Recept Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na sádle zezlátnete cibulku, přidejte česnek a osmahnete. Sundejte s ohně, vmíchejte sladkou papriku a dejte zpět na oheň. Přidejte maso, kmín, vývar, brambory, sůl a pepř, uveďte do varu a zvolna vařte 1 hodinu, až je maso skoro měkké. Přidejte rajčata, papriku a majoránku a vařte dalších asi 20 minut. Recept je převzat z mé "Světové Barbecue Kuchařky.":http://www.grilovani-barbecue.com/

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 19.10.01 vloženo
  • 21133x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lžíce sádla
  • 1 nasekaná cibule
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 3 lžíce sladké papriky
  • 1 kg hovězího pokud možno kližka nebo plecko, na kostky nakrájené
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 l vývaru
  • 1/2 lžičky soli, pepř
  • 2 velké brambory na kostky
  • 1/2 kg rajčat, oloupaných a nakrájených nadrobno
  • 2 zelené papriky, nadrobno
  • 1/2 lžičky majoránky
  • bobkový list

Doporučená příloha

  • Chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

ptak48
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

Ahoj, Guláš se povedl chutnal všem . Maso bylo z divočáka .

gorgina
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

Jo s tim zahustovanim mas recht!Skvely je kdyz proste vyjmes maso a proste stavu nakonec rozmixujes tim se zahusti!

Rickytikitavvi
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

Ahoj, červenou papriku přidávejte do perkeltového základu (cibule+sádlo+maso) až těsně před podlitím vodou, jinak zhnedně a bude z ní takový ten hnědočernej hnus servírovaný jako guláš v českých hospodách. Naopak maso bych osmahnul na cibulce se sádlem ještě před podlitím.
Na receptu oceňuji, že neobsahuje zahušťování moukou, smetanou, přidávání párku a podávání s knedlíky - výsledkem je eintopf nemající s gulášem nic společného.
Poznámka: Guláš je jídlo vzniklé přidáním zeleninového ragú k perkeltovému základu, ochucený zejména kmínem a majoránkou.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz