Recept Blesková pasta s česnekem a ještě s česnekem a houbami

Labužník Ja Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vložit perciatelli do vařící osolené vody. Uvařit podle návodu na balení. Mezi tím vložit na horkou pánev 4 lžíce oleje, celé česneky i plátky česneku. Sundat pánev z ohně, jestliže česnek příliš rychle tmavne (nesmí se spálit). Snížit teplotu a vrátit pánev na oheň. Přidat 120ml petrželky a smažit vše po 1 minutu. Tmavne-li česnek příliš rychle, tak přidat trochu vařící vody z nudlí. Přidat hříbky a 4 další lžíce oleje. Vyjmout celé česneky a zbytek na pánvi dusit do té doby, než se uvaří pasta. Jakmile je pasta uvařená, tak ji slitou přidat na pánev a vše dobře promíchat a podusit po 45 vteřin. Přidat zbytek petrželky a oleje, promíchat, rozdělit na talíře a ihned podávat. Perciatelli těstoviny (podobně jako -bugatini- těstoviny) vypadají jako tlusté špagety s dírou uvnitř. Pojmenované podle jižanského italského dialektu -perciato- což znamená propíchnuté. Jsou výborné k různým omáčkám, kterými se obalují jak zvenku tak uvnitř.

Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny

Nahlásit recept

  • 01.11.04 vloženo
  • 5995x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 450 g perciatelli nebo jiná pasta
  • 120 ml panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku na tenké plátky nakrájené
  • 4 celé stroužky česneku, oloupané
  • 250 ml hrubě posekané petrželky
  • 230 g hřibů očištěných a na plátky nakrájených, nebo sušených

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Blesková pasta s česnekem a ještě s česnekem a houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Blesková pasta s česnekem a ještě s česnekem a houbami

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Blesková pasta s česnekem a ještě s česnekem a houbami

hahaha…já už myslela, že tím myslíš „kreténů“…hahaha…sorráč Kájo a Kosiku ;-)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Blesková pasta s česnekem a ještě s česnekem a houbami

Pendo, takze jsem jako byk ve vyborne spolecnosti velkych K … Karla IV a Kosika ;0))))))

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Blesková pasta s česnekem a ještě s česnekem a houbami - Kosi

tak já se přidám: makarna, tjestenine, عجين , 面食 , deegwaren, pasto, ζυμαρικά, tészta, semacam makanan, massa, stàpa, pèsta, 麵食 , ..... :-))…babi, to chce klídek, Kosikovi se tady pořád něco nelíbí…a představ si, Kosiku, že Karel IV. byl taky bejk ;-)

alca
148 příspěvků 5.11.04 16:26
Re: Kosik

Nemam slov!!!!!!!!!!!!!!!!

kosik
44 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Babi

Babi a co takhle: die Teigwaren, pâtes, farináceo nebo макаронные изделия?
Navíc pasta je možno do češtiny přeložit nejen jako „těstovina“, ale i jako „cukroví, koláč, zavářka, zákusek, těsto“ a dokonce i jako „lepidlo, papírová kaše“.
No dřív jsme používali slova jako chozraščot, hráli gorodky, … tak proč nakonec ne!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Blesková pasta s česnekem a ještě s česnekem a houbami

Pendo, diky za perfektni odpovedi za ja :-)

Kosiku, kdyz je to italsky recept, tak snad se muze pouzit slovo pasta bez touhy znit svetove ;-)

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bleskova pasta s cesnekem a jeste s cesnekem a houbami.

šárko, to není chyba dle mého soudu, jen vyjádření toho, že v těstovinách je spooooustu česneku :-)

kosik
44 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nika

„Pasta“ zní světověji než „italské těstoviny“ nebo dokonce obyčejné „těstoviny“.

Labužník Sarka
433 příspěvků 2.11.04 14:07
Ja,

neni v tom nazvu chyba? Proc je tam dvakrat cesnek? Pokud je to dobre tak se omlouvam. Jinak to vypada moc dobre a brzo to prubnu. Cau

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bleskova pasta s cesnekem a jeste s cesnekem a houbami.

Niko, a v receptu je to navíc vysvětlené, jen to chce číst až do konce ;-)

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bleskova pasta s cesnekem a jeste s cesnekem a houbami.

pasta perciatelli jsou italské těstoviny, myslím, že se jedná o delší „trubky, rourky“…či jak bych to nazvala… :-)

Labužník nika02
94 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bleskova pasta s cesnekem a jeste s cesnekem a houbami.

Prosím poraďte, co to je pasta perciatelli? To jsou ty pasty jak prodávají v tubě?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz