Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Kubánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ja som taky klasicky stejkovy typ, zaklad kvalitne maso, a dobre hruby steak…ale clovek si meni nazor, tak nahodou mi prisiel pod ruku tento recept na tenky stejk? ( asi na Kube nemaju dost penazi).Ale je to ich predrevolucna klasika, Bistec de Palomilla alebo Kubansky stejk.
1 Povtierame 2/3 cesnaku do stejkov do obidvoch stran ( stejk by mal byt tak 5mm hruby , bud nam to nakraja masiar, alebo hrubsi kus rozrezeme na motylika, alebo cez foliu naklapeme plochou stranou na tenko) 2 Stavu z jednéj limetky vytlacime na stejky . 3 Ochutíme soľou a korením a pridame nakrajanu cibulu. 4 Stejky odlozime marinovat zakrite foliou do ladnicky najlepsie cez noc min. 1 hodinu . 7 stejky vyberieme z marinady a osusime,Marinádu odlozime na stranu a pridame este viac cibule. 8 Na panici si silno rozohrejeme olej 9 Stejky rýchlo smazime tak asi 1 minútu na každej strane a odlozime na teplé miesto. 10 Do panvice vytlacime šťavu z druhej limetky a premiesame a "pozbieram" vypek po smazeni stejkov. 11 Pridame zostávajúce marinádu , cibuľu a cesnak na limetkovú šťavou a rýchlo miešame na miernom ohni tak asi 5 minút .Aby cibuľa nam cesnak nezhoreli. 12 Dame na stejky a pridame nasekanou čerstvou petržlenovu vňať .
ryza, plantain
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
25.4.15 16:00
Biftek nemusi byt vzdy hruby ale aj na tenucko nakrajany namarinovany a bleskovo spraveny .
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bistec de Palomilla -Kubansky biftek
1150 příspěvků 22.3.14 18:27
Bento, ano, krásný kousek masa
, mně někdy řezník vyřízne Hanger steak
(veverku), jedinečný chuťově výrazný kousek na gril 
Zelenou přílohu jsem tipovala na zeleninu, kterou kupuju od číńanů, čínskou brokolici, u nás ji prodávají i nakládanou.
lupení z brukve
Příspěvek upraven 22.03.14 v 17:56
Eja to zelene, ja naozaj neviem ako sa to vola ci po slovensky alebo cesky v anglictine je to colard green vyzera to takto, ( aj to bolo stir fry takto)
no a farbu som este prisfindloval nie photoshop
ale som ich vyprazal v horcicovom oleji aby pekne zlte 

http://thecuriouscoconut.com/…llard-greens
birkana ano ja som mal zelene plantain ktore su v podstate zelenina,
daduuja, ja som tiez nepovedal"uplnu" pravdu s tym masom, ak ked pisem kvalitne hovadzie pouzil som daco co sa vola " flat iron steak v americkej anglcitine alebo butler stak v anglickej je to ale hovadzie predne, ale ta limetka s cesnakom spravila „zazrak“ cez noc a bolo to naozak makke, ale robil som na medium - rare velmi rychlo
Spíš bych chtěla identifikovat tu zelenou část přílohy…listový špenát?? asi ne… medvědí česnek taky ne…Bento, co je to za lupení???
Já taky ne
jsem si to odvodila podle receptu a
fotky… 
Já si myslím - vzhledem k regionu receptu - že to spíš bude „zeleninový banán“, plantain, tostones…
Líbí se mi také ten opečený, zlatý banán
. Je opékán zvlášť (na jakém tuku) a nebo
ve výpeku po mase? 
1150 příspěvků 21.3.14 20:19
Bento, takto připravené maso prostě miluju
, před 30ti lety jsme chodívali na podobný
stejk - Srbské filé Djulbastija, byl připravován z koňské roštěné,
křehký, šťavnatý, 200g plátek masa, přelitý omáčkou z výpeku
vonící po česneku, husté a hedvábné, s domácíma hranolkama, navrch
křupavýma, uvnitř měkoučkýma, dodnes si vybavuji tu úžasnou chuť a
vůni.
Občas si doma uděláme http://www.labuznik.cz/…djulbastija/, z hovězího a rozdíl je patrný.
Zkusím podle tebe s cibulí a limetou, díky za nový recept, který mne konečně po dlouhatánské době na Labu pozitivně oslovil