Recept Bleskový čokoládový mousse
Labužník yaya02 Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Čokoládu rozdrtíme v mixéru nadrobno (nemáte-li mixér, stačí nalámat). Mezitím přivedeme k varu směs mléka a smetany. Do horké směsi přidáme čokoládu a počítáme do třiceti. Dalších 30 vteřin šleháme. Dále přidáme rozklepnuté vejce a šleháme 25 vteřin. Rozlejeme do malých hrnků/mističek, necháme chvíli vychladnout a necháme v ledničce přes noc. Před podáváním necháme 20 minut při pokojové teplotě. Ozdobíme jakkoliv (např. snítkou máty).
Recept je z kategorií: Cukroví nepečené
- 04.10.04 vloženo
- 8813x zobrazeno
Čas přípravy
- 10 min + 8 h chladit
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 175 g dobré čokolády
- 150 ml smetany
- 100 ml plnotučného mléka
- 1 vejce
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Bleskový čokoládový mousse
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bleskový čokoládový mousse
16 příspěvků 25.1.09 03:43
mimochodem velmi doporucuju pouzit alespon castecne misto cokolady ledove kastany. ma to lepsi chut.
16 příspěvků 25.1.09 03:43
plnotučné mléko má min 3.6% tuku
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Yaya, to vypadá dobře a jednoduše. Jen mi prosím řekni co je plnotučné mléko? Kolik procent tuku? Díky.