Recept Bistec de Palomilla -Kubansky biftek Pra

Kubánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bistec de Palomilla -Kubansky biftek

Úvod

Ja som taky klasicky stejkovy typ, zaklad kvalitne maso, a dobre hruby steak…ale clovek si meni nazor, tak nahodou mi prisiel pod ruku tento recept na tenky stejk? ( asi na Kube nemaju dost penazi).Ale je to ich predrevolucna klasika, Bistec de Palomilla alebo Kubansky stejk.

Postup

1 Povtierame 2/3 cesnaku do stejkov do obidvoch stran
( stejk by mal byt tak 5mm hruby , bud nam to nakraja masiar, alebo hrubsi kus rozrezeme na motylika, alebo cez foliu naklapeme plochou stranou na tenko)

2 Stavu z jednéj limetky vytlacime na stejky .

3 Ochutíme soľou a korením a pridame nakrajanu cibulu.

4 Stejky odlozime marinovat zakrite foliou do ladnicky najlepsie cez noc min. 1 hodinu .

7 stejky vyberieme z marinady a osusime,Marinádu odlozime na stranu a pridame este viac cibule.

8 Na panici si silno rozohrejeme olej

9 Stejky rýchlo smazime tak asi 1 minútu na každej strane a odlozime na teplé miesto.

10 Do panvice vytlacime šťavu z druhej limetky a premiesame a „pozbieram“ vypek po smazeni stejkov.

11 Pridame zostávajúce marinádu , cibuľu a cesnak na limetkovú šťavou a rýchlo miešame na miernom ohni tak asi 5 minút .Aby cibuľa nam cesnak nezhoreli.

12 Dame na stejky a pridame nasekanou čerstvou petržlenovu vňať .


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.03.14 vloženo
  • 3129x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg. hovadzie kvalitnejsie nakrájané na veľmi tenko
  • 10 strúčikov cesnaku - nakrájaný na drobno
  • 2 limetky šťava
  • 1 cibuľa nakrajana tenko
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • 3 lyžice petržlenovej vňate

Doporučená příloha

  • ryza, plantain

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 25.04.15 16:00

Biftek nemusi byt vzdy hruby ale aj na tenucko nakrajany namarinovany a bleskovo spraveny .

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 21.03.14 16:30

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Bistec de Palomilla -Kubansky biftek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1139 příspěvků 22.03.14 18:27

Bento, ano, krásný kousek masa :-), mně někdy řezník vyřízne Hanger steak (veverku), jedinečný chuťově výrazný kousek na gril :-)
Zelenou přílohu jsem tipovala na zeleninu, kterou kupuju od číńanů, čínskou brokolici, u nás ji prodávají i nakládanou.

 
Eja
3811 příspěvků 22.03.14 17:55

lupení z brukve

Příspěvek upraven 22.03.14 v 17:56

 
Bento
794 příspěvků 22.03.14 14:49

Eja to zelene, ja naozaj neviem ako sa to vola ci po slovensky alebo cesky v anglictine je to colard green vyzera to takto, ( aj to bolo stir fry takto)
http://thecuriouscoconut.com/…llard-greens
birkana ano ja som mal zelene plantain ktore su v podstate zelenina, ;) no a farbu som este prisfindloval nie photoshop ale som ich vyprazal v horcicovom oleji aby pekne zlte :kytka:
daduuja, ja som tiez nepovedal"uplnu" pravdu s tym masom, ak ked pisem kvalitne hovadzie pouzil som daco co sa vola " flat iron steak v americkej anglcitine alebo butler stak v anglickej je to ale hovadzie predne, ale ta limetka s cesnakom spravila „zazrak“ cez noc a bolo to naozak makke, ale robil som na medium - rare velmi rychlo :palec:

 
Eja
3811 příspěvků 22.03.14 12:39

Spíš bych chtěla identifikovat tu zelenou část přílohy…listový špenát?? asi ne… medvědí česnek taky ne…Bento, co je to za lupení???

 
Eja
3811 příspěvků 22.03.14 12:35

Já taky ne :mrgreen: jsem si to odvodila podle receptu a fotky… :mavam:

 
birkana
1665 příspěvků 22.03.14 11:20

:zed: :zed: :zed:, omlouvám se - nepřečetla jsem pozorně Doporučené přílohy pod Ingrediencemi :idea:

 
Eja
3811 příspěvků 22.03.14 11:07

Já si myslím - vzhledem k regionu receptu - že to spíš bude „zeleninový banán“, plantain, tostones…

 
birkana
1665 příspěvků 22.03.14 07:44

Líbí se mi také ten opečený, zlatý banán 8o. Je opékán zvlášť (na jakém tuku) a nebo ve výpeku po mase? :think:

 
daduuja
1139 příspěvků 21.03.14 20:19

Bento, takto připravené maso prostě miluju :-), před 30ti lety jsme chodívali na podobný stejk - Srbské filé Djulbastija, byl připravován z koňské roštěné, křehký, šťavnatý, 200g plátek masa, přelitý omáčkou z výpeku vonící po česneku, husté a hedvábné, s domácíma hranolkama, navrch křupavýma, uvnitř měkoučkýma, dodnes si vybavuji tu úžasnou chuť a vůni.
Občas si doma uděláme http://www.labuznik.cz/…djulbastija/, z hovězího a rozdíl je patrný.
Zkusím podle tebe s cibulí a limetou, díky za nový recept, který mne konečně po dlouhatánské době na Labu pozitivně oslovil :-)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Cuketové placky Cuketové placky
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz