nakrájím na plátky a dám uvařit v osolené vodě.
Mezitím na másle zpěním nadrobno nakrájenou cibulku a přidám cokoliv, co najdu v lednici, výborně chutnala varianta s nakrájenou šunkou, jádel nakrájený na plátky. Chvíli osmahnout, pak přidat uvařené brambory, rozprostřít po pánvi a zasypat plátkovým sýrem na kostičky. Po chvilce zalít vajíčky, dokud se vajíčka neuvaří. Někdy nechávám krátce zapéct v troubě. Osolit, opepřit a dobrota je na světě!
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
4813 příspěvků 13.10.10 02:00
I u nás v Krkonoších se toto slovo používalo místo spisovného slova - nelad.
Dnes jsem se dívala na Kluky v akci a mnohem více mě vytočilo: Na máslíčku osmažíme slaninku do růžovoučka, přidáme smetánku atd…
Zdrobněliny - to je nějaká nová móda? Skoro se mi z toho dělá na blitíčko.
Ať mi někdo vysvětlí rozdíl mezi masem a masíkem…
Asi bych měla dodat, že jsem vyrostla na Moravě, a že se slovem bordel nemám v první řadě žádné vyloženě neslušné asociace, u nás se to používalo už odmala ve stejném významu a užití jako „nepořádek“. Možná českým uším to zní hůř. Jak říkám, jiný název jsem zvažovala už při zadávání, ale nakonec jsem se rozhodla nepředstírat, že tomu říkám nějak jinak. Ať si tomu říká kdo chce, jak chce, hlavně aby chutnalo,
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Název jsem fakt zvažovala, ale říkám tak tomu 6 let…takže jsem to rozhodla risknout
. Navíc nejsem zrovna zkušená kuchařka,
takže názvy jako selská omeleta mi moc neřeknou. Vzhledem k mému vztahu
k vaření tohle bude asi na dlouho jediný recept, který sem přidávám,
takže se netřeba bát dalších excesů
. Ostatně zapsala jsem to sem spíš pro sebe a
jen proto, že mě samotnou překvapilo, jak je takhle varianta mňam.
(Takže Švédům se za nosy hore vlastně ani
nedivím
. No a pokud by byl zájem, tak na
selskou omeletu to klidně přejmenuju, to je trefnej název.
583 příspěvků 11.10.10 22:01
Když vynecháte sýr, vznikne švédská národní krmě, zvaná pitypanna, na niž jsou seveřani pěkně namyšleni. Neprávem. V mnohých domovech je kuchyně zcela zbytečnou místností
2451 příspěvků 11.10.10 20:33
Sylvie, když tak mu příště vysvětlete, že se to jmenuje selská omeleta - nebo aspoň variace na ni, možná to bude lepší.
2302 příspěvků 11.10.10 19:02
Elida se však za název omlouvá, takže už neprudím.
2302 příspěvků 11.10.10 18:48
Bohužel tu už není Pepíček…takže ani pravidla…a až teď, když Vojtíšek dělá Bordel na pánvi, jsem pochopila, proč si někteří labužníci stěžují na nynější stránky.
2302 příspěvků 11.10.10 18:26
Tak se dnes Vojta brouzdal na Labužníku… a co myslíte, že teď chystá v kuchyni?
Správně.
1 příspěvek 10.10.10 22:39
s chlebem sem to ještě nemel
s knedlikem jo 
ano, anebo taky s opečeným chlebem, knedlíkem … co je po ruce
vaječná omeleta s bramborem atd
4813 příspěvků 10.10.10 22:11
Úžasné…a to vše za pouhých 40 minut…