Recept Blesková jarní polévka Linie
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Po zimních měsících se zahuštěnými polévkami, přicházejí ke slovu lehké vývary s jarní zeleninou.
Postup
Oprat proužky z pórku, celeru a salátu. Přivést vývar do varu a přidat všechnu zeleninu včetně hrášku. Ochutnat a ochutit, je-li zapotřebí. Vařit po 10-15 minut nebo až je zelenina měkká. Připravit krutony v troubě vyhřáté na 200°C. Nakrájet chleba bez kůrky na 1 cm kostky, pokapat je trochou oleje (nemusí být) a dát je do trouby na 3 minuty, až chleba začne hnědnout. Našlehat žloutky v misce a pomalu do nich zašlehat 3-4 lžíce horké polévky. Sundat polévku s ohně a zašlehat do ní zahřáté žloutky. Naporcovat polévku do hlubokých talířů a krutony podávat zvlášť.
Recept je z kategorií: Polévky Velikonoční recepty Zeleninové polévky
- 10.05.03 vloženo
- 39089x zobrazeno
Čas přípravy
- 20 min
Počet porcí
- 8 porcí
Ingredience
- 3 pórky (bílá část nakrájená na tenké proužky)
- listí z celeru (kytice) nakrájené na proužky
- 1/2 velkého nebo jeden malý římský salát, nakrájený na proužky
- 2 litry hovězího vývaru
- 150 g zeleného hrášku
- sůl a pepř podle chuti
- 6 žloutků
- krutony z bílého chleba otoustovaného v troubě s trochou oleje
Doporučená příloha
chlebové krutony
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Blesková jarní polévka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Blesková jarní polévka
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Rychlá a bezvadná. Nemá chybu. Já tam místo vývaru dal zeleninového Knora. Je to ještě rychlejší, než dělat vývar.