Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Naklepat krůtí plátky asi na 6mm. Pomocí krouhátka na zeleninu ukrojit 2 proužky kůry z citronu. Potom je nakrájet na tenké nudličky. Dát je stranou. Zbytek kůry nastrouhat a vymačkat šťávu. Nastrouhanou kůru vložit do misky a přidat k ni šalvěj, sůl a pepř. Zamíchat tam 1 lžíci citronové šťávy a 1 lžíci oleje. Vložit tam plátky krůty a obalit je po obou stranách. Nechat je marinovat asi 30 min. Do jiné misky vložit strouhanku a v ni obalit krůtí plátky. Na pánvi rozehřát 2 lžíce oleje a plátky osmažit na kařdé straně asi 2 - 3 minuty do zlatohněda. Přendat na talíře a udržovat v teple. Vytřít pánev a přidat do ni zbývající olej, uschované proužky kůry a kapary. Za stálého míchání nechat prohřát. Na každý talíř nalít omáčku na řízečky, ozdobit vše dílky citronu a lístky šalvěje, nebo petrželky. TIP. řízečky se mohou podávat s nějakou zajímavou omáčkou.
Recept je z kategorií: Krůta či krocan
Bageta a bílé víno…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Blesková krůtí prsíčka z bistra pro dva
196 příspěvků 9.5.11 23:00
Bylo to dobré. V té marinádě maso vydrželo i několik dní a vypadalo hezky jak se strouhankou, tak i bez.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, bylo to skvele. Potrebovala jsem rychly obed jenom pro sebe a pro deti, na druhou stranu jsem chtela neco trochu vyjimecneho, prece jenom je nedele:-) Tohle jidlo moje ocekavani naplnilo, urcite ho zarazuji do oblibenych receptu. Preji pekny zbytek vikendu.
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Ač se vařením živím,pořád se mám co učit i od profíků i od neprofesionálních kuchařů a hlavně kuchařek.
Pokud napíšu nějakej příspěvek tak hlavně proto že si chci o dotyčném receptu jak se říká popovídat.Jsem přesvědčenej že mi i vaše zkušenosti můžou přijít vhod.
Hezkej den i tobě
karminku, dočetla jsem se, že jsi profesionál a tak mě těší Tvůj zájem a zajímá Tvůj názor ;o)
Příjemný den!
757 příspěvků 25.1.09 03:43
babi-moc rád věřím ----opravdu
právě pro úsporu času.
ahoj
karminku, připravuji když nemám čas. Než připravím stůl, tak maso je marinované a jdu smažit řízečky. Takto je večeře hned na stole. Je to dobré i s koupenou tatarkou a bagetou ;o)
Zdraví,
757 příspěvků 25.1.09 03:43
zajímavý