Recept Bollito Misto z Piedmontu

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vložit jazyk do dostatečného množství osolené vody, aby ho pokrývala. Uvařit jazyk po 1 1/2 hodiny do měkka. Mezi tím přivést 3l vody s pepřem do varu, přidat hovězí, snížit teplotu a vařit ho po 30min. Potom přidat kuře. Nakrájet na kostky mrkev, celer, pórek a cibuli a přidat je s telecím do kastrolu s hovězím a kuřetem. Pokračovat ve vaření po další hodinu. Propíchat klobásku a pomalu ji ohřát ve vodě. Opláchnout uvařený jazyk a oloupat ho. Přidat jazyk k ostatnímu masu a vše sehřát. Nakrájet různé druhy masa a rozdělit kuře a klobásku na porce. Poskládat vše na nahřátou servírovací mísu, obložit vařenou zeleninou a podávat s "Bagnet Verd - zelená omáčka - Salsa verde.":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=10540 z Labužníka.

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 19.09.03 vloženo
  • 7810x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 solený telecí jazyk asi 600g
  • sůl
  • celé pepře
  • 1kg vepřového, ramínka, nebo krkovičky
  • 1 očištené kuře asi 1.5kg
  • 3 mrkve
  • 4 stonky celeru
  • 1 malý pórek
  • 2 cibule
  • 500g telecího
  • 300g čerstvé česnekové klobásky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bollito Misto z Piedmontu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bollito Misto z Piedmontu

casino
4497 příspěvků 10.2.13 11:12
Skoro 4 kg masa na 8 porcí?

No, prýýý „Bývali Čechové statní jonáci“ ale italští jonáci toho asi stihli spořádat víc než ti naši… :) Nebo se maso vyvařilo :nevim: :)
Možná, když jde o it. rec. tak by mohl být zeměpisný název v it. a ne v američtině, ale to jsou jen takové srandičky… :P

Nevím, zda se dá v tuzemsku sehnat jazyk z telete, natož solený…, ale proč vařit „1 SOLENÝ telecí jazyk asi 600g… Vložit jazyk do dostatečného množství OSOLENÉ vody…“ je také asi jen překlep, nebo aby se sůl z masa nevyvařila? :nevim: 8o

Ale fffčil vážně:
Dejme tomu, že jde o jazyk z hovádka
a) syrový
b) uzený (tedy u nás solený)
Vážně by mě zajímalo, zda JAZYK vařený jako v tomto případě NA MASO, se nevkládá do vroucí vody, jak se obvykle s masem činívá :think:
Já mám zkušenost pouze s uzeným hovězím jazykem a ten vkládám do relativně malého množství studené vody, protože je z něho výýýborná polífffka :palec:
Díky :)

zpiserka
16 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bollito Misto z Piedmontu.

bollito má hezký překlad z " kubánské " španělštiny.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz