Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Výhonky vaříme v dostatečném množství osolené vody s 1 lžičkou cukru. 2. Oloupané šalotky drobně nasekáme a dáme zesklovatět na 1 lžíci rozehřátého másla. Poprášíme moukou, zamícháme a přikryté necháme několik minut osmahnout. Podlijeme vývarem a bílým vínem, zamícháme a vaříme 20 min. na mírném ohni. 3. Omytý estragon osušíme. Jednu snítku přidáme s máslem k šalotce a rozmixujeme. Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme cítronovou štávou. Chřest upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou estragonu.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Podáváme s vařenými neloupanými bramborami.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bílý chřest s máslovou omáčkou