Recept Bílá ředkev plněná jehněčím masem

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bílá ředkev plněná jehněčím masem

Úvod

Bílá ředkev se považuje díky obsahu vlákniny za ideální potravinu v dietním jídelníčku. Zkuste ji v kombinaci s jehněčím či jiným mletým masem.

Postup

Ředkev oloupeme, seřízneme konce, podélně rozřízneme a vydlabeme dvě jamky v každé půlce.

Jehněčí maso umeleme s vekou namočenou v mléce. Osolíme asi lžičkou soli, přidáme dvě špetky čerstvě mletého pepře, utřený česnek, vejce, vychladlou opraženou slaninu s cibulí a důkladně vymícháme.

Směsí naplníme vydlabané ředkve, které předtím posolíme a lehce popepříme. Vložíme do pekáčku a pečeme při 180°C asi hodinu. Podléváme vodou nebo vývarem. Když je upečeno, výpek slijeme, dáme do pánve, zastříkneme bílým vínem a přidáme snítku tymyánu. Zredukujeme, zaprášíme moukou a provaříme.

Podáváme s rýží, nebo (šťouchanými, gratinovanými) bramborami.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso Maso


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 05.03.02 vloženo
  • 16208x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 větší bílá ředkev
  • 400 g jehněčí plece nebo kýty
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 veky
  • 1dl mléka
  • 1 střední cibule
  • 50 g slaniny
  • 1 lžíce mouky
  • 0,5 dl bílého vína
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • rozmarýn

Doporučená příloha

  • rýže, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 20.03.12 16:30

Dobrota, chutnalo, náplně budu střídat, díky za nápad :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Mlsny_Honzik 17.03.12 20:19

Uvařeno, je to velmi zajímavá variace na jehněčí sekanou. Zajímavé, hezky to vypadá a dobře chutná!

Diskuse k receptu Bílá ředkev plněná jehněčím masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 20.03.12 16:26

Ředkev jsem sehnala bucloutou až včera. Večerní pokus syrový kousek zapékat nevyšel, moc tvrdá pro starší ročníky. Mé úpravy - do širšího hrnce brambory přibližně stejné velikosti, zalít vodou a posadit ředkev tak, aby se nemáčela, přikrýt, vyndat dle požadované konzistence. Vychladlou ředkev vydlabat, jde to lépe. Náplň jsem na pánvi předdělala /mleté kuřecí, ochuceno + jemně strouhaný sýr 30%, jako pojidlo/ ředkev vyložena plátky goudy, naplněna, na vrch kousek uzeného špeku. Peč. papír pomašlován česnekovým olejem, k ředkvi vař. brambory, zapékáno 8 min.
Velmi chutné a syté. Umím si představit i jako pohoštění, vydlabat menší otvory, naplnit náplní, kterou lze konzumovat i studenou, zapékat pod grilem…
Trochu pracnější, ale ti šikovnější mohou zpříjemnit přátelům posezení venku…

Náhledová fotografie

Náhledová fotografie

 
2905
753 příspěvků 17.03.12 15:47

Zajímavý recept :potlesk: Ředkev jsem viděla v Bille, promyslím, telecí nemám.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Cuketové placky Cuketové placky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz