Recept Bída s nouzí 2

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bída s nouzí 2

Postup

Když je doma vykradeno a kapsa splasklá, koupíme 5 i více dkg salámu.
Dá se použít i uherák, ale koňák je na tohle lepší a nejen cenově!
Nakrájíme ho na kostičky a dáme osmažit na olej, až zhnědne, pak ho vyndáme. V tom samém kastrůlku opečeme ještě směs nakrájené cibule, nasekaný česnek a později na malé kostky nakrájený chléb. Když má chléb barvu topinek, vrátíme do kastrůlku i opečený salám a rozklepneme na to vejce (raději několik),posypeme pažitkou a dosolíme.
Velmi záleží na tom, co máte doma a vhodně přidáte, je to na váší fantazii, na obsahu peněženky a nebo, co si vypůjčíte od sousedů s odůvodněním, že už mají všude zavřeno a mega+ hypermarkety jsou tak daleko vzdáleny.

Přeji dobrou chuť a nepřeji se dostat do bídy!!!
Ale tohle jídlo není špatný ani když máme všeho dostatek!

Recept je z kategorií: Zábavné recepty


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.06.08 vloženo
  • 7152x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut (R)

Ingredience

  • Dávky neurčuji- záleží na počtu jedlíků a co dům a peněženka dá
  • salám, nejlépe koňský
  • olej
  • cibule
  • česnek
  • něco chleba
  • vajíčka
  • sůl
  • pažitka, nebo petrželka

Doporučená příloha

  • možná vyžebrané pivo, nebo vodu z vodovodu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 21.12.15 14:34

Já jsem tento pokrm kdysi nazvala Drsnej Harry ; už ani nevím kdy a při jaké příležitosti :think: . Jméno už mu (u nás) zůstalo.

Na 4 porce používám přibližně toto množství ingrediencí:

  • 400 g pikantní paprikové klobásy (čabajka, dunajská, gombasecká)
  • 400 g staršího (asi 3 - 4 dny) chleba
  • půlku pórku + jednu menší cibuli
  • 1 červený paprikový lusk
  • 4 vejce + trochu mléka podle potřeby

Chleba nakrájím na kostky a buď úplně na sucho nebo jemně pokropený tukem jej nechám opékat v troubě do světle zlatava. Občas promíchám. Jde to rychle, musí se hlídat, aby příliš neztvrdl.

Klobásu nakrájím na slabší půlkolečka a dám opékat na suchou pánev. Klobása pustí tuku dost. Opečenou klobásu vyjmu, tuk v pánvi ponechám.

Na tuku vypečeném z klobásy krátce orestuji pokrájenou cibuli, pórek a papriku. Zakápnu trochou vody a nechám pod poklicí trochu podusit.

Opečený chleba, osmaženou klobásu a podušenou zeleninu smíchám dohromady a dám do pekáčku (klidně vezmu ten po pečení chleba). Rozšlehám vejce. Jestliže se chléb opekl víc, než bych chtěla, do vajec přidám trochu mléka. Tím zaliji směs v pekáči a promíchám tak, aby se vše obalilo vejci.

Vložím do vyhřáté trouby a nechám zapékat. Občas promíchám, aby se vejce zapékalo rovnoměrně a kousky chleba se příliš k sobě nenalepily. Nesolím, nekořením; klobása vše obstará sama :lol: . Až vám zbude chleba, doporučuji k vyzkoušení :mavam: .

Jen nevím, proč je recept v rubrice Zábavných :think: . Mě ten pokrm přijde stejně obvyklý, jako třeba fleky s uzeným, knedlíky s vejci nebo krupoto :nevim: .

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Bída s nouzí 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
..zd..
20 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bída s nouzí

U nás to bývá pondělní oběd na chalupě, lednice malinká, krám v sousední vsi od pátku zavřený , do městečka se nám v nechcea krámek otevřou až odpoledne. Návštev bylo dost a všichni si přivezli buřty a chleba na opékání a slepic je na každém dvorku dost. A jinak nádherná dovolrná s pomalu plynoucími dny

 
Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bída s nouzí -Terrinko

Tyhle nouzovky jsou obvykle super a já je mám hrozně ráda … a nic si z toho nedělej, já jsem si tuhle dělala po čísi podobné jazykové upomínce korekturu skoro celého receptu… Tvé „z“ proti tomu bylo chabé ;o)

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bída s nouzí- Rachel,

to víš, že je, uvědomila jsem si to pozdě, ale přece. Jó člověk už někdy taky blbne, ale máme nárok že? Ten salám můžeš dát jakýkoliv co doma je, pokud není, je to už horší. My jsme si to dělali na studiích na „intru“ a vždycky jsme se dost naprali a dělali jsme to i z buřtů. Jinak to fakt zasytí. Díky, že jsi recept četla a přišla na oné z s . Jana

 
Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bída z nouzí - Terrinko

Tohle je vskutku úžasné :o))) Jen nevím, jestli ten koňský salám je to nejvhodnější, když mám já zrovna prázdnou peněženku, spíš nemám tušení, kam bych ho ve stavu nouze šla shánět. …JO, a malá jazyková poznámečka. Není bída spíš „s“ nouzí, než „z“?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz