Recept Bombajské rybí karí.

(Hodnoceno 1x) Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bombajské rybí karí.

Postup

Rybu vykuchat, na hrbete ji nariznout podel patere a po obou stranach oddelit file. Ostrym pruznym nozem odstranit kuzi z file. (nebo si koupit jiz pripravene rybi maso/file). File nakrajet na vetsi kusy.

Na panvi rozpustit maslo ghee a po 3 minuty v nem orestovat cibuli, cesnek, zazvor, chili papricku, koriandr, kurkumu, horcici a chili v prasku.

Potom prilit kokosove mleko a citronovou stavu, snizit ohen a pomalu nechat varit do te doby, nez omacka zhoustne.

Pridat rybu a 20 (+-) minut ji podusit v omacce do zmeknuti. Sem tam opatrne omacku promichat a hlavne ke konci davat pozor, aby rybi maso zustalo cele.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 29.07.10 vloženo
  • 6164x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 60 g prepusteneho masla Ghee
  • 1 mala cibule na drobno posekana
  • 1 strouzek cesneku na drobno nakrajeny
  • 1 lzicka nastrouhaneho cerstveho zazvoru
  • 2 ususene chili papricky podelce rozriznute se
  • seminky vyjmutymi na drobno posekane
  • 1 lzice pomleteho koriandru
  • 1 lzicka kurkumy
  • 1 lzicka mlete horcice
  • 1/2 lzicky chili v prasku
  • 300 ml kokosoveho mleka
  • 2 lzice citronove stavy
  • 1 kg cele bile pevne ryby (rada pouzivam morskeho dase, ma pevne maso)

Doporučená příloha

  • Ryze

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 16.03.14 11:05

Postupovala som podľa receptu, ale ryby som použila len jednu štvrtinu dávky (250 g nórskej tresky) a omáčku som urobila z polovičnej dávky, teda z 1,5 dl kokosového mlieka a pol dávky korenín. Nepoužila som ghí, ale obyčajné nesolené maslo. Na záver som pridala zopár lístkov čerstvého koriandru.

Po prečítaní receptu som mala pocit, že omáčky by, pri použití uvedeného množstva surovín, mohlo byť málo. Po uvarení s upravenými pomermi jej bolo akurát - teda, podľa mňa :-)
Chutí absolútne fantasticky!

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Bombajské rybí karí.

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 31.07.10 00:52
Re: Bombajské rybí karí..

Renee, opravdu, netusila jsem takovou oblibu kari ;)

 
babi
6360 příspěvků 31.07.10 00:33
Re: Bombajské rybí karí..

esmeraldo, ze vsech kari mam snad nejradeji japonske a potom thajske, to se vsak hodne podoba tomuto ;) Diky za neunavny komentar.

 
Renee
93 příspěvků 30.07.10 19:51
Re: Bombajské rybí karí..

Ano ano, týden bez karí je ztracený týden…

 
esmeralda
4813 příspěvků 30.07.10 08:43
Re: Bombajské rybí karí..

Mlask, mlask. Karí není nikdy dost.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz