Recept Bombardini

(Hodnoceno 1x) marmelada Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bombardini

Postup

Smícháme ve stejných poměrech a zahřejeme k bodu varu. Navrch dámě špetku skořice. Pijeme horké. Recept z "babince" od Aniny.

Recept je z kategorií: Teplé alkoholické

Nahlásit recept

  • 12.11.06 vloženo
  • 9558x zobrazeno

Ingredience

  • vaječný koňak
  • rum
  • mléko
  • špetka skořice.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 23.3.17 20:10

Podle receptu na kávové Bombardino na 4 porce: 50g třtinového cukru se zahřeje do rozpuštění, zalije 200ml silné černé kávy a svaří napolovinu. Do zchladlého se přimíchá 120ml whisky.
300ml vaječného likéru se ohřeje, nevaří.
Do sklenic rozdělíme kávu, na ni nalijeme teplý vaječný likér a navrch nastříkáme dotuha vyšlehanou smetanu ke šlehání se dvěma lžičkami mleté skořice.
Ozdobíme hořkou čokoládou.
Výborné před spaním :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 12.12.11 12:01

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Bombardini

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bombardini

casino
4497 příspěvků 12.12.11 12:11

No, bombardinO, milá marmelado, bombardinO se to jmenuje :-)

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bombardini

Polotovar mi teď přivezl choť s lyžovačky. A on je to vlastně vaječňák. Trvrdil, že do sklenice patří ještě bílý rum, to celé ohřát a ozdobit šlehačkou. Máte ji jako z praku a zajímalo by mne, co pak na té sjezdovce dělali…

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bombardini

Polotovar měli teď v Itálii také, v litrových lahvích - ohřát a navrch šlehačka a posypat skořicí....... a také tomu říkají „Kalimero“ :-)))
P.

Kostial
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Bombardini

Pil som to tiez tohto roku v Taliansku a bolo to vylepsene trochou vanilkovej zmrzliny a na vrch bohata slahacka posipana skoricou. Mimochodom polotovar „bombardini liker“ je whisky a biely rum. Na zdravie.

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bombardini

No, konečně to sem někdo dal! :-) Pili jsme to v Itálii na horách před třemi lety a letos už to měli i ve Špindlu… V Itálii mi tvrdili, že je tam bílý rum…a říkali tomu „BOMBARDINO“. Ale nevěděla jsem, že je vše 1X1X1. Vyzkouším, dík!
P.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Zapékané sójové boby

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz