Recept Blesková pomazánka z kozího sýra

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Blesková pomazánka z kozího sýra

Postup

Rozmixovat sýr, jogurt a olej do hladka. Přendat do misky a přidat bylinky. Ochutit solí a pepřem a přikryté dát zchladit.

Recept je z kategorií: Sýrové pomazánky

Nahlásit recept

  • 02.01.04 vloženo
  • 16318x zobrazeno

Ingredience

  • Na 340ml
  • 220g kozího sýra
  • 4 lžíce dobrého olivového oleje
  • 3 lžíce neochuceného jogurtu
  • 2 lžíce posekané pažitky, nebo zelené části zelené šalotky
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • 1 lžíce posekané máty a 1 lžíce posekaného tymiánu, nebo jiných bylinek
  • sůl a pepř podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 13.09.13 20:39

Spáchala jsem něco podobného a až posléze zjistila, že rychlejší byla Babi. Mám prostší variantu: jen kozí sýr, našlehaný s trochou kysané smetany, z bylinek jen pažitka, k tomu rajče a černá ředkev domácí výroby. Plus černý chleba a hrnek mléka. Paráda Babi!

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Blesková pomazánka z kozího sýra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4488 příspěvků 13.09.13 22:40
Ono když se člověk nad tím receptem zamyslí,

Tak kdyby babi v ingr. či postupu použila slůvko „čerstvý“ (jak píše v koment.), tak bychom si po letech ani nepočetli… :mrgreen:

DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Blesková pomazánka z kozího sýra.

Ono když se člověk nad tím receptem zamyslí, tak by mohl do toho hodit kterýkoliv kozí sýr. Podle mě je to až tak univerzální recept, že by tam šel jakýkoliv sýr.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Blesková pomazánka z kozího sýra.

Manano, bylo to srozumitelné od samého začátku!

Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Blesková pomazánka z kozího sýra.

No vidíš babi, hned je to srozumitelnější, teď to snad pochopí i takovej momentálně zavostalej člověk, jako jsem já. :-)

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Blesková pomazánka z kozího sýra.

Manano, zde píši o sýru kozím! Jmenovala jsem pouze francouzský „Chèvre“, který jsem používala v Kanadě a nepovažovala jsem za nutné napsat specificky který druh, protože v tomto receptě na tom opravdu tak nezáleží, pokud je čerstvý, neokoralý a zažloutlý, nebo i s plísní, jako je na příklad ¨Charolais¨ dole na obrázku. Každý ví, že kozích sýrů je mnoho a různých. Také uvádám zdroj sýru, který používám na Jesenicku, tedy lokální. Příště čti pozorněji a nehledej ve všem vši! Přestaň pitvat cokoliv přidám na Labužníka.

DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Blesková pomazánka z kozího sýra.

Manana, jestli jsem to správně pochopila od Babi, tak chtěla říct, že na Bleskovou pomazánku si mám pořídit právě ten kozí sýr čerstvý a ne okoralý a zažloutlý. Pravděpodobně se může jmenovat i úplně jinak, hlavně aby byl kozí, čerstvý, běloučký a vlhký. Ne?;-)

Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Blesková pomazánka z kozího sýra.

Chévre (mám tam obrácené to nabodeníčko) je česky kozí, a těch „Chévre“ neboli kozích sýrů je děsná spousta, a ne jen ve Francii, takže když babi tvrdí, že „Chévre“ má být čerstvý a ne zažloutlý nebo okoralý, tak nemá pravdu. Jsou sýry „Chévre“, které nejsou čerstvé, ale polozralé, zrající, vyzrálé, jsou i žluté, nekteré vypadají jako okoralé, a všechny jsou výborné, a hlavně „Chévre“ (to obrácené nabodeníčko neumím), tedy KOZÍ, hahahaha! :-))))

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Blesková pomazánka z kozího sýra.

Pomazánku jsem dělávala z francouzského ¨Chèvre¨ - kozího sýru, ale ten má být čerstvý a ne okoralý, zažloutlý. Nyní sýr kupuji na farmě od bači, kde se učí od Francouzů a dělají dobrý čerstvý jak kozí, tak ovčí sýr. Takže jsem pomazánku zkoušela z obojích druhů kozího sýra. Nakonec i ovčí by se hodil. Dano, děkuji Ti za přečtení receptu!

S přáním příjemného dne,

DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Blesková pomazánka z kozího sýra.

Jé, to je divočina. To zkusím. A ten kozí sýr je měkkčí nebo tvrdší? Já většinou narazím na takové měkkoučké tvarohaté nebo rovnou s hermelínovou plísní.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz