Recept Jarní kreace z uzeného lososa bleskově na stole

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept od me snachy Diany…

Postup

Plátky lososa, nakrájet na tenké proužky. Nakrájet fenykl bez tuhého středu na tenulinké plátky. Jahody nakrájet na půlky a přidat rukolu. Vše jemně smíchat dohromady s octem, olejem a ochucením.

Rozložit na talířky a posypat trochu rozdrceným zeleným pepřem a zelenou snítkou z fenyklu.

Podávat s sezamovými křupánky.

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.03.11 vloženo
  • 2524x zobrazeno

Ingredience

  • 50 g uzeného lososa
  • 1/4 hlavy fenyklu
  • 6 - 8 jahod
  • 1 - 2 lžičky balsamického octa
  • 1 - 2 lžičky oleje z hroznových semínek, nebo jiný lehký rostlinný
  • 1/2 - 1 lžičky kulicek zeleného pepře
  • rukola

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jarní kreace z uzeného lososa bleskově na stole

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 08.03.11 23:06

Skatulkovat je nejspis spatny vyraz. Dam na prvni dojem. Faktem vsak je, ze bez osobniho kontaktu je to problematicke. K tykani mohu rict pouze tuto poznamku. Takrka po deset let jsme si tu vsichni, aniz bychom se osobne znali, pratelsky tykali…ted si vykame a napadame se.

 
Drobek  08.03.11 22:45

Zébulon, to není jen osobní žádost o tykání, to je a byla mezi přáteli, a to tu všichni jsme, prostě zvyklost. :-D

Příspěvek upraven 09.03.11 v 00:21

 
zébulon  08.03.11 21:57

A ja zas nikdy neskatulkuju, zvlast ne tady, kde se skoro vubec nezname (no, vy co jste tu leta, se asi uz trochu znate). Ale mam rada vecnost (aha, ted jsem to po sobe precetla a tady by mohlo dojit k mylce, takze pridam diakritiku - mam ráda věcnost, ne věčnost) a fair play. S tim tykanim budu mit mozna trochu potiz, ale neni to nic osobniho, jsem uz takova, ze mi to vetsinou nejde snadno :- ).

 
casino
4463 příspěvků 08.03.11 21:04

Ke komentáři 08.03.11 20:18
babi, babi, Vy tu z diskuzí děláte pěkný guláš :-) Vím, je to stylové, jsme přece na kulinářském foru :-D Možná by stačilo, kdybyste ve svém komentáři 07.03.11 17:51 uvedla na úvod slůvko Duplicitní…
Toto lze samozřejmě učiniti i nyní :mrgreen: ale nebylo by o čem psát,že…
To další je zjevně nedorozumění, které snad vysvětlila zébulon

Váš komentář 08.03.11 20:30
Nechápu, prosím o upřesnění o co kráčí :think:

Terezo,
prosím, je-li to ve Vašich silách vraťte mnou vymazaný komentář 07.03.11 13:41. Já si komentáře nearchivuji a nerad bych nepůvodním zněním zavdal příčinu ke zbytečným polemikám.
Myslím, že tady se Viktorka co nevidět vyřádí, co myslíte :mrgreen:

 
babi
6360 příspěvků 08.03.11 20:45

zebulon, vsak jsem take dodala, ze Tvuj komentar patri k dalsimu receptu. Vis, pises, ze jsi znechucena, anebo ze zacinas byt, ale ja to beru trochu jinak…udelam si jednoduse o lidech obrazek a zaskatulkuji si je. Neznamena to vsak, ze nikdy nemenim svuj nazor. Dohadovani me fakt, prevazne, dost… vlastne vubec, nikdy nebavi! Tykej mi, prosim.

 
babi
6360 příspěvků 08.03.11 20:30

casino, je s Vami tezka debata, kdyz si pletete pojmy jako je ‚zredukovat‘ a ‚paleni destilatu‘, ale hlavne ze hodne a dlouze mluvite…

 
zébulon  08.03.11 20:22

babi, jednalo se o komentáře k tomu fenyklu. Nemám zájem se dohadovat, mně se vaše recepty fakt převážně dost líbí! Včetně tohohle, uzeného lososa s jahodami jsem nikdy neochutnala, ale na Váš popud určitě zkusím, až budou pořádné!

 
babi
6360 příspěvků 08.03.11 20:22

Bento, prichazim s krizkem po funuse…Drobek to krasne vysvetlil a ja si zredukovany balsamic ocet pripravuji zrovna tak :-)

 
babi
6360 příspěvků 08.03.11 20:18

casino, vcera jste vymazal svuj komentar a misto nej jste uvedl, ze ‚Po přepsání receptu je komentář bezpředmětný…‘ Avsak to, ze recept byl prepsan na Vas podnet je nyni zavadejici…Navic to ihned privede jine k temto komentarum, i kdyz se zde mluvi o dalsim mnou uvedenym recepte…

zébulon- Tak jestli si mohu tipnout, bude recept v tichosti přepsán a Vy se svým komentářem ponechám jako osamělý looney nebo jako bezpředmětný vymazán :- ). Vzpomínám si nejasně, že jste už na svou otázku dostal i odpověď, leč ta je také pryč (nedivím se, byl to nesmysl, ale byl tam) atd. atd.

Nemyslim si, ze komentar mel byt smazan a zadam o jeho navraceni. Jenom tak u receptu zustane duvod proc byl prepsan, ze to byl duplikat a ze by takto mel udelat kazdy, kdo duplikat napise…

 
casino
4463 příspěvků 08.03.11 18:15
Omlouvám se...

…nějak se mi to v makovici pomotalo :oops:
Měl jsem na mysli aceto balsamico vyrobené tradiční metodou a starší jak 25 roků, které se v kuchyni právě pro svou cenu už ani moc nepoužívá a spíše se užívá přímo, po kapkách :-P , nebo ty mladší ročníky třeba s jahodami, jak tu bylo nedávno zmíněno :lol:

Příspěvek upraven 08.03.11 v 18:16

 
Drobek  08.03.11 17:33

Casino, tu přípravu jsem myslel vážně, mistři kuchaři to dělají běžně, protože kupovat do kuchyně už zredukované glazé přijde draho. :roll:
Jenže, doma po troškách, musíš koupit ten ocet, pak zaplatit za plyn nebo na čem vaříš, a pak to ještě hlídat není obávám se moc ekonomické. Proto ten smajlík.
Ale, abych nebyl tak negativní, sám to tak dělám, aspoň si ohlídám žádanou hustotu / řídkost. :lol:

 
casino
4463 příspěvků 08.03.11 17:28

No, Drobek tam má sice smajlíka, ale já bych byl opatrný 8-o
Trošku se to tu podobá páleničářské latině kterou někteří zrovna teď řeší stárnutí destilátů VE SKLE :roll:
 zde

 
Drobek  08.03.11 16:51

Bento, kup normální ale dobrý a pak vař a vař, až se to zredukuje. No a nekonec to vyjde stejně draho. :lol:

 
Bento
794 příspěvků 08.03.11 04:30

babi, ja som to kupil nedavno pod menom "Balsamic Glaze " strasne dobre ale drahe…

 
babi
6360 příspěvků 07.03.11 22:46

drobku, mam rada i zredukovany balsamicky ocet, ktery je jako med husty a mohou se jim pokapat ruzne sladkosti vcetne zmrzliny. V kombinaci s utlucenym cernym peprem to je mana nebeska :-)

 
babi
6360 příspěvků 07.03.11 22:39

wydricko, ryby nemusis, ale muzes si tam pridat na tenke prouzky nakrajenou Schwarzwaldskou sunku a bude to take lahoda :-) a bez ni zrovna tak.
Take miluji cestinu (prave omdleli vsichni moji odpurci)…

 
Drobek  07.03.11 22:35

Ještě nevím na co dostanu hlad. :lol: :think:

 
babi
6360 příspěvků 07.03.11 22:19

drobku, myslis se dat do uzeni, nebo do Gravlax - výborný marinovaný losos s autentickou omáčkou :-)
Mam rada oboji, ale marinovany pripravuji podstatne casteji, diky me svedske konekci…

 
Drobek  07.03.11 21:23

Hele, basamikový ocet je náhodou lahůdka. Když mi jde huba šejdrem a nevím na co to mám tak hroznou chuť, jdu si mlsnout tohohle octa. Slaďounkého, trošku nakyslého, prostě mňam. Řekl jsem mlsnout, to znamená jen navlhčit jazyk, ne se zhluboka napít. A aj, je to dobré. :-D

 
wydra  07.03.11 20:28

Casino, ja jsem silene prizemni, miluju rozmackany jahody s cukrem a s mlikem nebo slehackou. Tuhle senzaci nic neprekona a uz vubec ne balzamikovy ocet . Takze tak.

 
casino
4463 příspěvků 07.03.11 20:22

:-) wydra, si to rozdělte!
Tady máte dezert…, taky by nešmakoval :?:
 http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
wydra  07.03.11 19:40

Babi, z toho receptu se mi nejvic libi tve slovo „tenulinke“ ! :-) Je puvabne a pusobi jako kouzelne. Miluji cestinu !
S omluvou, rybu a jeste k tomu s jahodama a balzamikem, to faaaaaaaaaaakt neee ! :-) Kombinace pro wydru nepozivatelna . I kdyz, kdyby mi dal nekdo ochutnat, tak to bych zvladla .Ale obrazek je lakavy, to jo !

Příspěvek upraven 07.03.11 v 19:45

 
Drobek  07.03.11 19:17

Já se snad zas pustím do uzení… :lol:

 
babi
6360 příspěvků 07.03.11 17:51

Recept jsem prepsala na novy, doufam ke spokojenosti…Nevim, avsak nektere casti se ukazuji jeste z predchazejiciho receptu.

Příspěvek upraven 07.03.11 v 18:10

 
babi
6360 příspěvků 07.03.11 15:54

casino, na Vas je zaruceny spoleh (jeste je zde nekolik dalsich lidi). Avsak nazev neni nic svetackeho ani svetoveho, je to jednoduse nazev klasickeho francouzskeho receptu, coz vesmes uvadim u jakekoliv zeme puvodu. Ceska cast nazvu je prvni a to je bila ryba s hnedym maslem…

 
casino
4463 příspěvků 07.03.11 13:41

Hmmm, ten název zní světově (či světácky), ale možná mohlo býti lépe držeti se jazyka rodného, už kvůliváá vyhledavači :mrgreen:

Platýs po mlynářsku …ale ten obrázek se povedl :palec:

Příspěvek upraven 07.03.11 v 18:18

edit admin - Příspěvek na žádost navrácen… :roll:

 
babi
6360 příspěvků 07.03.11 00:32

jolanko, diky! Recept je z me slozky bleskove pripravenych receptu. Hledala jsem na Labu, ale nenasla, tak doufam, ze to tu jiz neni…

 
jolana
5064 příspěvků 06.03.11 23:50

.. je to nesmierne lahodne..a nerobila som to uz ani nepamatam..vdaka:)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz