Recept Bílá ředkev plněná jehněčím masem

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bílá ředkev plněná jehněčím masem

Úvod

Bílá ředkev se považuje díky obsahu vlákniny za ideální potravinu v dietním jídelníčku. Zkuste ji v kombinaci s jehněčím či jiným mletým masem.

Postup

Ředkev oloupeme, seřízneme konce, podélně rozřízneme a vydlabeme dvě jamky v každé půlce.

Jehněčí maso umeleme s vekou namočenou v mléce. Osolíme asi lžičkou soli, přidáme dvě špetky čerstvě mletého pepře, utřený česnek, vejce, vychladlou opraženou slaninu s cibulí a důkladně vymícháme.

Směsí naplníme vydlabané ředkve, které předtím posolíme a lehce popepříme. Vložíme do pekáčku a pečeme při 180°C asi hodinu. Podléváme vodou nebo vývarem. Když je upečeno, výpek slijeme, dáme do pánve, zastříkneme bílým vínem a přidáme snítku tymyánu. Zredukujeme, zaprášíme moukou a provaříme.

Podáváme s rýží, nebo (šťouchanými, gratinovanými) bramborami.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso Maso


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 05.03.02 vloženo
  • 17346x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 větší bílá ředkev
  • 400 g jehněčí plece nebo kýty
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 veky
  • 1dl mléka
  • 1 střední cibule
  • 50 g slaniny
  • 1 lžíce mouky
  • 0,5 dl bílého vína
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • rozmarýn

Doporučená příloha

  • rýže, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 20.03.12 16:30

Dobrota, chutnalo, náplně budu střídat, díky za nápad :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Mlsny_Honzik 17.03.12 20:19

Uvařeno, je to velmi zajímavá variace na jehněčí sekanou. Zajímavé, hezky to vypadá a dobře chutná!

Diskuse k receptu Bílá ředkev plněná jehněčím masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 20.03.12 16:26

Ředkev jsem sehnala bucloutou až včera. Večerní pokus syrový kousek zapékat nevyšel, moc tvrdá pro starší ročníky. Mé úpravy - do širšího hrnce brambory přibližně stejné velikosti, zalít vodou a posadit ředkev tak, aby se nemáčela, přikrýt, vyndat dle požadované konzistence. Vychladlou ředkev vydlabat, jde to lépe. Náplň jsem na pánvi předdělala /mleté kuřecí, ochuceno + jemně strouhaný sýr 30%, jako pojidlo/ ředkev vyložena plátky goudy, naplněna, na vrch kousek uzeného špeku. Peč. papír pomašlován česnekovým olejem, k ředkvi vař. brambory, zapékáno 8 min.
Velmi chutné a syté. Umím si představit i jako pohoštění, vydlabat menší otvory, naplnit náplní, kterou lze konzumovat i studenou, zapékat pod grilem…
Trochu pracnější, ale ti šikovnější mohou zpříjemnit přátelům posezení venku…

Náhledová fotografie

Náhledová fotografie

 
2905
753 příspěvků 17.03.12 15:47

Zajímavý recept :potlesk: Ředkev jsem viděla v Bille, promyslím, telecí nemám.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz