Recept Bleskové kotletky s houbami a chřestem

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oblanšírovat chřest ve slané vodě (jestli je ze skleničky, tak přeskočit). Očistit a posekat houby a petrželku. Jemně naklepat kotletky, ochutit je solí a pepřem a obalit je v mouce. Rozehřát olej na pánvi a kotletky na něm po obou stranách osmažit. Přendat je na jinou pánev. Rozehřát máslo ve výpeku po smažení kotlet a osmažit na něm houby. Ochutit je solí a pepřem a přidat petržel a chřest. Opatrně promíchat. Zeleninu přidat ke kotletkám a vše ještě orestovat asi tak 10 minut (máte-li chřest ze skleničky, tak ho přidat nakonec a nechat ho jenom prohřát). Pánev, kde se smažily kotlety a zelenina zalít vínem a uvolnit všechen přípek. Přidat ke kotletám se zeleninou a ihned podávat. Originální jméno ¨Spárgás bárányborda¨.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 07.01.07 vloženo
  • 4808x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g očistěného a oloupaného zeleného chřestu (může být i bílý, nebo ze skleničky)
  • sůl
  • 150 g hub, nejlépe lesních
  • svazek petrželky
  • 8 kotletek s kostí (každá asi 60-80 g)
  • 5 lžic mouky
  • 2-3 lžíce oleje
  • 40 g másla
  • špetka pepře
  • 2 dl červeného robustního vína

Doporučená příloha

  • Rýže, krokety, bramborová kaše,

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bleskové kotletky s houbami a chřestem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bleskové kotletky s houbami a chřestem.

Nejspíše jsem se nadšením pomátl - jeden z nejvyváženějších receptů, jaký jsem zde nalezl !!! Já ´pojedu´ na zelený chřest, připadá mi k tomuto pokrmu chuťově přijatelnější…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz