Recept Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do formy vložíme všechny přísady v zadaném pořadí bez sušeného ovoce. Zvolíme *speciální* program, tlačítkem START uvedeme do chodu. Asi po 15 minutách zazní zvukový signál, tehdy přidáme drobně pokrájené sušené ovoce. Čerpáno z Praktické ženy (11/1999).

Recept je z kategorií: Sladké chlebíčky

Nahlásit recept

  • 31.05.04 vloženo
  • 22080x zobrazeno

Ingredience

  • 1 vejce
  • 230 ml vody
  • 460 g polohrubé mouky
  • 1,5 rovné KL soli
  • 2 rovné PL cukru
  • 2 rovné PL sušeného mléka
  • 40 g másla
  • 2 rovné KL instantního droždí
  • 80 g směsi sušeného ovoce.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Biskupský chlebíček z domácí pekárny

AbiesAlba
400 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Ještě jsem zapomněla dodat, že jsem pekárnu vypínala asi osm minut před ukončením programu, nastavenu jsem měla velikost 1 a barvu světlou. :-)

vladka: Rádo se stalo, zvláště když výsledek je tak dobrý!

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Holky, díky, že to zkoušíte. Až jednou tu pekárnu budu mít též, tak už půjdu najisto ;o).

AbiesAlba
400 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Taky se mi povedl, ale dala jsem tam jen dvě špetky soli a přidala jsem cukru. Děti mají raději sladké. :o) A na hezkou barvu jsem přidala 1 ml kurkumy. Kvasnic stačilo 5 ml. Pekárnu jsem zapnula na program KLASIK.

Labužník irma02
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Dneska jsem vyzkoušela…povedl se a je moc dobrý…

possum
464 příspěvků 1.6.05 16:59
Esme,

batter bread nebo french. Proste bez kvasnic program. Zes nezavolala.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Esme, tak jsem to objevila a praví se tam, že speciální program slouží k přípravě těsta s větším obsahem tuků, cukru, vajec, sýra apod., u něhož je větší riziko připálení ;-)

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Holky, díky za rady. Nevím proč jsem se vlastně ptala. Vždyť ta moje pekárnička je pomalu starší než já. Má asi tři programy a ty jsou si velice podobné. Tím nechci říct, že bych s ní nebyla spokojená. Jen pro srovnání: moje kamarádka si koupila novou a ta má těch programů asi 150. Je to jasné. Naprogramuju tam ten základní a uvidí se. Ono to nějak dopadne. Poreferuju. :-))))

Labužník lenka_02
45 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Přátelé, netřeba až tak moc koumat nad postupem. Zá:,–(ně platí - čím víc se s tím mažeš, tím horší výsledek. Takže - vajíčko lehce rozšlehat, péct klidně na normální program. V neděli chtěla upéct kynutý koláč s revení. Do pekárny jsem dala od oka mléko, lžíci rumu, kousek másla a ždibec sádla, přidala dva žkoutky (lehce rozšlehala prstíkem přímo v nádobě), na to nasypala přesátou hladkou a polohrubou mouku (od oka, ale mohlo to být tak 40 dkg), nahoru trochu sušené pomerančové a citrónové kůry, po krajích asi tak 4 lžičky cukru krupice, cca 1/2 lžičky soli a doprostřed do malého dolíčku v mouce lžičku sušeného droždí. Nechala jsem pekárnu vypracovat těsto, pochopitelně jsem vyčkala jaká bude hustota těsta, tu jsem doladila a šla makat na zahrádku. Jelikož mi čas k přípravě buchty nějak nevyšel, nechala jsem celý cyklus přípravy těsta proběhnout ještě jednou. Kynutému těstu několikeré prohnětení a kynutí jen prospěje, netřeba se bát. Ovšem buchtu jsem pekla klasicky v troubě (plech, drobenka atd.). Ale myslím, že pokud bych chtěla péct výše uvedený chlebíček v pekárně, pekla bych ho na základní program. Jinak u pekáren je i program přímo na sladké, ale to bych si netroufla radit, poněvadž na tento jsem ještě nepekla. Jediné, u čeho trošku váhám, je použití vody. Peču už nějaký ten pátek, ale kombinaci vody a sušeného mléka jsem nikdy nezkoušela. Ale možná, že to bude OK.

lin
90 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

My máme nějakou německou, značku nevím, dostali jsme ji k vánocům, speciální program tam je - ovšem, co to znamená nevím, tak to asi risknu a vyzkouším :o)
A taky nějaký ten chleba, zatím je pečeme ze směsí, co jsme dostali k pekárně :o)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Esme, jak na potvoru nemůžu onen výstřižek z Praktické ženy najít, ale tuším, že to byly recepty pro pekárnu Béďa (Bravo-Isolit) a čerpány byly od Jarmily Mandžukové z jejích kuchařek. Třeba někdo něco z tohoto výčtu bude vlastnit a ozve se, co je to ten „speciální program“.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Každému radím a teď to sama odešlu dvakrát. Že by to mělo co společného s tím, že mi zrovna běží Virus checker (virová kontrola?) ?

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Tak to tedy musím vyzkoušet. Jen bych ráda věděla co je to ten „speciální program“.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Line, nezkoušela, neb pekárnu nevlastním, recept jsem vkládala na přání jakéhosi labužníka ;-)

lin
90 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biskupský chlebíček z domácí pekárny

Pendo, už jsi ho zkoušela péci? To vajíčko tam mám jen tak rozklepnout, nebo ho trošku našlehat ve vodě?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Chléb s celerem Chléb s celerem
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz