Recept Bombardini
marmelada Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Smícháme ve stejných poměrech a zahřejeme k bodu varu. Navrch dámě špetku skořice. Pijeme horké. Recept z "babince" od Aniny.
Recept je z kategorií: Teplé alkoholické
- 12.11.06 vloženo
- 10498x zobrazeno
Ingredience
- vaječný koňak
- rum
- mléko
- špetka skořice.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku23.3.17 20:10
Podle receptu na kávové Bombardino na 4 porce: 50g třtinového cukru se
zahřeje do rozpuštění, zalije 200ml silné černé kávy a svaří
napolovinu. Do zchladlého se přimíchá 120ml whisky.
300ml vaječného likéru se ohřeje, nevaří.
Do sklenic rozdělíme kávu, na ni nalijeme teplý vaječný likér a navrch
nastříkáme dotuha vyšlehanou smetanu ke šlehání se dvěma lžičkami
mleté skořice.
Ozdobíme hořkou čokoládou.
Výborné před spaním
Diskuse k receptu Bombardini
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bombardini
Podle Emanuela Ridiho:
http://www.sitalemvkuchyni.cz/…/Bombardino/
http://www.sitalemvkuchyni.cz/…pt/calimero/
No, bombardinO, milá marmelado, bombardinO se to jmenuje
Polotovar mi teď přivezl choť s lyžovačky. A on je to vlastně vaječňák. Trvrdil, že do sklenice patří ještě bílý rum, to celé ohřát a ozdobit šlehačkou. Máte ji jako z praku a zajímalo by mne, co pak na té sjezdovce dělali…
Polotovar měli teď v Itálii také, v litrových lahvích - ohřát a navrch šlehačka a posypat skořicí....... a také tomu říkají „Kalimero“
P.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Pil som to tiez tohto roku v Taliansku a bolo to vylepsene trochou vanilkovej zmrzliny a na vrch bohata slahacka posipana skoricou. Mimochodom polotovar „bombardini liker“ je whisky a biely rum. Na zdravie.
No, konečně to sem někdo dal!
Pili jsme to v Itálii na horách před třemi
lety a letos už to měli i ve Špindlu… V Itálii mi tvrdili, že je tam
bílý rum…a říkali tomu „BOMBARDINO“. Ale nevěděla jsem, že je vše
1X1X1. Vyzkouším, dík!
P.