Recept Bezovo-rumový likér

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V kastrolu smícháme bezinkovou šťávu s cukrem, několika hřebíčky a kouskem skořice. Od doby varu 10 minut na malém plameni povaříme.

Druhý den vychladlou šťávu přecedíme, přilijeme vodu a rum. Přelijeme do lahví, zašpuntujeme a uložíme do chladu. A zimní chuťovka na dlouhé večery je připravena. Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.01.08 vloženo
  • 5127x zobrazeno

Ingredience

  • 1 l čerstvě vylisované bezinkové šťávy
  • 500 g cukru písek
  • kousek skořice
  • několik hřebíčků
  • 500 ml převařené studené vody
  • 500 ml rumu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezovo-rumový likér

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Shira313
117 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezovo-rumový likér

Všetkým ďakujem za tipy a názornú fotku. Želám pekný víkend :o)

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezovo-rumový likér

Dělám ho ještě trochu jinak. Bezinky ve velké sklenici prosypávám ve vrstvách s cukrem (asi 1 : 1), povážu papírem a nechám stát na kredenci tak asi dva až tři týdny, až pustí šťávu, tu pak scedím, přefiltruju (přes vatu, přes papírový filtr to vůbec neteče) a smíchám s lihem v pomeru asi (3,5 :1 ve prospěch šťávy), sleju do lahví a špunty zalévám voskem. Vydrží i takto nevařený až dva roky. V zimě ho pak používám spíš jako lék, denně jednu polévkovou lžíci.
Nezralé bezinky snad ani nejsou nezdravé, ale nechutné určitě.

 
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezovo-rumový likér - Shira313

Bezinky otrhám pomocí vidličky, dám je do kastrolu, podleji je vodou a 15 minut je vařím. Pak je propasíruji přes cedník. Šťávu pak používám k přípravě bezové šťávy, likéru či vína.Pěkný příští podzim s bezinkami Ti přeje Libuše.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Bezovo-rumový likér

Věřím, že likér s kávou je dobrota, sama jsem ho nevyráběla a v okolí se nikdo nenašel, kdo by takový vyráběl.

používám takovýto, ale předtím byl součástí robotu, který mně dosloužil.

 
Shira313
117 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezovo-rumový likér

Už sa teším na vôňu rozkvitnutej bazy a prvú šumivú šťavu z kvetov, ale taký likér, keď vonku nie je vidno ani kúsok modrej oblohy určite prinesie do duše kus slnka :o)

Do likéru nepridávam vodu, ale trochu kávy.
A niekde som čítala, že je veľmi dôležité, aby bola baza úplne dozretá, inak to vraj môže spôsobiť žalúdočné poťiaže.

Neporadili by ste mi, aký máte gríf na vylisovanie bazovej šťavy?
Doteraz som používala utierku a potom som bola celá spolu s kuchyňou zafarbená do čierna :o((

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Restovaná kuřecí játra


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz