Recept Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na sádle zezlátnete cibulku, přidejte česnek a osmahnete. Sundejte s ohně, vmíchejte sladkou papriku a dejte zpět na oheň. Přidejte maso, kmín, vývar, brambory, sůl a pepř, uveďte do varu a zvolna vařte 1 hodinu, až je maso skoro měkké. Přidejte rajčata, papriku a majoránku a vařte dalších asi 20 minut. Recept je převzat z mé "Světové Barbecue Kuchařky.":http://www.grilovani-barbecue.com/

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 19.10.01 vloženo
  • 20926x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lžíce sádla
  • 1 nasekaná cibule
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 3 lžíce sladké papriky
  • 1 kg hovězího pokud možno kližka nebo plecko, na kostky nakrájené
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 l vývaru
  • 1/2 lžičky soli, pepř
  • 2 velké brambory na kostky
  • 1/2 kg rajčat, oloupaných a nakrájených nadrobno
  • 2 zelené papriky, nadrobno
  • 1/2 lžičky majoránky
  • bobkový list

Doporučená příloha

  • Chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
ptak48
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

Ahoj, Guláš se povedl chutnal všem . Maso bylo z divočáka .

gorgina
15 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

Jo s tim zahustovanim mas recht!Skvely je kdyz proste vyjmes maso a proste stavu nakonec rozmixujes tim se zahusti!

Rickytikitavvi
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

Ahoj, červenou papriku přidávejte do perkeltového základu (cibule+sádlo+maso) až těsně před podlitím vodou, jinak zhnedně a bude z ní takový ten hnědočernej hnus servírovaný jako guláš v českých hospodách. Naopak maso bych osmahnul na cibulce se sádlem ještě před podlitím.
Na receptu oceňuji, že neobsahuje zahušťování moukou, smetanou, přidávání párku a podávání s knedlíky - výsledkem je eintopf nemající s gulášem nic společného.
Poznámka: Guláš je jídlo vzniklé přidáním zeleninového ragú k perkeltovému základu, ochucený zejména kmínem a majoránkou.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz