Recept Boloňské špagety

aneb Špagety po Boloňsku

(Hodnoceno 2x) Kopretinka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Špagety, případně makarony, uvaříme ve vroucí osolené vodě. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a na ní za stálého míchání opékáme co nejrychleji maso. Přidáme rajčatový protlak, osolíme a podle chuti okořeníme. Přidáme jemně usekanou petrželku a můžeme i trochu oregana. Špagety dáme na talíř, přelijeme směsí a posypeme sýrem

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 68314x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 350 g špaget
  • 70 g oleje
  • cibuli
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 150-200 g mletého masa
  • 40 g strouhaného sýra
  • 2 lžíce vody
  • petrželku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Anicka99 14.1.13 16:30

skvelý

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Joris 23.9.12 15:23

Jak už je uvedeno v komentářích, také přidávám rajčata z plechovky, česnek, bílé víno, bobkový list a všelijaké bylinky, které najdu momentálně na záhoně.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Boloňské špagety

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Špagety po Boloňsku

casino
4497 příspěvků 25.9.13 16:12
No, on je ten postup úúúplně na levačku...

… mj: „…opékáme co nejrychleji maso.“ 8o ;) :twisted:

Ačraj
697 příspěvků 25.9.13 15:10

A masox tam nedáváte? :lol: :mavam:

masoxik
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.9.13 15:06

Takova italska delikatesa a nekdo to tady przni protlakem a miggi kostkou. Je mi na bliti.

Plechovkova rajcata jeste jakztakz, ale cerstva rajcata sparena a oloupana prave z italie. To je potom zradlo. Hlavne doufam, ze kdyz je psano ze syr, tak tam necpete Ajdam. Pfuj. Jedine italsky tradicni syr parmazan/Grana v nejhorsim GranMoravia

To nemluvim o mrkvi a celeru, ktery je v tomto jidle bezpochyby patri.
Hlavne cerstve bylinky.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špagety po Boloňsku

Doporučuji ještě přidat maggi kostku „bazalka-tymián“ a samozřejmě ten česnek. Mí dva synáčci jsou ntéto dobroty schopni spořádat lavor :-)))))))

Eja
3884 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špagety po Boloňsku

Rosničko, přesně tak, rajčata z plechovky mají moc dobrý i ten sosík, ve kterém jsou, taky je dávám, je to lepší než jen protlak.

rosnicka
262 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špagety po Boloňsku

vyborná jsou i krajená rajcata z plechovky, namísto rajského protlaku :-)))

Labužník Hana
16 příspěvků 25.1.09 03:43

Na radu kamarádky jsem vyzkoušela přidat do rajčatového protlaku (před vmícháním do směsi) prolisovaný česnek a místo oregana hodně bazalky. Bylo to vynikající.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz