Recept Bezmasý boršč z Ruska Veg

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nakrájet oloupanou řepu na polovinu a potom na plátky. Uvařit ji v houbovém vývaru společně s mrkví nakrájenou na tenká kolečka asi 10-15min. Přidat spařené oprané listy a stonky řepy nakrájené na 2-3cm kousky. Potom přidat tykev, na kostičky nakrájené brambory, nakrájená rajčata a nakrájené stonky celeru. Přidat koření a vařit tak dlouho, až je zelenina měkká. Před podáváním přidat kyselou smetanu a pažitku.

Recept je z kategorií: Boršče

Nahlásit recept

  • 20.01.05 vloženo
  • 12065x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 svazek menší červené řepy, spařené a oloupané
  • 3-4 oloupané syrové brambory
  • 1 očištěná mrkev
  • kousek zelené části celeru, nebo stonek řapíkatého celeru
  • 1-2 rajčata
  • sůl a pepř
  • hřebíček
  • bobkový list
  • kyselá smetana
  • 1.5l vývaru z hub
  • 200g oloupané tykve na kostky nakrájené
  • 50-75g pažitky i zmražené

Doporučená příloha

  • Žitný chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezmasý boršč z Ruska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Agatto...

to je mně velice líto! Zkus zvlášť uvařit trochu víc červené řepy (nebo ji upect v troubě, tak se dobře loupou a dostanou dobrou jemnou karamelovou chuť) a další možnost je, zkus si do trošky boršče zamíchat trochu smetany a ochutnat polévku, třebas ta tu výraznou chuť celeru zredukuje. Máš-li doma kus starého chleba i s kůrkou, tak jej v polévce povař. Ten vesměs částečně odstraní nejenom sůl ale i jiné nechtěné chutě. Držím Ti palce!

Tak už nenaříkej ;o) a užij si víkendu!

Agatta
81 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Boršč z Ruska (Veg.).
Agatta
81 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Boršč z Ruska (Veg.).

No tak já jsem včera zrovna dala do boršče celeru nějak víc.....a asi ho dneska vyleju…a to ho mám opravdu kotel (na celý víkend).
Ach, jo :(

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Boršč z Ruska.

Šárečko, můžeš, ale dej tam jenom jeden stonek, aby to nepřetlouklo to ostarní. Jak zajisté víš, borščů je hromada a tento je bez masa ;o) Zapamatovala sis nějaký ten recept ze školy?

Krásný zbytek večera!

Labužník Sarka
433 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Boršč z Ruska.

Babi, opet recept na me chutove bunky. Muzu tu zelenou cast z celeru nahradit rapikatym celerem?
Ve skole jsme jednou za cas meli tyden Ruske kuchyne a tam se varil Boršč. Mnam, mnam, mnam. Uz se moc tesim.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz