Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Japonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
I. Smíchat poslední čtyři ingredience a přidat tam ředkev. Promíchat, aby všechny plátky byly obaleny. Každopádně nepřilévat vodu! Za několik hodin ředkev pustí vlastní tekutinu. II. Nakrájet ředkev na malé kousky a posypat je solí. Nechat je 20 minut vyluhovat. Mezi tím svařit nálev. Slít ředkve a zalít je horkým nálevem. Vše promíchat, vložit do sklenic a ty uschovat v chladničce. P.S. Původně se pověšený Daikon nechal dva až tři týdny sušit. Potom se naložil a nechal po několik měsíců uzrát. Takto vydržel dlouhou dobu. Jako barvivo se používala kurkuma. Je to žlutá, pevná, křupavá středně slaná příloha, připravená z Diakon ředkve naložené v rýžových otrubách zvané Nuka. Používá se i do maki-sushi.
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bílá ředkev rychle naložená - Takuan
dík za Tvůj postřeh, už jsem připsala poznámku, že se jedná o dva recepty, což jsi neměla potíže rozpoznat ;o)
Příjemný den Ti přeje,
Helča má naprostou pravdu, jedná se zde o dva recepty ;o)
Pěkný den přeje,
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Kurkuma (nebo chcete-li anglicky - turmeric) má nejen barvu ale i chuť a vůni.
děkuji Ti za uvedení faktu, že kurkuma/turmeric je jedním z koření směsi curry. Sama o sobě nemá žádnou chuť a přidává se právě kvůli své barvě, není-li to tak ;o)
Přeji Ti příjemný den!
není třeba opakovat to, co je již v receptě uvedené!
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Kurkum mam rada a davam stipku aby tak moc nebarvila…
Pre zaujimavost..... v indonesii a okolo… ju piju za lyzicu velku rozmiesaju v salke vody a vypiju- hlavne chory na pecen ( hepatitis a pod. alebo ktory beru silne lieky skodiace peceni ) - antihepatotoxic…kurkumin- zlozka kurkum je silny antioxidant- chrani, brani pecenove bunky pred rozlozenim znicenim…
Nejsem autor, ale když se pozorně koukneš, zjistíš, že jak ingredience, tak postup, jsou ve verzích I. a II., takže dva recepty v jednom
Není mi moc jasné kdy že se ta ředkev má nakrájet. Na začátku se říká - přidat ředkev, aby všechny plátky byly obalené a pak nakrájet na malé kousky. Jestli chápu správně, tak ta naložená na plátky nakrájená ředkem se pak ještě krájí?
57 příspěvků 25.1.09 03:43
Kurkuma- neboli turmeric,ktera je z rodiny zazvorovitych a zaklad do vsech „curry“ koreni. Pry strasne dobra proti rakovine tlustho streva a jinak ji miluji v kuskusu a vubec. BArvi jako svina)
To žluté jedlé barvivo je mletá kurkuma.