Recept Bezmasá chutná sekaná

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Sójovou drť a sušené houby zalijeme vývarem a necháme změknout. Pečivo namočíme do vlažné vody. Sójovou drť a houby vymačkáme, tekutinu uschováme azbytek umeleme a vložíme do mísy. Přidáme vymačkané pečivo, mletou okapanou vařenou kapustu, sůl, rostlinný olej, utřený česnek, kmín, nastrouhanou cibuli, pepř a majoránku. Je-li směs příliš suchá a tuhá, tak ji zředíme trochou uschované tekutiny. Vše dobře promícháme a vložíme do olejem vymaštěného pekáčku, nebo ohnivzdorné misky. Pečeme v předem vyhřáté horké troubě asi 30min. Horkou sekanou podáváme s vařenými brambory. Jako přílohu můžeme použít zeleninové saláty dle vlastní chuti, ale nezapomeneme na vhodnost kombinace s hlavní rostlinnou skupinou.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo

Nahlásit recept

  • 16.02.04 vloženo
  • 10388x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Hlavní rostlinná skupina, která se může kombinovat se zeleninovou podskupinou.
  • 1 balení sójivé drti
  • zeleninový vývar (2.5dl vody + 1 lžička vegety)
  • 3 ks celozrnného pečiva
  • 300g uvařené kapusty
  • 20g sušených hub
  • sůl
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 stroužky česneku
  • drcený kmín
  • 1 cibule
  • černý pepř
  • majoránka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezmasá chutná sekaná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Bento
794 příspěvků 01.02.11 14:49

Moj starsi syn je vegetarian , a byva teraz u mna prave dnes varil zo sojovych kuskov a
si pochvaloval tento sojovy druh z Taiwanu. ( Beef chunks ).
 http://www.flickr.com/…s/424153816/

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.02.11 14:09

Spravne casino, „skoro“ nikdo :-P

casino
4488 příspěvků 01.02.11 14:05

dag,
pokud nejste alergická na maso :-) ,tak sojový granulát lze přidat bez problémů do běžné sekané…
100g granulátu „hmotní“ po uvaření +- 400g; přidat 400g masa a nikdo to nepozná. No, skoro nikdo :mrgreen:

dag
543 příspěvků 01.02.11 13:11

Díky bloudění po Labužnických receptech dojde konečně balíček sojové drti, který leží již delší dobu ve špíži k uplatnění.Napíši, jak to dopadlo.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Karbanátky Karbanátky
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Květáková polévka Květáková polévka
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz