Recept Bílý toastový chléb

chocolat Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Prosijte mouku do mísy, přidejte sůl a udělejte uprostřed důlek. Smíchejte vodu s mlékem a rozpusťte v ní droždí, poté vlijte do mísy k mouce. Přidejte kousky másla. Lehce zamíchejte - nejlépe vydličkou. Potom těsto ručně hněťte asi 5 minut, až je hladké, jemné a vláčné. Přikryjte jej a dejte vykynout na teplé místo na 1 hodinu. Bochník by zatím měl dvojnásobně zvětšit svůj objem. Na lehce pomoučeném vále ho znovu prohněťte. Vymažte obdélníkovou formu na chléb ( 35 cm ). Nechte chléb ve formě ještě kynout dalších 45 - 60 minut, až ji celou vyplní. Zatímco bochník kyne, předehřejte troubu na 200 stupňů ( plynová st. 3, horkovzdušná 180 st. ) Pečte chléb 50 - 60 minut. Pokud chcete docílit křupavé kůrky, pečte jej posledních 10 minut vyndaný z formy.

Recept je z kategorií: Chléb

Nahlásit recept

  • 21.10.05 vloženo
  • 6967x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 2 hod. kynutÄ

Ingredience

  • 800 g mouky
  • 2 KL soli
  • 250 ml vlažné vody
  • 250 ml vlažného mléka
  • 14 g sušeného droždí
  • 100 g změklého másla + extra na vymazání formy

Doporučená příloha

  • chléb sám o sobě je přílohou, použijte ho na toasty a nebo si z něj připravte skořicový francouzský toast - r

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bílý toastový chléb

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bílý toastový chléb

vrba
106 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bílý toastový chléb

bezva, už několik let píšu Ježíškovi a domácí pekárnu a nic. Tak jsem letos začala i vykřikovat nahlas všude kam přijdu že chci pod stromeček pekárnu. no a tak si tenhle receptík šoupnu do oblíbených, abych mohla hned popř.ozkoušet.
Děkuji

chocolat
106 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bílý toastový chléb

jo, určitě hladká…teda aspoň já ji používám:)

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bílý toastový chléb

Předpokládám, že mouka je hladká, bílá.
V některých receptech k domácím pekárnám jsem totiž už viděla i hrubou. Proto ten dotaz.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz