Recept Blesková kuřecí večeře z jedné pánve, plné dobrot

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Blesková kuřecí večeře z jedné pánve, plné dobrot

Postup

Jednu stranu kuřecího masa popepřit a osolit. Rozehřát velkou pánev na středně vysoké teplotě a vložit do ni polovinu másla a rozlít ho po dně nahýbáním pánve. Ochucenou stranou dolů vložit na pánev maso a ochutit jeho vrchní stranu. Dobře osmažit po obou stranách do hněda. Vyjmout maso na nahřátý talíř a přikrýt jej alobalem. Udržovat teplé. Rozpustit druhou část másla na pánvi a smažit na něm brambory, cibuli a rozmarýn asi po 2 min., nebo až se objeví nějaká tekutina. Sem tam zamíchat. Přikrýt pánev a vše dusit po 15min. Pánví často protřepat. Smažit tak dlouho, až jsou brambory a cibule skoro měkké a začínají hnědnout. Zvýšit teplotu na středně vysokou a přilít ocet. Seškrabovat přichycené dobrůtky ze spodu pánve do té doby než ocet zesirupovatí. Nalít na vše vývar a přivéct do varu. Vrátit tam kučecí maso i s jakoukoliv puštěnou šťávou. Obalit maso v omáčce a přikrýt vše poklicí. Snížit teplotu a dusit vše asi 10min., až je kuře uvnitř udělané a ztratí růžovou barvu. Během té doby jednou kuře ototočit. Přendat kuře na talíře. Dochutit omáčku a zeleninu solí a pepřem a pomocí lžíce ji rozdělit na porce masa. Každou porci ozdobit rozmarýnem, chcete-li. Bude zde obrázek......................

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 03.01.05 vloženo
  • 16823x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 30min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa bez kostí a kůže
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce másla (asi 30g)
  • 4 malé brambory, asi 500g nakrájené na kostičky, používám červené i bílé pro barevnost pokrmu
  • 1 velká sladká cibule, rozpůlená a na tenké plátky nakrájené podélce
  • 1 lžička posekaného rozmarýnu (i sušeného)
  • 4 lžíce balsamického červeného octa
  • 250ml kuřecího vývaru
  • čerstvé snítky rozmarýnu na ozdobu

Doporučená příloha

  • Merlot, nebo suchý sekt.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Blesková kuřecí večeře z jedné pánve, plné dobrot

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Blesková kuřecí večeře z jedné pánve, plné dobrot

toffo
244 příspěvků 15.11.09 18:48
Re: Blesková kuřecí večeře z jedné pánve, plné dobrot.

Brambory jsem použila lehce předvařené. Vynikající recept, jako stvořený pro rozmarýn.
Přiznám se, že inspiraci pro dnešní oběd jsem získala zadáním „kuře + rozmarýn“ do vyhledavače.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Lin...

ono to opravdu záleží na velikosti brambor, tloušťce masa, teplotě sporáku atd. V receptech jsou tyto údaje obvykle pouze orientační. Recept mám odzkoušený, čímž nemíním říct, že nemáte pravdu a že časové rozmezí přípravy je v podstatě delší. Hlavně však, že chutnalo. Děkuji Ti za vyzkoušení receptu.

Přeji Ti příjemný víkend!

lin
90 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Blesková kuřecí večeře z jedné pánve, plné dobrot.

Příprava snadná, jen to trvalo déle, než uvádíš :o) Chuť byla pro jazýčky naší rodiny zvláštní, ale chválili :o)

Děkuji za recept :o)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Cuso...

víš co musím žíct, že jestli se mně opravdu stýská velice po nějaké ingredienci z Kanady, tak jsou to tz. obyčejné brambory. Ono to ale není pravda, že brambory jsou obyčejné. Když nejsou dobré tak to je hrůza. Musím se přiznat, že jsem zde ještě nenarazila na opravdu dobré brambory. Doufám, že v Bratislavě máte lepší ;o))) Děkuji Ti za vyzkoušení dalšího z mých receptu! (Možná to chce nakrájet brambory na menší kostky)

Pěkné pozdravy Tobě a Tvým dívkám!

Cuso
349 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Blesková kuřecí večeře z jedné pánve, plné dobrot.

Babi, tak som to uvaril. Chuť celého jedla je geniálna, taká sladkokyslá. Jediný problém boli zemiaky, ktoré sa nechceli udusiť v stanovenom case, takže sa to trochu pretiahlo. Ale stalo to za to. Ďakujem za skvelý recept.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Paraplíčko...

děkuji Ti za uznání, recept je opravdu pravá bleskovka ;o)))

Pozdrav do mého rodného Brna!

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Blesková kuřecí večeře z jedné pánve, plné dobrot.

Babi … opět jeden z receptů - skvostů :-) … nenáročné na suroviny, málo nádobí, rychlé a samá chuť … opravdu skvělé :-)))

Moc tě zdravím a posílám pozdrav na krásné hory …

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Blesková kuřecí večeře z jedné pánve, plné dobrot.

Milá ifko, já ty brambory neloupu ;o))), jenom je očistím a nakrájím na kostky.

S pozdravem,

ifka
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Blesková kuřecí večeře z jedné pánve, plné dobrot.

Ahoj, recept vypadá moc chutně, jenom nechápu jak dokážeš, aby červené brambory po oloupání zůstaly červené. Jee v tom nějáký fígl nebo jde o jiné brambory než se tady běžně prodávají- ty po oloupání vypadají stejně jako klasické brambory.

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Blesková kuřecí večeře z jedné pánve, plné dobrot. - Babi

Tak si to tak čtu a začínám čichat představy dle ingrediencí, jdu si nalíti dobrého vínečka, ještě že jsem po večeři…
krásný zimní večer přeje Toastík :o)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz