Recept Blue cheese dresink - Zálivka s Nivou

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V Americe se Roquefortu říká, kvůli ochranné známce Blue Cheese, tedy Modrý sýr. V Čechách je to Niva. Jedná se o tentýž sýr, který se liší hlavně podle místa původu, a pak taky trochu chutí, co naplat.
Vidličkou rozmíchejte sýr s podmáslím. Nepřežeňte to, aby vám zůstaly drobky sýra.
Vmíchejte ostatní ingredience, přidejte sůl a pepř dle chuti.
Zálivka vydrží v zavřené nádobě a v lednici až 1 týden.

Recept je převzat z mé Světové Barbecue Kuchařky.

Recept je z kategorií: Salátové zálivky


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.03.08 vloženo
  • 11296x zobrazeno

Ingredience

  • 70 g Nivy, asi 1/2 hrnku, rozdrobené
  • 3 PL podmáslí
  • 3 PL zakysané smetany
  • 2 Pl majonézy
  • 2 Kl bílého vinného octa
  • 1/4 KL cukru
  • špetka česnekového prášku
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Blue cheese dresink - Zálivka s Nivou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Blue cheese dresink - Zálivka s Nivou

Nojo, pletu se do všeho. Navíc obnovuju mou kuchařku, když pokus o spojení s Labužníkiem hodně nevyšel.
S tím jménem sýra je to opravdu tak, jméno roquefort je chránené ochrannou známkou, a tak všichni kdo to vyrábějí si museli udělat své jméno.
Mortadela je taky chráněná, tak se to v americe jmenuje bologna. A vůbec to už jako mortadela nevypadá, ani nechutná. Dokonce známý fujtajbl jménem Dietní salám je proti tomu delikatesa. No a o Budweiseru raši ani nebudu mluvit. To bych do pusy nevzal.

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Blue cheese dresink - Zálivka s NivouDrobku.

Drobku.
U nás ve Skandinávii se tento sýr nazývá „blå skimmelost“ = „modrý plísnový sýr“. Asi to bude to samé jako Niva nebo Blue cheese. Tuhle zálivku delám také, jen vynechávám podmáslí. Musím potvrdit ze je to velmi dobrá zálivka!!
Jinak jsem velmi rád, ze jsi opet na Labuzníku.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz