Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nakrájet oloupanou řepu na polovinu a potom na plátky. Uvařit ji v houbovém vývaru společně s mrkví nakrájenou na tenká kolečka asi 10-15min. Přidat spařené oprané listy a stonky řepy nakrájené na 2-3cm kousky. Potom přidat tykev, na kostičky nakrájené brambory, nakrájená rajčata a nakrájené stonky celeru. Přidat koření a vařit tak dlouho, až je zelenina měkká. Před podáváním přidat kyselou smetanu a pažitku.
Recept je z kategorií: Boršče
Žitný chléb.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bezmasý boršč z Ruska
to je mně velice líto! Zkus zvlášť uvařit trochu víc červené řepy (nebo ji upect v troubě, tak se dobře loupou a dostanou dobrou jemnou karamelovou chuť) a další možnost je, zkus si do trošky boršče zamíchat trochu smetany a ochutnat polévku, třebas ta tu výraznou chuť celeru zredukuje. Máš-li doma kus starého chleba i s kůrkou, tak jej v polévce povař. Ten vesměs částečně odstraní nejenom sůl ale i jiné nechtěné chutě. Držím Ti palce!
Tak už nenaříkej ;o) a užij si víkendu!
81 příspěvků 25.1.09 03:43
81 příspěvků 25.1.09 03:43
No tak já jsem včera zrovna dala do boršče celeru nějak víc.....a asi ho dneska vyleju…a to ho mám opravdu kotel (na celý víkend).
Ach, jo
Šárečko, můžeš, ale dej tam jenom jeden stonek, aby to nepřetlouklo to ostarní. Jak zajisté víš, borščů je hromada a tento je bez masa ;o) Zapamatovala sis nějaký ten recept ze školy?
Krásný zbytek večera!
433 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, opet recept na me chutove bunky. Muzu tu zelenou cast z celeru nahradit rapikatym celerem?
Ve skole jsme jednou za cas meli tyden Ruske kuchyne a tam se varil Boršč. Mnam, mnam, mnam. Uz se moc tesim.