Recept Blesková kmínka z dávných dob

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na rozpáleném másle osmažíme kořenovou zeleninu a kmín. Přidáme ji do lehce osolené vody na polévku a zahustíme tmavou zásmažkou. Vše dobře povaříme. Pak polévku je-li nutné přisolíme, opepříme ji a zavaříme do ni ¨třené nočky¨z Labužníka a nakonec polévku posypeme petrželkou.

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 10.03.04 vloženo
  • 5317x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 1/4l vody
  • 40g másla
  • 80g polévkové kořenové zeleniny na nudličky nakrájené
  • sůl podle chuti
  • 1/2 kávové lžičky tlučeného kmínu
  • 40g másla + 40g mouky na zásmažku
  • mletý pepř podle chuti
  • posekaná zelená petrželka
  • ¨Třené nočky¨z Labužníka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Blesková kmínka z dávných dob

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz