Recept Black Angus na specialní příležitosti

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Black Angus na specialní příležitosti

Postup

Raz za cas mate specialnu prilezitost aj by ste si dali dobry steak ale sa vam nechce dat cez 20EU za porciu v restauracii. Takze tu je nasa domaca variacia. Black Angus fillet s pyre zo sladkych zemiakov, opekanou sparglou a stavou z cerveneho vina. V restauracii by to prelozili zakomolili ovela na daco ovela exotickejsie…

1- Black Angus svieckova je jedna z tych najdrahsich ale tato draha zakladna surovina vam garantuje uspech ako v drahej restauracii. Svieckovu sme naporcovali na 250 g porcie co je tak pre chlapa ( ale nie pre banika) ten tak 350g. Porcie sme natreli rastlinym dobrym olejom bez chuti ( aby olej nekonkuroval chuti kvalitneho masa).Tym ze maso je velmi kvalitne netreba marinovat a posypat specialnymi grilovaci koreniami.

2-V maziari sme cerstvo podrvili cierne korenie a morsku sol.( Podla chuti sme dali viac ci menej na jednotlive steaky). Tazku liatinovu grilovaciu panvicu ( s drazkami) sme rozohriali nad silnym plamenom pridali trosku oleja .Dali sme obalene steaky ( treba mat dobry extraktor lebo to dimi) cca 3 minuty na kazdej strane sme grilovali aby sme mali pekne "vypalene " pasiky.

3-Poukladali sme na kazdy steak rozpucene struciky cesnaku a kusok rozmarinu trosku pololejovali a dali ro rozohriatej rury dopiect cca 5 minut ( zalezi od truby) pozor aby vam cesnak aj rozmarin nezhorel a zhorkol. Dakdo dava len bez ozdoby pod vrchny grill .

4-Steaky treba nechat odlezat cca minimalne 5 minut na teplom mieste pred servirovanim( najlepsie zakrite alu foliou ) aby sa maso „uvolnilo“. Situacia sa komplikuje ked jeden chce medium a druhy well done . Potom treba robit kazdy steak samostatne.

5-Priloha sladke zemiakove pyre. Sladke oranzove zemiaky dame cele piect do rury , ked nemame cas tak osupeme a nakrajame na mensie kusky a dame varit do osolenej vody ( v rure pripravene su ovela lepsie ). Dame do vacsej misky pokorenime pridame mlieko a maslo a pasirujeme ako tradicne pyre so zemiakov.Pred koncom pridame na drobno nakrajanu pazitku a premiesame.

6-Sparglu odlomime tvrdsie casti a dame kratko varit do osolenej vody cca max.2 minuty ked je mlada len na 1 minutu. Vyberieme scedime.Nachystame si cherry paradajky. Vypek z liatinoveho pekaca prelejeme na panvicu pridame na drobno nakrajanu cibulku a rozmarin osmazime pridame cherry paradajky opecieme, a pred koncom pridame sparglu ktoru tiez rychlo opecieme.Vyberieme paradajky a sparglu odlozime na teple miesto. Do panvice nalejeme cca 250ml dobreho cerveneho vina , a zredukujeme tak o 1/3 pridame kusok masla na zahustenie sol korenie na chut.

7-Servirujeme na vysku ako v drahej restauracii. ked nemame formu zoberieme plastikovu flasku od mineralky vyrezeme cast cca 3-5 cm vysoky kruh natlacime pyre do nej na taniery a mame pekny zaklad .poukladame zeleninu a odlezany steak a zalejeme omackou.

Recept je z kategorií: Minutky


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.10.10 vloženo
  • 4907x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg black angus hovadzia svieckova- filet
  • 1 kg sladke zemiaky oranzove
  • 2 zvazky špargľa cerstva
  • 1 cesnak mensi
  • zvazok rozmarín cerstvy
  • 8 ks paradajky cherry na stopke
  • 250 ml vino cervene kvalitne
  • 50 g maslo
  • olej rastlinný
  • 100 ml mlieko
  • zvazok pazitka
  • 1 ks cibuľa červená mala
  • korenie cerstvo drvene
  • sol morska hruba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Black Angus na specialní příležitosti

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brusinkový koláč z kefíru


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz