Recept Boeuf en daube v pomalém hrnci

spiser Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Boeuf en daube v pomalém hrnci

Postup

Smíchejte marinádu z vína, tymiánu, bobkového listu, salotek a cesneku a v ní marinujte maso pres noc. Maso vyjmete, osuste a marinádu uschovejte. Na oleji na pánvi opecte maso ze vsech stran do hneda a dejte je do pomalého hrnce. Na pánvi opecte slaninu do zlatova, osuste ji a pridejte ji k masu. Na tuku ze slaniny orestujte celé salotky a cesnek a taktéz pridejte k masu. Do hrnce pridejte vsechny ostatní ingredience, krome Maizeny a konaku, zalejte uschovanou marinádou, promíchejte a varte zakryté na HIGH 4 hodiny, nebo na LOW asi 7- 8 hodin. 10 minut pred koncem varení rozmíchejte Maizenu v trose vody, vmíchejte do hrnce a dovarte. Nakonec do hrnce vmíchejte konak. Podávejte se stouchanými brambory, dusenými fazolovými lusky, francouzským chlebem nebo bagetou. Tip: Jídlo je nejlepsí po 24 hodinách stání. Pouzijte pouze susenou pomerancovou kuru, cerstvá se nehodí.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 23.08.07 vloženo
  • 5872x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5-8 hodin+marinace

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1250 g dobrého hovezího masa, nakrájeného na vetsí kostky
  • 250 g oloupaných salotek
  • 2-3 rozetrené strouzky cesneku
  • ½ svazku cerstvého tymiánu, nakrájeného na hrubo
  • 1-2 bobkové listy
  • 375 ml burgundského vína
  • 1 PL olivového oleje
  • 250 g uzené slaniny, nakrájené na kousky
  • asi 10 g susených hribu, namocených do vody na 1 hodinu
  • 3-4 kousky susené pomerancové kury
  • ½ PL hnedého cukru
  • sul
  • pepr
  • ½-1 PL Maizeny
  • 1 PL lzíce konaku
  • 1-2 susená rajcata, nakrájená na kosticky - lze vynechat
  • 200 g rajcat z konzervy - lze vynechat

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Boeuf en daube v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz