Recept Black Angus na specialní příležitosti

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Black Angus na specialní příležitosti

Postup

Raz za cas mate specialnu prilezitost aj by ste si dali dobry steak ale sa vam nechce dat cez 20EU za porciu v restauracii. Takze tu je nasa domaca variacia. Black Angus fillet s pyre zo sladkych zemiakov, opekanou sparglou a stavou z cerveneho vina. V restauracii by to prelozili zakomolili ovela na daco ovela exotickejsie…

1- Black Angus svieckova je jedna z tych najdrahsich ale tato draha zakladna surovina vam garantuje uspech ako v drahej restauracii. Svieckovu sme naporcovali na 250 g porcie co je tak pre chlapa ( ale nie pre banika) ten tak 350g. Porcie sme natreli rastlinym dobrym olejom bez chuti ( aby olej nekonkuroval chuti kvalitneho masa).Tym ze maso je velmi kvalitne netreba marinovat a posypat specialnymi grilovaci koreniami.

2-V maziari sme cerstvo podrvili cierne korenie a morsku sol.( Podla chuti sme dali viac ci menej na jednotlive steaky). Tazku liatinovu grilovaciu panvicu ( s drazkami) sme rozohriali nad silnym plamenom pridali trosku oleja .Dali sme obalene steaky ( treba mat dobry extraktor lebo to dimi) cca 3 minuty na kazdej strane sme grilovali aby sme mali pekne "vypalene " pasiky.

3-Poukladali sme na kazdy steak rozpucene struciky cesnaku a kusok rozmarinu trosku pololejovali a dali ro rozohriatej rury dopiect cca 5 minut ( zalezi od truby) pozor aby vam cesnak aj rozmarin nezhorel a zhorkol. Dakdo dava len bez ozdoby pod vrchny grill .

4-Steaky treba nechat odlezat cca minimalne 5 minut na teplom mieste pred servirovanim( najlepsie zakrite alu foliou ) aby sa maso „uvolnilo“. Situacia sa komplikuje ked jeden chce medium a druhy well done . Potom treba robit kazdy steak samostatne.

5-Priloha sladke zemiakove pyre. Sladke oranzove zemiaky dame cele piect do rury , ked nemame cas tak osupeme a nakrajame na mensie kusky a dame varit do osolenej vody ( v rure pripravene su ovela lepsie ). Dame do vacsej misky pokorenime pridame mlieko a maslo a pasirujeme ako tradicne pyre so zemiakov.Pred koncom pridame na drobno nakrajanu pazitku a premiesame.

6-Sparglu odlomime tvrdsie casti a dame kratko varit do osolenej vody cca max.2 minuty ked je mlada len na 1 minutu. Vyberieme scedime.Nachystame si cherry paradajky. Vypek z liatinoveho pekaca prelejeme na panvicu pridame na drobno nakrajanu cibulku a rozmarin osmazime pridame cherry paradajky opecieme, a pred koncom pridame sparglu ktoru tiez rychlo opecieme.Vyberieme paradajky a sparglu odlozime na teple miesto. Do panvice nalejeme cca 250ml dobreho cerveneho vina , a zredukujeme tak o 1/3 pridame kusok masla na zahustenie sol korenie na chut.

7-Servirujeme na vysku ako v drahej restauracii. ked nemame formu zoberieme plastikovu flasku od mineralky vyrezeme cast cca 3-5 cm vysoky kruh natlacime pyre do nej na taniery a mame pekny zaklad .poukladame zeleninu a odlezany steak a zalejeme omackou.

Recept je z kategorií: Minutky


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.10.10 vloženo
  • 4886x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg black angus hovadzia svieckova- filet
  • 1 kg sladke zemiaky oranzove
  • 2 zvazky špargľa cerstva
  • 1 cesnak mensi
  • zvazok rozmarín cerstvy
  • 8 ks paradajky cherry na stopke
  • 250 ml vino cervene kvalitne
  • 50 g maslo
  • olej rastlinný
  • 100 ml mlieko
  • zvazok pazitka
  • 1 ks cibuľa červená mala
  • korenie cerstvo drvene
  • sol morska hruba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Black Angus na specialní příležitosti

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz