Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V míse třeme asi 15 minut moučkový cukr a vanilkový cukr s vejci. Přidáme olej, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou, zaléváme mlékem a těsto dobře promícháme. Nakonec vmícháme strouhaná jablka a těsto vlijeme do vymazané bábovkové formy a pečeme do růžova. Chceme-li urychlit dobu pečení, použijeme několik forem (dortové, rybičky, beránky, koláčové) Po upečení pocukrujeme. Moučník je vláčný a chutný i po několika dnech.
Recept je z kategorií: Bábovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
27.3.17 21:13
Vláčna, šťavnatá, nie príliš sladká bábovka.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům26.8.15 19:22
Udělat tuhle bábovku je velmi snadné pekli jsme ji hodinu, hned jsme věděli, že bude výborná. A taky, že je.:) Tenhle recept je nejlepší.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům2.11.12 19:05
Bábovka opravdu výborná, je upečena z poloviční dávky, dala jsem
2 menší vajíčka a cukru pouze 12 dkg, když nejsou jablka kyselá, tak
cukru příště jen 10 dkg.
Forma silikonová…
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bezvadná jablková bábovka
1 příspěvek 30.11.15 09:59
Pekla jsem včera, část cukru jsem nahradila glukopurem a část bílé mouky celozrnnou - výsledek mne zpočátku zklamal, měla jsem pocit, že bábovka je „nedodělaná“ i po více než hodině pečení…nicméně dnes ráno mě malý syn (15m) přesvědčil o opaku, je sice trochu hutnější díky celozrnné mouce, nicméně je velmi dobrá a protože máme stále dost jablek, nepeču naposledy, moc děkuji za recept!!!
Název nelže- je fakt bezvadná. Na „normální“ velikost formy z poloviční dávky, do těsta jsem nalámala malé kousky 70% čokolády a trochu nahrubo nasekaných vlašáků.
Když jsem viděla
to množství surovin, hned jsem si říkala,
že by z toho byly bábovky dvě, tak také vyzkouším, ale jen z pol.
dávky. 
66 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jsem před hodinou dopekla, před chvílí jsme ochutnali a nejsem si jistá, že bábovka přežije zítřek - je výborná. Těsta je opravdu hodně, ale na prababiččinu litinovou formu je to tak akorát, pekla jsem asi hodinu. Čokoládová poleva v kombinaci s tímhle těstem musí být super a příště přidám i vlašské ořechy. Už se moc těším… Díky za recept, Pampeliško!
Supr dobrota, dávám do svých oblíbených
Doporučuji, skvělá, a druhý den ještě lepší než v den upečení. Polití čokoládovou polevou ještě před krájením jen prospěje.....
410 příspěvků 25.1.09 03:43
Moc dobrá. Dnes jsem ji zkusila. Rychlá, snadná a opravdu název nelže bezvadná.
Pekla jsem ji z poloviční dávky a úplně to pro mou formu stačilo. Pampeliško díky- myslím,že z tohoto těsta půjde upéct i beránek.
740 příspěvků 25.1.09 03:43
Včera som ju piekla, je naozaj bezvadná
Veľmi nám s manželom chutila, hlavne bola
taká nadýchaná a šťavnatá. Na budúce ju ale budem robiť len
z polovičnej dávky, nakoľko do mojej formy na bábovku bolo cesta príliš a
musela som ju piecť v dvoch nádobkách
Ďakujem sa recept.
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Bábovka je naprosto výtečná!!!!! Rozhodně doporučuji vyzkoušet.