Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Ušleháme smetanu a přidáme do tvarohu. Želatinu rozpustíme v malém množství studené vody, následně uvaříme. Ochlazenou přidáme do hmoty a mícháme. Přidáme rozinky (předem polité vařící vodou a okapané) a kousky ananasu (pár jich necháme na ozdobu). Do dortové formy vložíme tvarohovou směs, na povrch tvarohové hmoty dáme zbytek ovoce a zalijeme tuhnoucí želatinou. Dáme vychladit do chladničky.
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bílá dáma (nepečený)
24 příspěvků 20.10.03 14:14
to je krasa!
1075 příspěvků 20.10.03 12:02
Pokud mas dortovou formu o prumeru 25 cm, ta je nejlepsi, ale klidne muzes pouzit i 28 cm. Kolac bude nizsi, ale stejne chutny. Taky muzes tento dezert dat na ruzne plechy ctvercove nebo jakehokoliv tvaru. Pokud delam kolac na velkou formu, rada pridam tvarohu (ale nemusi). Mej se hezky
1075 příspěvků 20.10.03 11:58
2 lzice zelatiny, to je jeden sacek-10g- praskove zelatiny. Navod zelatiny rika, ze tento sacek je na 1/4 litru vody (ja davam o neco mene-asi 2dl, aby byl kolac tuzsi). Zelatinovy prasek rozpusime jen v casti vody a zbytek dolijeme a pak zelatinu asi 1 minutu varime.
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Jaká velká dortová forma na tento rozpočet?
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Kolik vody se dá varit s zelatinou?