Recept Bleskové lososí carpaccio pro dva

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Připravit si marinádu z oleje, kůry i šťávy z limety, nebo citronu, shiffonade z bazalky, nebo posekaného kopru a trochou soli. Nakrájet syrového lososa na velice tenoučké plátky a poskládat je na talíře. Potřít lososa pomocí štětce marinádou a nechat ho uležet po 2min. před podáváním.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 10.12.03 vloženo
  • 11411x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 180g lososího filé, bez kostí
  • 1 limeta, nebo i citron
  • svazek bazalky, nebo kopru
  • panenský olivový olej 1.5dl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bleskové lososí carpaccio pro dva

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bleskové lososí carpaccio pro dva

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bleskové lososí carpaccio pro dva.

Svou odpovědí se budu držet receptu na carpaccio, protože tatarák je naprosto něco jiného, tak jako suchi, sachimi, ceviche, gravadlax/gravlax a všechny ostatní přípravy syrových ryb, nebo masa. Osobně mám ráda všechny zde uvedené přípravy a převychovala jsem mnoho totálních a zatvrzelých odpůrců čehokoliv syrového, natož živého!

Je pravdou, že na přípravu lososího carpaccio (tak jako na cokoliv syrového) je nutné mít toho nejlepšího a nejčerstvějšího lososa (zde se říká suchi kvality). Pak je to neuvěřitelná pochoutka. Lososí maso se musí nakrájet na tenulinké plátky (hovězí proti vláknu), což se lépe připravuje z napůl zmrzlého masa. Maso se stane tuhým a jde velice dobře krájet pomocí ostrého nože na tenké lupínky.

Pilko a otazník, tak jak píše Bibi, že se nyní může utlouct za suchi, tak i Vy můžeš mít něco co si oblíbíte. Příprava carpaccio je nesmírně jednoduchá a to jak lososího, tak hovězího. Ani na jedno nebo na druhé se nepotřebuje moc surovin. Dobře připravený tatarák je také pohádka! Na labužníku je jeden recept na hovězí tatarský biftek pod názvem ¨Tatarák Wimmer¨.

Přeji Vám všem to nejlepší do nového roku 2004!

otaznik
43 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bleskové lososí carpaccio pro dva.

tataráka zbožňuje můj muž, já zatím odolávám, ale třeba mi to zavoní…

Labužník Bibi
47 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bleskové lososí carpaccio pro dva.

A co treba tatarak - taky ne? Asi je to otazka zvyku, ale jestli se Ti do toho nechce, tak se nepremahej. Ja rada zkousim vse nove, ale celkem dlouho mi trvalo, nez jsem se pustila do sushi. A ted se po nem muzu utlouct. Na druhou stranu - veci jako carpaccio, sushi atd. radeji sverim do ruky odbornika (i kdyz se povazuju za velice zdatnou kucharku) - ale v tataraku ma muj manzel slusnou praxi, takze mu duveruju a zatim se to vzdy povedlo. Ovsem, co se lososa tyce - clovek musi byt opatrny - mit ten spravny druh. Jednou jsme se snazili o tatarak z lososa a nic hnusnejsiho jsem nikdy v zivote nejedla (teda- k jidlu to nebylo vubec). Losos byl totiz ricny ane Atlantsky pink.Recept je od Babi - tudiz duveryhodny, ale pravdou je, ze i kdyz i ja ziju v Kanade- tudiz k lososu (pravemu) mam pristup bez problemu, pripravu sveruju odbornikum a kupuju ho jiz naporcovaneho a radeji aspon castecne zauzeneho (boze, to je dobrota). Kazdopadne - hodne stesti.

otaznik
43 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bleskové lososí carpaccio pro dva.

já se bojím jíst jakékoliv syrové maso. Tento recept je zajímavý, možná že se někdy překonám.

Pilka
113 příspěvků 25.1.09 03:43
Nemůžu si pomoct...

… ale já se fakt bojím carpaccio ochutnat i zkusit udělat, ať už je z čehokoliv.
Možná sem chutěmi nepatřím (vařit fakt docela umím), mně totiž sedí spíš mouka (+ i těstoviny, rýže, pohanka), luštěniny a brambory. Nedávno jsme s kolegy slavnostně obědvali (oslava narozenin) a jeden z nich si objednal právě carpaccio z hovězí svíčkové,vypadalo to krásně a on si evidentně pochutnával. Uvažuju pořád, že při příležitosti nastávajících svátečních setkávání překvapím manžela a bratra, kteří asi docela takové věci mohou. Jenže jak jsem psala, fakt se bojím, že změřím všechno - čas, drahé suroviny, důvěru blízkých a v neposlední řadě i slušné peníze (i když se jedná o malé porcičky předkrmu, z 1 cm svíčkové ty tenoučké plátky nenakrájím). Jste někdo zvyklý to jíst? Kolegovi se nepodařilo mě přesvědčit, abych od něj aspoň ochutnala.
Díky a mějte se moc hezky.

Pilka
113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bleskové lososí carpaccio pro dva.
Pilka
113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bleskové lososí carpaccio pro dva.
Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz