Recept Bistec de Palomilla -Kubansky biftek Pra

Kubánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bistec de Palomilla -Kubansky biftek

Úvod

Ja som taky klasicky stejkovy typ, zaklad kvalitne maso, a dobre hruby steak…ale clovek si meni nazor, tak nahodou mi prisiel pod ruku tento recept na tenky stejk? ( asi na Kube nemaju dost penazi).Ale je to ich predrevolucna klasika, Bistec de Palomilla alebo Kubansky stejk.

Postup

1 Povtierame 2/3 cesnaku do stejkov do obidvoch stran ( stejk by mal byt tak 5mm hruby , bud nam to nakraja masiar, alebo hrubsi kus rozrezeme na motylika, alebo cez foliu naklapeme plochou stranou na tenko) 2 Stavu z jednéj limetky vytlacime na stejky . 3 Ochutíme soľou a korením a pridame nakrajanu cibulu. 4 Stejky odlozime marinovat zakrite foliou do ladnicky najlepsie cez noc min. 1 hodinu . 7 stejky vyberieme z marinady a osusime,Marinádu odlozime na stranu a pridame este viac cibule. 8 Na panici si silno rozohrejeme olej 9 Stejky rýchlo smazime tak asi 1 minútu na každej strane a odlozime na teplé miesto. 10 Do panvice vytlacime šťavu z druhej limetky a premiesame a "pozbieram" vypek po smazeni stejkov. 11 Pridame zostávajúce marinádu , cibuľu a cesnak na limetkovú šťavou a rýchlo miešame na miernom ohni tak asi 5 minút .Aby cibuľa nam cesnak nezhoreli. 12 Dame na stejky a pridame nasekanou čerstvou petržlenovu vňať .

Nahlásit recept

  • 21.03.14 vloženo
  • 3462x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg. hovadzie kvalitnejsie nakrájané na veľmi tenko
  • 10 strúčikov cesnaku - nakrájaný na drobno
  • 2 limetky šťava
  • 1 cibuľa nakrajana tenko
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • 3 lyžice petržlenovej vňate

Doporučená příloha

  • ryza, plantain

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 25.04.15 16:00

Biftek nemusi byt vzdy hruby ale aj na tenucko nakrajany namarinovany a bleskovo spraveny .

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 21.03.14 16:30

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Bistec de Palomilla -Kubansky biftek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
daduuja
1144 příspěvků 22.03.14 18:27

Bento, ano, krásný kousek masa :-), mně někdy řezník vyřízne Hanger steak (veverku), jedinečný chuťově výrazný kousek na gril :-)
Zelenou přílohu jsem tipovala na zeleninu, kterou kupuju od číńanů, čínskou brokolici, u nás ji prodávají i nakládanou.

Eja
3848 příspěvků 22.03.14 17:55

lupení z brukve

Příspěvek upraven 22.03.14 v 17:56

Bento
794 příspěvků 22.03.14 14:49

Eja to zelene, ja naozaj neviem ako sa to vola ci po slovensky alebo cesky v anglictine je to colard green vyzera to takto, ( aj to bolo stir fry takto)
http://thecuriouscoconut.com/…llard-greens
birkana ano ja som mal zelene plantain ktore su v podstate zelenina, ;) no a farbu som este prisfindloval nie photoshop ale som ich vyprazal v horcicovom oleji aby pekne zlte :kytka:
daduuja, ja som tiez nepovedal"uplnu" pravdu s tym masom, ak ked pisem kvalitne hovadzie pouzil som daco co sa vola " flat iron steak v americkej anglcitine alebo butler stak v anglickej je to ale hovadzie predne, ale ta limetka s cesnakom spravila „zazrak“ cez noc a bolo to naozak makke, ale robil som na medium - rare velmi rychlo :palec:

Eja
3848 příspěvků 22.03.14 12:39

Spíš bych chtěla identifikovat tu zelenou část přílohy…listový špenát?? asi ne… medvědí česnek taky ne…Bento, co je to za lupení???

Eja
3848 příspěvků 22.03.14 12:35

Já taky ne :mrgreen: jsem si to odvodila podle receptu a fotky… :mavam:

birkana
1687 příspěvků 22.03.14 11:20

:zed: :zed: :zed:, omlouvám se - nepřečetla jsem pozorně Doporučené přílohy pod Ingrediencemi :idea:

Eja
3848 příspěvků 22.03.14 11:07

Já si myslím - vzhledem k regionu receptu - že to spíš bude „zeleninový banán“, plantain, tostones…

birkana
1687 příspěvků 22.03.14 07:44

Líbí se mi také ten opečený, zlatý banán 8o. Je opékán zvlášť (na jakém tuku) a nebo ve výpeku po mase? :think:

daduuja
1144 příspěvků 21.03.14 20:19

Bento, takto připravené maso prostě miluju :-), před 30ti lety jsme chodívali na podobný stejk - Srbské filé Djulbastija, byl připravován z koňské roštěné, křehký, šťavnatý, 200g plátek masa, přelitý omáčkou z výpeku vonící po česneku, husté a hedvábné, s domácíma hranolkama, navrch křupavýma, uvnitř měkoučkýma, dodnes si vybavuji tu úžasnou chuť a vůni.
Občas si doma uděláme http://www.labuznik.cz/…djulbastija/, z hovězího a rozdíl je patrný.
Zkusím podle tebe s cibulí a limetou, díky za nový recept, který mne konečně po dlouhatánské době na Labu pozitivně oslovil :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Květáková polévka Květáková polévka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz