Recept Bílé fazole jachni - Fasolia giachni

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Přes noc fazole namočené ve studené vodě slijeme, zalijeme čerstvou vodou, přidáme sůl, 1 PL olivového oleje a přivedeme k varu, nepřikryté vaříme zprudka asi 10 minut, poté snížíme teplotu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a vaříme pod pokličkou podle druhu fazolí asi 30 minut - fazole jsou téměř hotové, měkké. 2. V hlubší pánvi opečeme prolisovaný česnek na olivovém oleji, nesmí zhnědnout (zhořknout), přidáme oloupaná propasírovaná rajčata nebo rajský protlak, posekanou petrželku, kopr a scezené fazole, dle potřeby můžeme přidat horkou vodu, ve které se fazole vařily. Dusíme tak dlouho, až jsou fazole zcela měkké, všechna voda se vyvaří a vznikne hustá rajčatová omáčka. Na závěr ještě dochutíme event. solí a pepřem. Jedná se v podstatě o variantu receptu Fasolia gigantes (Zapečené obří fazole v tomatě), připravuje se ale z klasických bílých fazolí dušením. V Řecku se fazole jachni podávají jako tzv. meze, předkrm. Dobrou chuť, kali orexi.

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 29.11.06 vloženo
  • 10001x zobrazeno

Ingredience

  • 2 hrnky (a 250 ml) bílých fazolí
  • 1 cibule
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • 4 zralá rajčata nebo 200 g rajčatového protlaku
  • naťová petržel hladká
  • čerstvý kopr
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bílé fazole jachni - Fasolia giachni

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bílé fazole jachni - Fasolia giachni

klaaarka
222 příspěvků 04.02.09 01:20
Re: Bílé fazole jachni - Fasolia giachni

Mám dotaz, fakt se to solí na začátku? Měla jsem dojem (nevím ovšem, čím byl podložen), že se luštěniny solí až když už jsou hotové… díky za info. K.

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bílé fazole jachni - Fasolia giachni

Papajo, mám radost, že Ti chutnalo, je to úžasně jednoduché, že… Já taky dávám víc česneku… Hezký večer. M. :-)

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Bílé fazole jachni - Fasolia giachni - marianne

Včera vyzkoušeno - úúúžasnééé! Cibule bylo kapku více, česneku také, ale bezva…ta rajčatová omáčka s koprem a petrželkou… :-)))
P.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Chléb s celerem Chléb s celerem
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz