Recept Bílá ředkev plněná jehněčím masem
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Bílá ředkev se považuje díky obsahu vlákniny za ideální potravinu v dietním jídelníčku. Zkuste ji v kombinaci s jehněčím či jiným mletým masem.
Postup
Ředkev oloupeme, seřízneme konce, podélně rozřízneme a vydlabeme dvě jamky v každé půlce.
Jehněčí maso umeleme s vekou namočenou v mléce. Osolíme asi lžičkou soli, přidáme dvě špetky čerstvě mletého pepře, utřený česnek, vejce, vychladlou opraženou slaninu s cibulí a důkladně vymícháme.
Směsí naplníme vydlabané ředkve, které předtím posolíme a lehce popepříme. Vložíme do pekáčku a pečeme při 180°C asi hodinu. Podléváme vodou nebo vývarem. Když je upečeno, výpek slijeme, dáme do pánve, zastříkneme bílým vínem a přidáme snítku tymyánu. Zredukujeme, zaprášíme moukou a provaříme.
Podáváme s rýží, nebo (šťouchanými, gratinovanými) bramborami.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso Maso
- 05.03.02 vloženo
- 22639x zobrazeno
Čas přípravy
- 90 min
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 větší bílá ředkev
- 400 g jehněčí plece nebo kýty
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1/4 veky
- 1dl mléka
- 1 střední cibule
- 50 g slaniny
- 1 lžíce mouky
- 0,5 dl bílého vína
- sůl
- pepř
- tymián
- rozmarýn
Doporučená příloha
rýže, brambory
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku20.3.12 16:30
Dobrota, chutnalo, náplně budu střídat, díky za nápad
17.3.12 20:19
Uvařeno, je to velmi zajímavá variace na jehněčí sekanou. Zajímavé, hezky to vypadá a dobře chutná!
Líbí se miDiskuse k receptu Bílá ředkev plněná jehněčím masem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bílá ředkev plněná jehněčím masem
Ředkev jsem sehnala bucloutou až včera. Večerní pokus syrový kousek zapékat nevyšel, moc tvrdá pro starší ročníky. Mé úpravy - do širšího hrnce brambory přibližně stejné velikosti, zalít vodou a posadit ředkev tak, aby se nemáčela, přikrýt, vyndat dle požadované konzistence. Vychladlou ředkev vydlabat, jde to lépe. Náplň jsem na pánvi předdělala /mleté kuřecí, ochuceno + jemně strouhaný sýr 30%, jako pojidlo/ ředkev vyložena plátky goudy, naplněna, na vrch kousek uzeného špeku. Peč. papír pomašlován česnekovým olejem, k ředkvi vař. brambory, zapékáno 8 min.
Velmi chutné a syté. Umím si představit i jako pohoštění, vydlabat menší otvory, naplnit náplní, kterou lze konzumovat i studenou, zapékat pod grilem…
Trochu pracnější, ale ti šikovnější mohou zpříjemnit přátelům posezení venku…
Náhledová fotografie
Náhledová fotografie
Zajímavý recept
Ředkev jsem viděla v Bille, promyslím,
telecí nemám.