Recept Bezmasý boršč z Ruska Veg

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nakrájet oloupanou řepu na polovinu a potom na plátky. Uvařit ji v houbovém vývaru společně s mrkví nakrájenou na tenká kolečka asi 10-15min. Přidat spařené oprané listy a stonky řepy nakrájené na 2-3cm kousky. Potom přidat tykev, na kostičky nakrájené brambory, nakrájená rajčata a nakrájené stonky celeru. Přidat koření a vařit tak dlouho, až je zelenina měkká. Před podáváním přidat kyselou smetanu a pažitku.

Recept je z kategorií: Boršče

Nahlásit recept

  • 20.01.05 vloženo
  • 12321x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 svazek menší červené řepy, spařené a oloupané
  • 3-4 oloupané syrové brambory
  • 1 očištěná mrkev
  • kousek zelené části celeru, nebo stonek řapíkatého celeru
  • 1-2 rajčata
  • sůl a pepř
  • hřebíček
  • bobkový list
  • kyselá smetana
  • 1.5l vývaru z hub
  • 200g oloupané tykve na kostky nakrájené
  • 50-75g pažitky i zmražené

Doporučená příloha

  • Žitný chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezmasý boršč z Ruska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bezmasý boršč z Ruska

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Agatto...

to je mně velice líto! Zkus zvlášť uvařit trochu víc červené řepy (nebo ji upect v troubě, tak se dobře loupou a dostanou dobrou jemnou karamelovou chuť) a další možnost je, zkus si do trošky boršče zamíchat trochu smetany a ochutnat polévku, třebas ta tu výraznou chuť celeru zredukuje. Máš-li doma kus starého chleba i s kůrkou, tak jej v polévce povař. Ten vesměs částečně odstraní nejenom sůl ale i jiné nechtěné chutě. Držím Ti palce!

Tak už nenaříkej ;o) a užij si víkendu!

Agatta
81 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boršč z Ruska (Veg.).
Agatta
81 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boršč z Ruska (Veg.).

No tak já jsem včera zrovna dala do boršče celeru nějak víc.....a asi ho dneska vyleju…a to ho mám opravdu kotel (na celý víkend).
Ach, jo :(

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boršč z Ruska.

Šárečko, můžeš, ale dej tam jenom jeden stonek, aby to nepřetlouklo to ostarní. Jak zajisté víš, borščů je hromada a tento je bez masa ;o) Zapamatovala sis nějaký ten recept ze školy?

Krásný zbytek večera!

Labužník Sarka
433 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boršč z Ruska.

Babi, opet recept na me chutove bunky. Muzu tu zelenou cast z celeru nahradit rapikatym celerem?
Ve skole jsme jednou za cas meli tyden Ruske kuchyne a tam se varil Boršč. Mnam, mnam, mnam. Uz se moc tesim.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz