Recept Bílé fazole v ovocné omáčce / Fasola „Jaś w sosie owocowym

gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Fazole opláchnu, zaliju vodou a nechám je brát lázeň – nejlépe přes noc. Tady v kuchařce paní Kejřové jsem našel recepis na vaření fazolí: „Dáme je do hrnku, vařící vodou polijeme, uvnitř pokličkou zatížíme, aby se nevařily ob zrno, a vaříme za občasného zatřepání hrnkem asi 2 – 3 hodiny. Na konci varu, fazole osolím. Sliju a přidám 1 PL másla (oříšek). Omyté švestky pokrájím a zaleju vodkou. Nechám cca půl hodiny macerovat, převrátím do kastrolku, zředím trochou vody a nechám přejít varem. Přidám vývar, na másle osmahnutou cibulku, postrouhaný perník, citronovou kůru a šťávu, med, muškát, skořici a nakonec angreštový džem. Tyčovým mixerem vytvořím jednotnou masu, do které v konci přidám fazole a nechám přejít varem. Tím je pokrm hotov. Nikoliv ta láhev vodky, ke které zasednu v dobré víře, že mě nezdolá…

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Hlavní jídlo Jednotlivé chody Luštěniny

Nahlásit recept

  • 16.10.14 vloženo
  • 1425x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g fazolí
  • 2 PL másla
  • 15 sušených švestek bez pecky
  • 1 cibule
  • 50 g perníku na strouhání
  • 2 PL angreštového džemu
  • 4 dl vývaru
  • Šťáva a kůra z ½ citronu
  • ¼ KL muškátového oříšku
  • ¼ KL skořice
  • 1 – 2 PL Plum vodky Jelínek nebo slivovice
  • 1 PL medu
  • Sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bílé fazole v ovocné omáčce / Fasola „Jaś w sosie owocowym

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bílé fazole v ovocné omáčce / Fasola „Jaś w sosie owocowym

svato
1428 příspěvků 20.10.14 22:08

No neviem, fazule majú možno dosť neutrálnu chuť (keď z nich môže byť (gaštanové pyré") a znesli by aj to ovocie, ale radšej si dám, milášku můj, špenát. :nevim:

Příspěvek upraven 20.10.14 v 22:10

Alis
2617 příspěvků 19.10.14 20:06

1/ Jedna polévková lžíce rovná se oříšek? Ale jdi ty, brepto :D To je ořech, velkej ořech :D

2/Jak to myslí Kejřová, dá poklici dovnitř a druhou na vrch? Mám Kejřovou jen jednu, asi čtvrté vydání, mám jí uloženou a bojím se knížku vzít do ruky, aby se m pod rukama nerozpadla…

3/ Překvapuje mě, že švestky nerozkrajuješ, asi by to omáčka zasloužila dál se ptám:

4/ Fazole vaříš ve stejné vodě? Já jí slévám, podle mého mají lepší chuť.

5/ Kejřová 2-3 hodiny? To musí být na kaši, ne?

6/ Tyčovým mixérem děláš kaši z ovocné směsi, ale fazole necháváš asi celé?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Květáková polévka Květáková polévka
Reveňový koláč Reveňový koláč
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz