Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Steak: Steaky osolit, obalit je po obou stranách v tlučeném pepři a dokola je svázat kuchyňským motouzkem. Pepř dobře přitisknout. Na malé pánvičce rozehřát olej a osmažit na něm steaky podle chuti. Smažit je tak 3 - 5 minut na každé straně pro medium-rare (záleží na jejich tloušťce). Odejmout motouzek ze steaků, položit je na nahřáté talíře a polít je omáčkou. Omáčka: Nalít víno do malého kastrolku a vařit ho tak dlouho, až se zredukuje na 4 lžíce (tak 8 - 10 minut). Kastrolek odstavit a přidat tam máslo. Naklánět kastrolkem tak dlouho, až se máslo rozpustí a zhoustne (asi 1 minutu). Omáčku ochutit solí a pepřem. Podávat se šťouchanými bramborami a zelenými fazolkami posypanými vypraženou slaninou.
Recept je z kategorií: Minutky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bleskový pepřový steak s červenou omáčkou pro dva
546 příspěvků 25.1.09 03:43
No už jenom ta ´červená´ omáčka je skvělá - a steak k tomu… SUPER!
děkuji Ti za chválu receptu. Od takového gurmána to opravdu něco znamená ;o)
S pozdravem,
vřelé díky za čtení mnou uveřejněných receptů. Jsem opravdu ráda, že se Ti některé zalíbily!
Přeji Ti příjemný den!
Tak toto vyzerá naozaj skvostne. Akonáhle zoženiem kvalitné mäso, idem do toho. Super, babi.
myslím, že si pochutnáš a ani se nebudeš muset dlouho snažit. Jediné co člověk potřebuje je kvalitní maso!
Příjemný večer!
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, tak uz to vidim uplne jasne, manzel si da toho tataraka z Les Halles, ja tenhle nadherny steak a ty tvoje cokoladove dorticky si dame oba. Uz se tesim:-)
Ach jo, to vypadá móóc dobře! Už abych byl doma a mohl si to udělat!