Recept Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

Drobek Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na sádle zezlátnete cibulku, přidejte česnek a osmahnete. Sundejte s ohně, vmíchejte sladkou papriku a dejte zpět na oheň. Přidejte maso, kmín, vývar, brambory, sůl a pepř, uveďte do varu a zvolna vařte 1 hodinu, až je maso skoro měkké. Přidejte rajčata, papriku a majoránku a vařte dalších asi 20 minut. Recept je převzat z mé "Světové Barbecue Kuchařky.":http://www.grilovani-barbecue.com/

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 19.10.01 vloženo
  • 21586x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lžíce sádla
  • 1 nasekaná cibule
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 3 lžíce sladké papriky
  • 1 kg hovězího pokud možno kližka nebo plecko, na kostky nakrájené
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 l vývaru
  • 1/2 lžičky soli, pepř
  • 2 velké brambory na kostky
  • 1/2 kg rajčat, oloupaných a nakrájených nadrobno
  • 2 zelené papriky, nadrobno
  • 1/2 lžičky majoránky
  • bobkový list

Doporučená příloha

  • Chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

ptak48
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

Ahoj, Guláš se povedl chutnal všem . Maso bylo z divočáka .

gorgina
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

Jo s tim zahustovanim mas recht!Skvely je kdyz proste vyjmes maso a proste stavu nakonec rozmixujes tim se zahusti!

Rickytikitavvi
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Bogrács Gulyás - Kotlíkový guláš

Ahoj, červenou papriku přidávejte do perkeltového základu (cibule+sádlo+maso) až těsně před podlitím vodou, jinak zhnedně a bude z ní takový ten hnědočernej hnus servírovaný jako guláš v českých hospodách. Naopak maso bych osmahnul na cibulce se sádlem ještě před podlitím.
Na receptu oceňuji, že neobsahuje zahušťování moukou, smetanou, přidávání párku a podávání s knedlíky - výsledkem je eintopf nemající s gulášem nic společného.
Poznámka: Guláš je jídlo vzniklé přidáním zeleninového ragú k perkeltovému základu, ochucený zejména kmínem a majoránkou.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Štika na smetaně Štika na smetaně
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz