Recept Bílá ředkev rychle naložená - Takuan

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

I. Smíchat poslední čtyři ingredience a přidat tam ředkev. Promíchat, aby všechny plátky byly obaleny. Každopádně nepřilévat vodu! Za několik hodin ředkev pustí vlastní tekutinu. II. Nakrájet ředkev na malé kousky a posypat je solí. Nechat je 20 minut vyluhovat. Mezi tím svařit nálev. Slít ředkve a zalít je horkým nálevem. Vše promíchat, vložit do sklenic a ty uschovat v chladničce. P.S. Původně se pověšený Daikon nechal dva až tři týdny sušit. Potom se naložil a nechal po několik měsíců uzrát. Takto vydržel dlouhou dobu. Jako barvivo se používala kurkuma. Je to žlutá, pevná, křupavá středně slaná příloha, připravená z Diakon ředkve naložené v rýžových otrubách zvané Nuka. Používá se i do maki-sushi.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 17.01.07 vloženo
  • 22388x zobrazeno

Ingredience

  • I.
  • 900 g bílé ředkve, oloupané a nakrájené na 7mm plátky
  • 2/3 hrnku cukru
  • 2 lžíce octa z rýžového vína, nebo jablečného octa
  • až 2 lžíce mořské soli
  • malá troška žlutého jedlého barviva
  • II.
  • 1 ředkev
  • 1 lžíce mořské soli
  • Vařený nálev:
  • 125 ml vody
  • 125 ml japonského octa z rýžového vína
  • 1 hrnek cukru
  • 1 1/2 lžic mořské soli
  • malá troška žlutého jedlého barviva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bílá ředkev rychle naložená - Takuan

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bílá ředkev rychle naložená - Takuan

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bílá ředkev rychle naložená - Helčo,

dík za Tvůj postřeh, už jsem připsala poznámku, že se jedná o dva recepty, což jsi neměla potíže rozpoznat ;o)

Příjemný den Ti přeje,

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bílá ředkev rychle naložená - jandule,

Helča má naprostou pravdu, jedná se zde o dva recepty ;o)

Pěkný den přeje,

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
I dare to differ....

Kurkuma (nebo chcete-li anglicky - turmeric) má nejen barvu ale i chuť a vůni.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bílá ředkev rychle naložená - Chefe,

děkuji Ti za uvedení faktu, že kurkuma/turmeric je jedním z koření směsi curry. Sama o sobě nemá žádnou chuť a přidává se právě kvůli své barvě, není-li to tak ;o)

Přeji Ti příjemný den!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bílá ředkev rychle naložená - Manano,

není třeba opakovat to, co je již v receptě uvedené!

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bílá ředkev rychle naložená - Takuan.

Kurkum mam rada a davam stipku aby tak moc nebarvila…
Pre zaujimavost..... v indonesii a okolo… ju piju za lyzicu velku rozmiesaju v salke vody a vypiju- hlavne chory na pecen ( hepatitis a pod. alebo ktory beru silne lieky skodiace peceni ) - antihepatotoxic…kurkumin- zlozka kurkum je silny antioxidant- chrani, brani pecenove bunky pred rozlozenim znicenim…

HelcaK
960 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bílá ředkev rychle naložená - Jandule

Nejsem autor, ale když se pozorně koukneš, zjistíš, že jak ingredience, tak postup, jsou ve verzích I. a II., takže dva recepty v jednom :-)

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bílá ředkev rychle naložená - Takuan.

Není mi moc jasné kdy že se ta ředkev má nakrájet. Na začátku se říká - přidat ředkev, aby všechny plátky byly obalené a pak nakrájet na malé kousky. Jestli chápu správně, tak ta naložená na plátky nakrájená ředkem se pak ještě krájí?

ChefBronia
57 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bílá ředkev rychle naložená - Takuan.

Kurkuma- neboli turmeric,ktera je z rodiny zazvorovitych a zaklad do vsech „curry“ koreni. Pry strasne dobra proti rakovine tlustho streva a jinak ji miluji v kuskusu a vubec. BArvi jako svina)

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bílá ředkev rychle naložená - Takuan.

To žluté jedlé barvivo je mletá kurkuma.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Houbová smaženice Houbová smaženice
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz