Recept Biftecky z Aleppa

jolana Syrská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso so solou, cibulou a koreninami dobre premiesame. Vytvarujeme placicky/biftecky asi s 8 cm priemerom, hrubkou 1 cm (nie viac) a vyprazama/opekame na troske oleja do zlatava. cesnakova omacka: V mixeri mixujeme cesnak s olejom a pomalinky prilevame citronovu stavu az mame hladku bielu(ako mliecnu) omacku. Podavame s opekanymi zemiakmi/ kasou.. chlebom.. k tomu paradajkovy, paprikovy salat alebo len tak narezane na kolieska..aj cibulu mozno, salat..alebo aj nic... To vsetko alebo len biftecky (podla chuti) pokapeme cesnakovou omackou. Dobru chut! Aleppo je historicke prekrasne mesto na severe Syrie, ktore je okrem ineho preslavene aj vybornym jedlom a recepturami.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 07.10.08 vloženo
  • 4580x zobrazeno

Ingredience

  • 500 gr mleteho maska jahnacie, hovadzie..aj s drubezim sa moze probnut..
  • 1 cibula nasekana na jemnunko/drobno
  • 1 KL suchej drvenej maty
  • 1 Kl soli
  • 1/2 KL mlete cierne korenie
  • stipka kurkum
  • 1/2 KL mlete nove korenie
  • struhnutie muskatove orieska (nemame neva)
  • podla chuti feferonky alebo chilli
  • Na omacku:
  • 3 struciky cesnaku
  • 3 PL citronovej stavy
  • 5 PL olivoveho oleja

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Biftecky z Aleppa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Biftecky z Aleppa

jolana
5068 příspěvků 8.10.08 14:09
Re: Biftecky z Aleppa

Ste ma nesmierne potesili ze se zamlouva, at chutna…:)
Bono, to neva..kludne si urob s akym maskom chces, ja ho robim z telacieho zvacsa..;-))
Manano, moc diky..jj.. z jehneciho, kuzleciho anebo skopovyho to je lahudka– svata pravda..saha u hana..;))

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biftecky z Aleppa

Hele Maňánku, já jsem si to uložila už odpoledne, ale s jehněčím ani skopovým jsem ani ve snu nepočítala…
Já tak jednoduše po našem… půl na půl hovězího s vepřovým. Asi to nebude „košer“, ale co… My si určitě pochutnáme. Jolanko, díky za recept. B.

Manana
1514 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Biftecky z Aleppa - Jolanko,

no to je zase recept že musím propláchnout notebook!
Zejtra jdu pro jehněčí, ale lepší by to bylo ze skopového, z nějakého dobrého berana, to by byl nářez! شهية طيبة

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz