Recept Bhaji - křupavé pikantní placky z Indie

babi Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bhaji - křupavé pikantní placky z Indie

Postup

Pomocí rukou vymačkat tekutinu z brambor. Osušit je v utěrce. Položit brambory do misky a přidat k nim koření, šalotky, bílek a ochucení. Dobře promíchat. Rozehřát pánev na středním ohni a přidat olej. Po lžících vložit brambory do oleje, zploštit je špachtlí, nebo obrácenou lžicí a postupně je osmažit (při smažení nechat kolem placek místo) po několik minut do zlatova. Otočit je a smažit další 3min. Osušit je na ubrousku a podávat s chutney a různou salsou. Výborně se hodí jako chuťovky, nebo příloha ke karí pokrmům.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 24.06.03 vloženo
  • 15571x zobrazeno

Ingredience

  • Na 10 placek
  • 300g brambor, nastrouhaných
  • 1 1/2 lžic ¨Garam masala¨ z Labužníka, nebo curry prášek
  • 4 zelené šalotky, na jemno posekané
  • 1 velký bílek trochu našlehaný
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sůl a pepř
  • chutney a salsy pro servírování

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bhaji - křupavé pikantní placky z Indie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz