Recept Biscotti z italské kavárny

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Biscotti z italské kavárny

Postup

Našlehat máslo s cukem do běla. Přidávat vejce jedno po druhém a vždy douře ušlehat. Přidat brandy, kůru a zamíchat. Přidat prosátou mouku se solí a vmíchat dovnitř. Zamíchat mandle a anýzová semínka do těsta, dát na 1 hodinu do chladničky. Rozkrojit těsto na dvě části a vyválet je na trochu sploštělé válečky, asi 30cm. krát 5cm. Položit na vymaštěný plech. Péct v předem vyhřáté troubě na 180-200°C do světle zlatova. Vyndat z trouby a nechat vychladnout. Ozubeným nožem je nakrájet na 1cm. plátky. Poskládat plátky těsně k sobě řeznou stranou nahoru na trochu vymaštěný plech a a péct je dalších 25-30min., až jsou suché a křupavé, ale stále poměrně světlé. Po vychladnutí je skladovat v dobře uzavřené nádobě, kde teoreticky vydrží dlouhou dobu. Recept je na asi 40 kusů. PS: Peču biscotti i na vánoce, ale podstatně menší.

Recept je z kategorií: Sladké chlebíčky

Nahlásit recept

  • 27.07.02 vloženo
  • 12189x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min.

Počet porcí

  • 20 porcí

Ingredience

  • 125g másla
  • 3/4 hrnku jemného krystalového cukru
  • 3 vejce
  • 2 lžíce brandy
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry (bez vosku)
  • 2 1/4 hrnku mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 125g oloupaných, trochu opražených a hrubě posekaných mandlí
  • 1 lžička anýzových semínek

Doporučená příloha

  • Espresso kafíčko, nebo Vaše oblíbené, ale také víno, nebo čaj.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

babi 13.12.12 00:03

Biscotti pecu casto, jsou vyborne ke sklence vina, nebo kazdopadne k salku espressa. Zaradila jsem si je v male forme jako ne moc sladke vanocni cukrovi do sveho repertoaru…

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Biscotti z italské kavárny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Biscotti z italské kavárny

Alis
2617 příspěvků 14.12.12 06:52

Casino, čarodějnicema myslím každého, kdo tu byl před novými majiteli a co pořád nové greenhorny prudí svými nápady a myšlenkami.
Tudíž jste adeptem na hranici i vy, já, babi a všichni, co si dovolují jen nechválit.

Máte pravdu, není to totéž, už ten tuk navíc… Ale je to pro mě připomínka milých lidí a nostalgie…

babi
6360 příspěvků 14.12.12 01:47

Hmm, ono je to vice mene stejne http://en.wikipedia.org/wiki/Biscotti „C'est la même chose“ jak Francouzi rikaji… http://www.youtube.com/watch?…
A navic existuje more ruznych receptu s ruznymi orechy a trebas cokoladou atd. http://www.labuznik.cz/…rne-ke-kave/
Jak jsem se zminila, adaptovala jsem si biscotti na vanocni cukrovi a tedy prevedla do miniaturni formy… Kdyz pecu normalni velikost, tak jsou platky vic jak 10 cm dlouhe a mandle, nebo liskace atd. jsou cele, nekrajene.
Zdravim!

casino
4491 příspěvků 13.12.12 09:37
Starostrukturní...

…čarodějnice :?: :)
Myslíte sebe, nebo babi? :mrgreen:
V tom připadku bych se stylizovalo, ač nezhulené, do role Žita :mrgreen: :mrgreen:

Cantuccini: http://www.labuznik.cz/…-podle-soni/
http://www.labuznik.cz/…y-chlebicek/

Cantuccini vypadají trošííínku ináč:

Alis
2617 příspěvků 13.12.12 04:00

Nevím, jestli je to totéž… ale připomělo mi to Cantuccini společně s Vin Santo, které mě naučila milovat Noskovice a Umberto. Měli to vychytané, věděli přesně, které jsou dobré, které lepší a které geniální. Víno samozřejmě vybíral Umberto :-)
Jo,,, kdyby tu nebyl takový hon na starostrukturní čarodějnice, mohli bychom pokecat :lol:

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biscotti z italské kavárny

V Kanadě jsem polohrubou mouku používala také, protože ta je tak zvaně¨na všechno¨. Potom jsem se dověděla, že Italové používají 00¨mouku a tu používají i na Pizzu atd. V ČR ji není problém koupit (na př. Albert).

Kulíku, jsem ráda žes tyto křupavé toskánské Biscotti di Prato jak se nazývají také i cantucci vyzkoušela. Děkuji Ti za to :-))) Je několik tradičních receptů i méně tradičních a to nejenom ty sladké. Časem přidám nějaké navíc.

Co se týče otázky jak dlouho biscotti vydrží, tak mohu z vlastní zkušenosti říct, že poměrně dlouho. Pochopitelně v plechové krabici a v chladnu. V obchodech je prodávají jako trvanlivé pečivo. Avšak je možné že do těch dávají nějaké přípravky, to nevím.

S pozdravem a přáním pěkného večera,

Kulik
132 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biscotti z italské kavárny.

Vyzkoušené, výborné.
Ale jak dlouho vydrží - nevím. Biscotti bylo za dvě hodiny pryč.

sim
293 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biscotti z italské kavárny.

polohruba.
pripadne dalsie recepty pozri tu:
http://www.joyofbaking.com/…iscotti.html

Kulik
132 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biscotti z italské kavárny.

Jaká mouka by byla nejlepší?

sim
293 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biscotti z italské kavárny.

Dlha doba a maslo? Prekvapuje ma to, ale urcite to je velmi dobre…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz