Recept Boloňské špagety

aneb Špagety po Boloňsku

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Špagety, případně makarony, uvaříme ve vroucí osolené vodě. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a na ní za stálého míchání opékáme co nejrychleji maso. Přidáme rajčatový protlak, osolíme a podle chuti okořeníme. Přidáme jemně usekanou petrželku a můžeme i trochu oregana. Špagety dáme na talíř, přelijeme směsí a posypeme sýrem

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 65120x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 350 g špaget
  • 70 g oleje
  • cibuli
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 150-200 g mletého masa
  • 40 g strouhaného sýra
  • 2 lžíce vody
  • petrželku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Anicka99 14.01.13 16:30

skvelý

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Joris 23.09.12 15:23

Jak už je uvedeno v komentářích, také přidávám rajčata z plechovky, česnek, bílé víno, bobkový list a všelijaké bylinky, které najdu momentálně na záhoně.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Boloňské špagety

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4488 příspěvků 25.09.13 16:12
No, on je ten postup úúúplně na levačku...

… mj: „…opékáme co nejrychleji maso.“ 8o ;) :twisted:

Ačraj
697 příspěvků 25.09.13 15:10

A masox tam nedáváte? :lol: :mavam:

masoxik
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.09.13 15:06

Takova italska delikatesa a nekdo to tady przni protlakem a miggi kostkou. Je mi na bliti.

Plechovkova rajcata jeste jakztakz, ale cerstva rajcata sparena a oloupana prave z italie. To je potom zradlo. Hlavne doufam, ze kdyz je psano ze syr, tak tam necpete Ajdam. Pfuj. Jedine italsky tradicni syr parmazan/Grana v nejhorsim GranMoravia

To nemluvim o mrkvi a celeru, ktery je v tomto jidle bezpochyby patri.
Hlavne cerstve bylinky.

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špagety po Boloňsku

Doporučuji ještě přidat maggi kostku „bazalka-tymián“ a samozřejmě ten česnek. Mí dva synáčci jsou ntéto dobroty schopni spořádat lavor :-)))))))

Eja
3852 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špagety po Boloňsku

Rosničko, přesně tak, rajčata z plechovky mají moc dobrý i ten sosík, ve kterém jsou, taky je dávám, je to lepší než jen protlak.

rosnicka
262 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špagety po Boloňsku

vyborná jsou i krajená rajcata z plechovky, namísto rajského protlaku :-)))

Labužník Hana
16 příspěvků 25.01.09 03:43

Na radu kamarádky jsem vyzkoušela přidat do rajčatového protlaku (před vmícháním do směsi) prolisovaný česnek a místo oregana hodně bazalky. Bylo to vynikající.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Jahodový pohár Jahodový pohár
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz