Recept Bílé fazole v ovocné omáčce / Fasola „Jaś w sosie owocowym

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Fazole opláchnu, zaliju vodou a nechám je brát lázeň – nejlépe přes noc. Tady v kuchařce paní Kejřové jsem našel recepis na vaření fazolí: „Dáme je do hrnku, vařící vodou polijeme, uvnitř pokličkou zatížíme, aby se nevařily ob zrno, a vaříme za občasného zatřepání hrnkem asi 2 – 3 hodiny.
Na konci varu, fazole osolím. Sliju a přidám 1 PL másla (oříšek).
Omyté švestky pokrájím a zaleju vodkou. Nechám cca půl hodiny macerovat, převrátím do kastrolku, zředím trochou vody a nechám přejít varem. Přidám vývar, na másle osmahnutou cibulku, postrouhaný perník, citronovou kůru a šťávu, med, muškát, skořici a nakonec angreštový džem. Tyčovým mixerem vytvořím jednotnou masu, do které v konci přidám fazole a nechám přejít varem. Tím je pokrm hotov. Nikoliv ta láhev vodky, ke které zasednu v dobré víře, že mě nezdolá…

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Hlavní jídlo Jednotlivé chody Luštěniny


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.10.14 vloženo
  • 1113x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g fazolí
  • 2 PL másla
  • 15 sušených švestek bez pecky
  • 1 cibule
  • 50 g perníku na strouhání
  • 2 PL angreštového džemu
  • 4 dl vývaru
  • Šťáva a kůra z ½ citronu
  • ¼ KL muškátového oříšku
  • ¼ KL skořice
  • 1 – 2 PL Plum vodky Jelínek nebo slivovice
  • 1 PL medu
  • Sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bílé fazole v ovocné omáčce / Fasola „Jaś w sosie owocowym

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
svato
1415 příspěvků 20.10.14 22:08

No neviem, fazule majú možno dosť neutrálnu chuť (keď z nich môže byť (gaštanové pyré") a znesli by aj to ovocie, ale radšej si dám, milášku můj, špenát. :nevim:

Příspěvek upraven 20.10.14 v 22:10

 
Alis
2617 příspěvků 19.10.14 20:06

1/ Jedna polévková lžíce rovná se oříšek? Ale jdi ty, brepto :D To je ořech, velkej ořech :D

2/Jak to myslí Kejřová, dá poklici dovnitř a druhou na vrch? Mám Kejřovou jen jednu, asi čtvrté vydání, mám jí uloženou a bojím se knížku vzít do ruky, aby se m pod rukama nerozpadla…

3/ Překvapuje mě, že švestky nerozkrajuješ, asi by to omáčka zasloužila dál se ptám:

4/ Fazole vaříš ve stejné vodě? Já jí slévám, podle mého mají lepší chuť.

5/ Kejřová 2-3 hodiny? To musí být na kaši, ne?

6/ Tyčovým mixérem děláš kaši z ovocné směsi, ale fazole necháváš asi celé?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz