Recept Bleskový losos na slaném lůžku
babi Norská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Rozehřát troubu na 200-210°C. Ostrým nožíkem nakrojit jenom kůži do mřížkového tvaru. Rozkrájet filé na 4 porce. V zapékací misce rozprostřít sůl a bylinky ve stejnoměrné vrstvě. Položit porce kůží dolů na sůl. Péct po 10min. Otočit a péct kůží nahoru po asi 2min. Recept je z restaurace ¨Stefan¨ v Oslo, Norsku. TIP: Takto lze připravit i drůbež. Vystříhne se páteř, dlaní se zatlačí na prsní kost a tak se tělo rozevře naplocho. Drůbež se však peče delší dobu a to podle velikosti.
Recept je z kategorií: Ryby
- 11.09.02 vloženo
- 27496x zobrazeno
Čas přípravy
- 17min.
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 700g filé z lososa bez kostí, ale s kůží
- 110g hrubé, mořské soli
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušené bazalky
- 120l neuslehane slehacky pro podavani
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
- Uzený losos na fenyklovo-jablečném lůžku
- Losos na špenátovém lůžku se sýrovou omáčkou
- Losos s koprovopomerančovou smetanovou omáčkou pečený na bramborách
- Losos v křupavém obalu (pro pokročilé)
- Losos v sýrové omáčce s plněnými žampióny a slaninovými brambůrky
- Jemný losos pod grilem s pikantní houbičkovou omáčkou
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Bleskový losos na slaném lůžku
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bleskový losos na slaném lůžku
93 příspěvků 5.6.10 21:25
Rozhodně to nelze dělat na normální soli, to pak ani jinak dopadnout nemůže.
Když pobývám u přátel na jezeře Garda sousedovic kluk, vášnivý rybář, nám každy večer nosí nádhernou rybu z horského přítoku jezera. Jeho máma se ze zahrady směje, že ho už vyhodila i s rybami. Hostitelka je často připravuje právě na soli, zespodu i nahoře, ale ryby v celku, kůže neporušená. Žeby v tom byl ten trik? Je to bez tuku, kdo chce si to zakápne olivovým olejem a hlavně citronem. Je to opravdu dobré.
Jak píše Janelita, stačí poctivě odstranit sůl před porcováním.
Zdravím.
1 příspěvek 5.6.10 19:54
Ja jsem to měl příšerně slaný, ale nevím co bylo špatně
93 příspěvků 25.1.09 03:43
Bylo to fantastické a sklidilo to obrovský úspěch. Přesolené to nebylo, jen jsem musela hosty varovat, aby si z toho smetli těch pár krystalků soli, které se tam přichytily. Děkuji, Babi.
93 příspěvků 25.1.09 03:43
Zkusím a doufám, že to nebude moc slané.
7 příspěvků 25.1.09 03:43
dekuji, urcite vyzkousim:-)!
Niki, jestli není moc pozdě, tak bych doporučila švédskou Hovmästarsos , neboli omáčku pana vrchního. Také Domácí hořčice a omáčka k lososu je dobrá. To jenom abychom zůstali v té severské oblasti! Děkuji Ti velice za opětné vyzkoušení receptu.
Příjemnou neděli a hezké chvíle v kruhu Tvých přátel!
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj babi, zitra se ho opet chystám dělat na oběd, nemáš k tomu tip na nějakou jednoduchou omáčku/sauce? Sejde se nás na oběd více, tak bych to ráda zase obměnila:-) předem diky!
niko, kdybych se snažila někoho přesvědčit o kvalitách tohoto receptu, tak bych to nedovedla říct lépe ;o) Díky za jeho vyzkoušení!
Přeji Ti příjemně prožitý zbytek víkendu!
7 příspěvků 25.1.09 03:43
naprosto vytecne, uz ho delam po druhe!:-) jednoduche a pritom delikatni. Na luzko jsem pouzila hodne hrubou morskou sul z Fr a ta se osvedcila. nika