Recept Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci

Postup

Kurecí maso nakrájejte na kosticky. V pomalém hrnci smíchejte kure, cibuli, vývar, cesnek, rímský pepr a dobromysl. Varte na LOW 3-4 hodiny. Do hrnce pridejte fazole, prohrejte, pridejte rozemletý paprikový lusk a jalapeno papricky a varte jeste ca. 1 hodinu. Podávejte posypané strouhaným sýrem. Pozn.: 3,5 litrový pomalý hrnec je témer plný.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 09.03.09 vloženo
  • 7882x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500 g kurecího masa bez kostí a kuze
  • 240 ml cibule, nakrájené na kosticky
  • ca. 1000-1200 ml kurecího vývaru
  • 2 rozetrené strouzky cesneku
  • 2 KL celého rímského kmínu
  • ½ KL susené dobromysli
  • ca. 1200 g konzervovaných bílých fazolí, bez nálevu a propláchnutých
  • 1 rozemletý paprikový lusk
  • nakrájené jalapeno papricky, cerstvé nebo konzervované, mnozství podle chuti
  • strouhaný sýr

Doporučená příloha

  • Tortilly, chléb, pecivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci

ottakar
5 příspěvků 17.3.09 22:06
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci.

A podzim a zimu a … :))

spiser
717 příspěvků 17.3.09 20:49
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci. Vajgl.

Dekuji za prání! I já Tobe preji hezké jaro a léto!

vajgl
65 příspěvků 17.3.09 17:18
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci. Děkuju pane spisere,

Doufám, že se vám cestování a focení bude dařit a že si jaro fakt užijete.

spiser
717 příspěvků 12.3.09 16:48
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci. Vajgl.

Tak jsem se konecne dostal k tomu precíst si Tvoji kritiku. Musím se priznat ze jsi mi na:,–(il brouka do hlavy. Stále premýslím proc se Ti Tebou zmínená jídla nepovedla. Já jsem je totiz vsechny delal a nemohu ríct ze bych mel problémy. Koule z krutího masa jsou trochu suché, to je pravda ale krutí maso je suché. Je je treba vlnit zakryté, tak jako témer vse v mikrovlnce a k tomu úcelu se prodávají zvony z umelé hmoty. To ovsem povazuji za samozrejmost takze se o tom normálne nezminuji. Kazdý to snad ví.
Príkon mikrovlnky se dá lehce spocítat.
Sedlákovu veceri jsem delal dvakrát a brambory byly vzdy po 35 minutách mekké, rekl bych ze az moc. Nevím jaké brambory jsi pouzil. Já pouzívám bezné dánské brambory ze supermarketu. To mi lezí v hlave proc se Ti to nevyvedlo.
Do guláse z konz. tunáka jsem pouzil vinný ocet který má jen 5% a kyselé to nebylo. Pokud jsi pouzil obycejný ceský ocet který má tusím 8%, potom by to mohlo být kyselejsí.
K fazolové polévce v pomalém hrnci mohu ríct jen to, ze mi nepripadá ze by tam bylo moc oleje. Pro mne by tam klidne mohlo být i víc. Já to ovsem varil v PH.
Pri príprave knedlíkové prílohy je opet treba pouzít poklicku/zvon jak jsem to uz napsal. Tak se jídlo cástecne upravuje i v páre.
Nejvíc mne zarází, ze se Ti nepovedla sekaná. Já ji totiz delám uz delsí dobu jen a jen v mikrovlnce. Pouzívám smes veprového a telecího s obsahem tuku 19-21%. Nekdy tam housku vubec nedávám a nahradím ji namocenými ovesnými vlockami a nekdy pridám bramborovou moucku. Potom ale musí pred vlnením sekaná stát alespon 10 minut. Pokud se pouzije libové maso, bude sekaná suchá, to je fakt.
Tuto sekanou nedelám jen já ale i muj známý který je jinak gastronomický analfabet a jde mu to bez problému.
Nakonec se chci zmínit ze s názorem Esmeraldy ze jídlo se má vyzkouset souhlasím. Je ale úplne jedno jestli jsem to jídlo vyzkousel já nebo jiní. Specielne recepty na pomalý hrnec jsou vyzkouseny mnoha lidmi. Já se nesnazím dávat do Labuzníka co nejvíc receptu a je mi úplne jedno kolik jich tam mám, nepocítám je. Ale baví mne to delat a doufám ze tím snad i pár lidem pomohu. Ted ale k nám uz prichází jaro takze asi Labuzníka povesím na hrebík a budu se venovat cestování a focení.
To je vse co k Tvoji kritice mohu napsat. Doufám ze Ti stací a víc se k tomu nehodlám vracet.

ucitelas
328 příspěvků 11.3.09 21:07
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci.

No kdo skutečně vaří v pomalém hrnci ten ví, že je těžé něco zkazit, má pam Vajgl PH ?

spiser
717 příspěvků 11.3.09 13:11
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci. Vajgl.

Bud klidný, odpovím Ti. Tak rychle jak bys chtel to ale nebude. Já nemám kazdý den cas. Vcera jsem sedel na ambasáde, dnes budu absolvovat nejaká vysetrení v nemocnici. Hned jak to bude mozné Ti odpovím. Mej trochu strpení.

vajgl
65 příspěvků 11.3.09 04:55
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci. Pane spisere

vy jste mě ale totálně vyoutoval. Neodpověděl jste mi ani jednou. Včera jsem vám nechával komentáře ke spoustě jídel.

spiser
717 příspěvků 10.3.09 21:56
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci. Iva.

Samozrejme se jedná o rímský kmín. Velmi se Tobe, i ostatním kterí tento muj nesmysl cetli, omlouvám.Vsimnul jsem si ze zacínám mít potíze „s tím cestinem“.(Toho jsem si zvlást vsimnul kdyz jsem dnes byl po mnoha letech na ceské ambasáde.) Chybu jsem opravil. Dekuji za upozornení!
Tohle jsem delal i z mletého míchaného masa, místo bílých fazolí jsem dal „baked beans“ i s nálevem a jen tolik vývaru aby to melo tu konzistenci co mám rád. Místo jalapena jsem dal obycejné feferonky a priostril mletým piri-piri (melu si sám). A bez sýra. To uz ovsem nebylo bílé chili.

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.3.09 20:40
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci.

spisere, opravdu „rímský pepr“ nebo to má být římský kmín? O římském pepři jsem ještě neslyšela a tento recept mne láká.

ewa
600 příspěvků 10.3.09 15:33
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci.

Jandule, já jsem stejného názoru jako ty. Jen jsem reagovala na komentář nicku jahaman, kde je podezříván z toho, že chce " jakoby slušným způsobem" spisera naštvat. Já mám spíš pocit, že to vaření vajgla začalo bavit.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 10.3.09 14:47
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci.

Já osobně si myslím, že Vajgl nám povyrostl z úplného recesisty do nadějného zárodku experimentátora a tomu fandím. Že se chová slušně? Tomu můžeme snad jen tleskat, zvlášť u takového mláděte, ne?

ewa
600 příspěvků 10.3.09 05:35
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci.

Proč mám ten pocit, že vajgl je jeden z mála, kdo ty recepty vyzkoušel?
Snad proto, že se zatím jevil vždycky velmi slušně.

jahaman
6 příspěvků 10.3.09 05:06
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci.

Proč mám takový pocit, že vajgl chce jakoby slušným způsobem naštvat spisera??? Že by proto, že to bude pravda?

vajgl
65 příspěvků 10.3.09 03:15
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci.

A taky jsem napsal, co se mi konkrétně nevedlo.

vajgl
65 příspěvků 10.3.09 03:14
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci.

Už jsem vám je všechny našel. Máte je v diskusi.

spiser
717 příspěvků 10.3.09 00:51
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci. Vajgl.

Ty spatné recepty mi neposílej soukrome ale zverejni je zde na Labu aby kazdý návstevník Labuzníka je mohl posoudit.
Dekuji!

vajgl
65 příspěvků 9.3.09 20:03
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci.

Já vám je najdu a napíšu. Děkuju, že se nezlobíte.

spiser
717 příspěvků 9.3.09 19:53
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci.Vajgl.

Nekteré recepty zkousím, nekteré ne. Rád bych vyzkousel vsechny ale z ekonomických duvodu to není mozné. To jsem uz dríve na Labuzníku napsal. Milionár nejsem. Ale i kdyz jsem je nevyzkousel já, vyzkouseli je jiní. Uprímne receno - kdyby ti, co zverejnují recepty zverejnovali jen ty recepty, které sami vyzkouseli, to by potom bylo na Labuzníku hodne málo receptu.
Ze se dá mnoho stejných receptu, jak cizojazycných, tak ceských najít na ruzných serverech, to snad nikoho nemuze udivovat. V tistených kucharkách se také recepty neustále opakují.
Vetsinu receptu které jsem zverejnil muze zvládnout i zacátecník. To se zvlást týká receptu na jídla v pomalém hrnci. Na tech není co zkazit. Kazdý kdo zná pomalý hrnec mi dá za pravdu. Rád bych vedel o konkretne které recepty se jedná podle kterých se jídlo nedá udelat a které jsou spatné, abych je prípadne mohl opravit. Chybu muze udelat kazdý. Psát jen tak obecne o spatných receptech je k nicemu. Kdyz kritizovat - a proti tomu vubec nic nemám, naopak kritiku vítám - tak konkretne.
Jinak se samozrejme nezlobím.

vajgl
65 příspěvků 9.3.09 19:15
Re: Bílé kuřecí chili v pomalém hrnci.

Víte pane Spisere, oni ty vaše recepty vypadají moc pěkně jak jsou takové s obrázky a tak. Jenomže když jsme je teď s kamarádem chtěli vařit, tak nám jich spousta nevyšla. A protože jsme je právě i s těmi obrázky našli na cizích serverech tak jsme se chtěli zeptat, jestli ty svoje recepty taky vaříte nebo jestli je jenom sem hezky přepíšete? Ono totiž kdybyste je taky vařil tak byste snadno zjistil, že něco z toho vůbec uvařit nejde.
Tak se na nás nezlobte my to nemyslíme ve zlém. Ale fakt by bylo dobře abyste to napřed uvařil než to sem napíšete. Pak totiž, když se do toho pustí takový dvě paka jako my, co nepoznají z napsanýho receptu, že je špatný tak jsou z toho děsný potíže a třeba se dost drahý suroviny zkazí, že jo.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz