Recept Blesková a zajímavá příprava vepřových řízků

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Blesková a zajímavá příprava vepřových řízků

Postup

Namočit houby do horké vody. Potřít maso 1 lžičkou octa, osolit a opepřit ho. Vložit česnek do malého kastrůlku s trochou vody a uvařit jej do měkka, asi 10min., slít a dát sranou. Rozpustit máslo na pánvi a na prudko na něm osmažit plátky masa do hněda, otočit je a osmažit ještě po 1 min. Přidat marsala víno, rozmarýn, houby se 4 lžícemi jejich tekutiny, česneky, jalovec a zbytek octa. Pomalu dusit po 3min., až je maso měkké. Osolit, opepřit a podávat horké s těstovinami a zeleninou.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 09.07.03 vloženo
  • 13805x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 25 g sušených hřibů, nebo jiných lesních hub
  • 4 libové plátky vepřového masa
  • 2 lžičky balsamického octa
  • 8 stroužků česneku, neoloupaných
  • 15 g / 1 lžíce másla
  • 3 lžíce Marsala vína, nebo jiného dezertního
  • několik snítků rozmarýnu
  • 10 bobulek jalovce, rozdrcených
  • sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Blesková a zajímavá příprava vepřových řízků

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz