Recept Blesskový losos (DIA) Dia

babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na pánvi rozehřát 2 lžíce oleje a osmažit na něm po 5 min. strouhanku do zlatohněda. Vložit ji do misky a přidat k ní petžel, česnek, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře a obojí kůru. Promíchat a dát stranou. Ochutit rybu zbytkem soli a pepře. Na velké pánvi rozehřát zbývající olej a osmažit na něm masitou stranu ryby po 4min., otočit a osmažit po 5min., až je ryba hotová. Přendat na talíře a podávat s Gramolata. P.S.: Tradičně se Gramolata podává s výborným pokrmem ¨Osso buco¨, dušeným telecím masem z nohy s morkovou kostí uprostřed. Příklad je na Labužníku. Pokrm lze připravit na zahradním grilu, nebo grilu v troubě. Pro jednu porci: 290kalorií a 13g tuků.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 31.01.03 vloženo
  • 8678x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 1/2 hrnku čerstvé strouhanky ze selského chleba
  • 3 lžíce posekané petrželky
  • 2 stroužky česneku, na jemno posekaného
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 kg šest 170g porcí lososa s kůží bez šupin a bez kostí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Blesskový losos (DIA)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz