Recept Bobří ocasy "Beaver Tails"- pravé maďarské langoše Pra

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ve velké míse smíchat mléko, kvasnice a špetku cukru, nechat stát po 5 min., až kvasnice vzejdou. Přidat mléko, cukr, sůl, vanilkový cukr, vejce a olej. Dobře vše smíchat do hladka. Přidat 3/4 mouky, dobře vmíchat a postupně přidávat další. Když je těsto dostatečně husté, vyklopit ho na trochu pomoučený vál a vypracovat po 5-8min. (přidávat tolik mouky co je zapotřeby) v tuhé, elastické těsto. Položit těsto do olejem vymazané mísy, otočit ho a přikrýt utěrkou. Nechat na teplém místě vykynout po 30-40min., nebo až se těsto zdvojnásobí v objemu. Jemně splasknout těsto a uštipovat kousky ve velikosti golfového míčku. Na trochu pomoučeném vále, válečkem rozválet kuličky na oválky. Přikrýt je utěrkou a pokračovat s dalším těstem. Rozehřát olej ve fritovacím hrnci na 190°C. nemáte-li, pak v hlubokém hrnci (poznáme, je-li olej dostaečně horký, vhozením kousku těsta do oleje. Začne-li syčet a ihned se nafoukne, máme olej dostatečně teplý). Těsně před smažením, povytáhneme oválky do tvaru bobřích ocasů (podlouhlý ovál) a zároveň je zvětšujeme. Mají být trochu nestejnoměrné tloušťky; tam kde jsou tenčí, tam jsou křupavé, kde ne, jsou krásně nafouklé. Opatrně je vkládat do oleje a smažit jeden po druhém 1-2min. na každé straně. Vyjmout a položit na papírový ubrousek. ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ Ochucení je několik, jak sladkých tak pikantních. Mohou se na př. ještě horké obalit v jemném krystalovém cukru s trochou skořice. Další jsou; javorový sirup, pomazánka z čokolády a lískových oříšků, jablka se skořicí, jahodový, nebo malinový jam, jahody se šlehačkou atd. Pikantní na př.; česnekové máslo a nastrouhaný sýr, krémový sýr a pažitka, krémový sýr a uzený losos, pizza obložení, klobáskové obložení atd. P.S.: Bobr je jeden z národních znaků Kanady, tak jako javorový list. První stánek s nahoře uvedenou pochoutkou byl v hlavním městě Kanady v Ottawě na tržnici ( dnes je jich mnoho národně i mezinárodně). Ottawa má taktéž nejdelší bruslařskou plochu na světě na¨Rideau¨ kanále, která je 7.8km dlouhá v jednom směru. Stánek s ¨Beaver Tails¨ tam nikdy nechybí. A protože je člověk krásně unavený a promrzlý, tak si odůvodní, proč si může dovolit sníst tuto ne zrovna dietní dobrotu.

Recept je z kategorií: Langoše

Nahlásit recept

  • 28.09.02 vloženo
  • 43177x zobrazeno

Počet porcí

  • 30 porcí

Ingredience

  • 120ml teplého mléka, 20g suchých kvasnic, špetka cukru na kvásek
  • 135ml teplého mléka
  • 65g jemného krystalového cukru
  • 10g soli
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 80ml rostlinného oleje
  • 600g celozrnné, polohrubé mouky, nebo podle potřeby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bobří ocasy "Beaver Tails"- pravé maďarské langoše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
van.Thomas
192 příspěvků 01.04.09 19:53
Re: cept:

Věřím, že to může být dobré, ale mně se něco nepovedlo. Nakynulo to sice hezky, ale výsledek nebyl tak nadýchaný, jak jsem si představoval. Hlavně dodržet postup.

anickav
2904 příspěvků 31.03.09 16:38
Re: Bobří ocasy ¨Beaver Tails¨- pravé maďarské langoše (PRA).

Landosko, ak zvládaš koblihy, musíš aj lángoše. Pri smažení musí byť olej dostatočne rozpálený - ak dáš krásne vykysnuté cesto do nedostatočne zohriateho, budú to tuhé nenadýchané placky. (Ako pri koblihách.)

anickav
2904 příspěvků 31.03.09 15:14
Re: Bobří ocasy ¨Beaver Tails¨- Landospandos

Landosko, obyčajný maďarský lángoš (pôvodný) sa robil z chlebového cesta, zo zvyškov cesta. Ja sa s tým absolut nehrám a lángoše sú ľahké a dobré. Varený nastrúhaný studený zemiak (jeden na kilo múky), hladká múka, droždie, s VODOU zamiesiš cesto v mise, necháš vykysnúť parádne dlho, je to jedno koľko. Kľudne odídem aj na nákup. Potom na dosku uždibuješ kúsky, malé „bochánky“, asi priemer 6 cm, prikryješ utierkou, necháš asi 15 min kysnúť. Rozpáliš vyššiu vrstvu oleja. V rukách bochánky rozťahuješ a smažíš. Najlepšie konzumovať okamžite. Cesnak pretlačíš do trochy vody, necháš prejsť varom, tým potieraš upečené lángoše. A syr strúhaný, alebo kečup, Maďari milujú so syrom a smotanou. Niekto robí bez zemiaka, ja ho pridávam, cesto je mäkšie. Lángoš je v strede tenký a chrumkavý, kraje sú hrubšie. Myslím, že alena45 sem dávala lángoše s kapustou - zelím.
Nech sa Ti vydaria a príjemný deň!

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.03.09 05:12
Re: Bobří ocasy ¨Beaver Tails¨- pravé maďarské langoše (PRA).

Landospandos, až zhlédnu všechny recepty na Langoše, kdysi jsem se tu o nich určitě zmiňovala … recept od mé známé, a ten tedy funguje. Naši kluci je milovali. Jo a jsou fakt vyzkoušený … jen co bude čas. Pokud zapomenu, což začíná být normální … připomeň se.

Landospandos
256 příspěvků 31.03.09 05:07
Re: Bobří ocasy ¨Beaver Tails¨- pravé maďarské langoše (PRA).

Oprava: bez jogurtu

Landospandos
256 příspěvků 31.03.09 05:04
Re: Bobří ocasy ¨Beaver Tails¨- pravé maďarské langoše (PRA).

Několikrát v životě jsem zkoušela langoše podle různých zaručených receptů. S jogurtem, nez jogurtu, já už ani nevím všechny ty fígle. Už je zkoušet nebudu, neb jsem již pochopila, že mi bohužel není dáno vyrobit lehoučký nadýchaný langošek, jako dělají třeba na autobusáku ve Zlíně. Koblihy, to jo, ty jsou bez chyby. Langoše? Tuhé placky.

van.Thomas
192 příspěvků 31.03.09 03:53
Re: cept:

Buď nic moc, nebo se mi to nějak nepovidlo.

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bobří ocasy ¨Beaver Tails¨- pravé maďarské langoše (PRA)pieer

Šotku, doporučuju ti, kup si pomalej hrnec , ten nejpomalejší ze všech, přidej si tam ještě brzdu, a vymáchej si tam pravou svíčkovou 8-10 hodin v tom hrnci.
Nepleť se do věcí, kterým nerozumíš a dej si Super Hamburgr- BIG MAC.
Kmenový kouzelník by tě měl poučit o české gramatice
Přeju ti dobrou chuť z celého srdce !

pieerp
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Bobří ocasy ¨Beaver Tails¨- pravé maďarské langoše (PRA).

Já nevím babi a Tinami ,jestli se nudíte s těma kecama tak jděte někam na CHAT kde se můžete vykecat o svých myndrákách,ale tady jste někde jinde ,tak si otočte list Vy tajtrdlíci a jděte se proběhnout ven a až budete mít hlad tak si dejte něco co umíte, pak studenou sprchu a pak se vraťte snad už to bude s Vámi lepší

pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bobří ocasy Beaver Tails

vyzkoušeno - naprosto vynikající, mouky stačí půl kila a je z toho 12 opravdu velkých langošů a dvou se člověk bohatě nají, tak si pro jistotu rovnou pozvěte návštěvu ;-)

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Bobři...

Maďarská rodina, která je vlastníkem stánků, si přejmenovala maďarské langoše na něco kanadského (pro turisty). Recept na kus bobra (ocas) mám, ale nejedla jsem to, ani nevařila a ani nebudu. Co se týše té bruslařské plochy, tak člověk má v nohách alespoň 15.6km (záleží, co vše dělal), než se dostane ke svým botům, které zanechal někde pod lavicí. P.S. vím, že si ze mě děláš šprťouchlata, ale budiž.

Tinami
166 příspěvků 25.01.09 03:43
P.S.

Prosím tě, Babi, nevíš, jak je ta bruslařská plocha dlouhá ve druhým směru?

No, já vím, pepíčku, ale ono je to někdy doopravdy silnější než já.

Tinami
166 příspěvků 25.01.09 03:43
Zklamání.

Babi, trochu jsi mne s tímto receptem zklamala. Slyšela jsem, že se do Čech vrátili bobři a těšila jsem se, že vyrazím na lov a dám si netradiční pochoutku. Při troše žravosti by to hodilo i na kožich. Ale ať čtu jak čtu, bobra ani kousek.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz