Recept Bifteky s lečem

babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Trošínku naklepat bifteky, osolit a opepřit je, osmažit je narychlo na rozehřátem oleji po obou stranách a dát je stranou na servírovací mísu přikryté alobalem. Na stejném tuku osmažit cibuli a slaninu, potom přilít víno a přidat rajskou pastu, papriku, česnek a nakonec zalít vše vývarem. Dobře zamíchat ode dna a uvolnit jakýkoliv přípek. Podusit. Před podáváním přidat lečo a povařit ho v omáčce asi 5min, aby se ohřálo. Na mísu nalít omáčku kolem masa a ozdobit vše petrželkou.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 17.01.04 vloženo
  • 4750x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 hovězí bifteky, každý asi 170g
  • 30g oleje
  • 80g posekané cibule
  • 80g posekané libové slaniny
  • 100ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce rajské pasty
  • 1 lžíčka mleté papriky
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 110ml bílého vína
  • sůl a pepř
  • připravené lečo sterilované, nebo domácí zmražené

Doporučená příloha

  • Máslové široké nudle.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bifteky s lečem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz