Recept Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do formy vložíme všechny přísady v zadaném pořadí bez sušeného ovoce. Zvolíme *speciální* program, tlačítkem START uvedeme do chodu. Asi po 15 minutách zazní zvukový signál, tehdy přidáme drobně pokrájené sušené ovoce. Čerpáno z Praktické ženy (11/1999).

Recept je z kategorií: Sladké chlebíčky

Nahlásit recept

  • 31.05.04 vloženo
  • 21112x zobrazeno

Ingredience

  • 1 vejce
  • 230 ml vody
  • 460 g polohrubé mouky
  • 1,5 rovné KL soli
  • 2 rovné PL cukru
  • 2 rovné PL sušeného mléka
  • 40 g másla
  • 2 rovné KL instantního droždí
  • 80 g směsi sušeného ovoce.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
AbiesAlba
400 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Ještě jsem zapomněla dodat, že jsem pekárnu vypínala asi osm minut před ukončením programu, nastavenu jsem měla velikost 1 a barvu světlou. :-)

vladka: Rádo se stalo, zvláště když výsledek je tak dobrý!

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Holky, díky, že to zkoušíte. Až jednou tu pekárnu budu mít též, tak už půjdu najisto ;o).

AbiesAlba
400 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Taky se mi povedl, ale dala jsem tam jen dvě špetky soli a přidala jsem cukru. Děti mají raději sladké. :o) A na hezkou barvu jsem přidala 1 ml kurkumy. Kvasnic stačilo 5 ml. Pekárnu jsem zapnula na program KLASIK.

Labužník irma02
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Dneska jsem vyzkoušela…povedl se a je moc dobrý…

possum
464 příspěvků 01.06.05 16:59
Esme,

batter bread nebo french. Proste bez kvasnic program. Zes nezavolala.

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Esme, tak jsem to objevila a praví se tam, že speciální program slouží k přípravě těsta s větším obsahem tuků, cukru, vajec, sýra apod., u něhož je větší riziko připálení ;-)

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Holky, díky za rady. Nevím proč jsem se vlastně ptala. Vždyť ta moje pekárnička je pomalu starší než já. Má asi tři programy a ty jsou si velice podobné. Tím nechci říct, že bych s ní nebyla spokojená. Jen pro srovnání: moje kamarádka si koupila novou a ta má těch programů asi 150. Je to jasné. Naprogramuju tam ten základní a uvidí se. Ono to nějak dopadne. Poreferuju. :-))))

Labužník lenka_02
45 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Přátelé, netřeba až tak moc koumat nad postupem. Zá:,–(ně platí - čím víc se s tím mažeš, tím horší výsledek. Takže - vajíčko lehce rozšlehat, péct klidně na normální program. V neděli chtěla upéct kynutý koláč s revení. Do pekárny jsem dala od oka mléko, lžíci rumu, kousek másla a ždibec sádla, přidala dva žkoutky (lehce rozšlehala prstíkem přímo v nádobě), na to nasypala přesátou hladkou a polohrubou mouku (od oka, ale mohlo to být tak 40 dkg), nahoru trochu sušené pomerančové a citrónové kůry, po krajích asi tak 4 lžičky cukru krupice, cca 1/2 lžičky soli a doprostřed do malého dolíčku v mouce lžičku sušeného droždí. Nechala jsem pekárnu vypracovat těsto, pochopitelně jsem vyčkala jaká bude hustota těsta, tu jsem doladila a šla makat na zahrádku. Jelikož mi čas k přípravě buchty nějak nevyšel, nechala jsem celý cyklus přípravy těsta proběhnout ještě jednou. Kynutému těstu několikeré prohnětení a kynutí jen prospěje, netřeba se bát. Ovšem buchtu jsem pekla klasicky v troubě (plech, drobenka atd.). Ale myslím, že pokud bych chtěla péct výše uvedený chlebíček v pekárně, pekla bych ho na základní program. Jinak u pekáren je i program přímo na sladké, ale to bych si netroufla radit, poněvadž na tento jsem ještě nepekla. Jediné, u čeho trošku váhám, je použití vody. Peču už nějaký ten pátek, ale kombinaci vody a sušeného mléka jsem nikdy nezkoušela. Ale možná, že to bude OK.

lin
90 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

My máme nějakou německou, značku nevím, dostali jsme ji k vánocům, speciální program tam je - ovšem, co to znamená nevím, tak to asi risknu a vyzkouším :o)
A taky nějaký ten chleba, zatím je pečeme ze směsí, co jsme dostali k pekárně :o)

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Esme, jak na potvoru nemůžu onen výstřižek z Praktické ženy najít, ale tuším, že to byly recepty pro pekárnu Béďa (Bravo-Isolit) a čerpány byly od Jarmily Mandžukové z jejích kuchařek. Třeba někdo něco z tohoto výčtu bude vlastnit a ozve se, co je to ten „speciální program“.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Každému radím a teď to sama odešlu dvakrát. Že by to mělo co společného s tím, že mi zrovna běží Virus checker (virová kontrola?) ?

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Tak to tedy musím vyzkoušet. Jen bych ráda věděla co je to ten „speciální program“.

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Line, nezkoušela, neb pekárnu nevlastním, recept jsem vkládala na přání jakéhosi labužníka ;-)

lin
90 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Pendo, už jsi ho zkoušela péci? To vajíčko tam mám jen tak rozklepnout, nebo ho trošku našlehat ve vodě?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Houbová smaženice Houbová smaženice
Cibulačka Cibulačka
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz