Recept Bhaji - křupavé pikantní placky z Indie

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bhaji - křupavé pikantní placky z Indie

Postup

Pomocí rukou vymačkat tekutinu z brambor. Osušit je v utěrce. Položit brambory do misky a přidat k nim koření, šalotky, bílek a ochucení. Dobře promíchat. Rozehřát pánev na středním ohni a přidat olej. Po lžících vložit brambory do oleje, zploštit je špachtlí, nebo obrácenou lžicí a postupně je osmažit (při smažení nechat kolem placek místo) po několik minut do zlatova. Otočit je a smažit další 3min. Osušit je na ubrousku a podávat s chutney a různou salsou. Výborně se hodí jako chuťovky, nebo příloha ke karí pokrmům.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 24.06.03 vloženo
  • 13560x zobrazeno

Ingredience

  • Na 10 placek
  • 300g brambor, nastrouhaných
  • 1 1/2 lžic ¨Garam masala¨ z Labužníka, nebo curry prášek
  • 4 zelené šalotky, na jemno posekané
  • 1 velký bílek trochu našlehaný
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sůl a pepř
  • chutney a salsy pro servírování

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bhaji - křupavé pikantní placky z Indie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Chilli con carne Chilli con carne
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz