Recept Biscotti z italské kavárny

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Biscotti z italské kavárny

Postup

Našlehat máslo s cukem do běla. Přidávat vejce jedno po druhém a vždy douře ušlehat. Přidat brandy, kůru a zamíchat. Přidat prosátou mouku se solí a vmíchat dovnitř. Zamíchat mandle a anýzová semínka do těsta, dát na 1 hodinu do chladničky. Rozkrojit těsto na dvě části a vyválet je na trochu sploštělé válečky, asi 30cm. krát 5cm. Položit na vymaštěný plech. Péct v předem vyhřáté troubě na 180-200°C do světle zlatova. Vyndat z trouby a nechat vychladnout. Ozubeným nožem je nakrájet na 1cm. plátky. Poskládat plátky těsně k sobě řeznou stranou nahoru na trochu vymaštěný plech a a péct je dalších 25-30min., až jsou suché a křupavé, ale stále poměrně světlé. Po vychladnutí je skladovat v dobře uzavřené nádobě, kde teoreticky vydrží dlouhou dobu. Recept je na asi 40 kusů. PS: Peču biscotti i na vánoce, ale podstatně menší.

Recept je z kategorií: Sladké chlebíčky

Nahlásit recept

  • 27.07.02 vloženo
  • 12756x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min.

Počet porcí

  • 20 porcí

Ingredience

  • 125g másla
  • 3/4 hrnku jemného krystalového cukru
  • 3 vejce
  • 2 lžíce brandy
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry (bez vosku)
  • 2 1/4 hrnku mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 125g oloupaných, trochu opražených a hrubě posekaných mandlí
  • 1 lžička anýzových semínek

Doporučená příloha

  • Espresso kafíčko, nebo Vaše oblíbené, ale také víno, nebo čaj.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

babi 13.12.12 00:03

Biscotti pecu casto, jsou vyborne ke sklence vina, nebo kazdopadne k salku espressa. Zaradila jsem si je v male forme jako ne moc sladke vanocni cukrovi do sveho repertoaru…

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Biscotti z italské kavárny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Biscotti z italské kavárny

Alis
2617 příspěvků 14.12.12 06:52

Casino, čarodějnicema myslím každého, kdo tu byl před novými majiteli a co pořád nové greenhorny prudí svými nápady a myšlenkami.
Tudíž jste adeptem na hranici i vy, já, babi a všichni, co si dovolují jen nechválit.

Máte pravdu, není to totéž, už ten tuk navíc… Ale je to pro mě připomínka milých lidí a nostalgie…

babi
6360 příspěvků 14.12.12 01:47

Hmm, ono je to vice mene stejne http://en.wikipedia.org/wiki/Biscotti „C'est la même chose“ jak Francouzi rikaji… http://www.youtube.com/watch?…
A navic existuje more ruznych receptu s ruznymi orechy a trebas cokoladou atd. http://www.labuznik.cz/…rne-ke-kave/
Jak jsem se zminila, adaptovala jsem si biscotti na vanocni cukrovi a tedy prevedla do miniaturni formy… Kdyz pecu normalni velikost, tak jsou platky vic jak 10 cm dlouhe a mandle, nebo liskace atd. jsou cele, nekrajene.
Zdravim!

casino
4496 příspěvků 13.12.12 09:37
Starostrukturní...

…čarodějnice :?: :)
Myslíte sebe, nebo babi? :mrgreen:
V tom připadku bych se stylizovalo, ač nezhulené, do role Žita :mrgreen: :mrgreen:

Cantuccini: http://www.labuznik.cz/…-podle-soni/
http://www.labuznik.cz/…y-chlebicek/

Cantuccini vypadají trošííínku ináč:

Alis
2617 příspěvků 13.12.12 04:00

Nevím, jestli je to totéž… ale připomělo mi to Cantuccini společně s Vin Santo, které mě naučila milovat Noskovice a Umberto. Měli to vychytané, věděli přesně, které jsou dobré, které lepší a které geniální. Víno samozřejmě vybíral Umberto :-)
Jo,,, kdyby tu nebyl takový hon na starostrukturní čarodějnice, mohli bychom pokecat :lol:

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biscotti z italské kavárny

V Kanadě jsem polohrubou mouku používala také, protože ta je tak zvaně¨na všechno¨. Potom jsem se dověděla, že Italové používají 00¨mouku a tu používají i na Pizzu atd. V ČR ji není problém koupit (na př. Albert).

Kulíku, jsem ráda žes tyto křupavé toskánské Biscotti di Prato jak se nazývají také i cantucci vyzkoušela. Děkuji Ti za to :-))) Je několik tradičních receptů i méně tradičních a to nejenom ty sladké. Časem přidám nějaké navíc.

Co se týče otázky jak dlouho biscotti vydrží, tak mohu z vlastní zkušenosti říct, že poměrně dlouho. Pochopitelně v plechové krabici a v chladnu. V obchodech je prodávají jako trvanlivé pečivo. Avšak je možné že do těch dávají nějaké přípravky, to nevím.

S pozdravem a přáním pěkného večera,

Kulik
132 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biscotti z italské kavárny.

Vyzkoušené, výborné.
Ale jak dlouho vydrží - nevím. Biscotti bylo za dvě hodiny pryč.

sim
293 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biscotti z italské kavárny.

polohruba.
pripadne dalsie recepty pozri tu:
http://www.joyofbaking.com/…iscotti.html

Kulik
132 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biscotti z italské kavárny.

Jaká mouka by byla nejlepší?

sim
293 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biscotti z italské kavárny.

Dlha doba a maslo? Prekvapuje ma to, ale urcite to je velmi dobre…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz