Recept Bezlepkový chlebík Bezlep

kaketka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bezlepkový chlebík

Úvod

Žiju v Kanadě a nemám tu žádné chlebové mixy, ale chtěla jsem pěkný kváskový (z droždí) chléb po česku. Tak jsem zkombinovala několik receptů a chutná skvěle ;)

Postup

KVÁSEK: Do teplého mléka vmíchat suroviny na kvásek a nechat asi 30 minut vzejít. CHLÉB: V míse smíchat suché suroviny, přidat kvásek, 2 vejce, olej a ocet. Uhňácat bochánek tak aby nelepil a nechat hodinu odležet v teple (já mírně nahřeju troubu a vypnu a chleba tak trochu vykyne). Nakonec potřít zbylým našlehaným vejcem a posypat kmínem nebo semínky dle libosti. Chleba jsem pekla hodinu na 190 stupňů a když tmavnul, položila jsem navrch přeložený peč. papír. Taky jsem do trouby dala varnou misku s vodou.

Nahlásit recept

  • 15.03.15 vloženo
  • 3600x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hodiny

Ingredience

  • KVÁSEK:
  • 0.3l teplého mléka
  • 25g droždí
  • 1 PL hnědého cukru
  • 3 PL psyllia
  • 3 PL drcených lněných semínek
  • 1/2 PL mletého koriandru
  • 1/2 PL mletého fenyklu
  • 2 PL mletého kmínu
  • DÁLE PAK:
  • 1/2 hrnku bramborového škrobu
  • 1/2 hrnku drcené tapioky
  • 1/2 hrnku kokosové mouky
  • 1 až 1 a půl hrnku rýžové mouky
  • 3 celá vejce
  • 5 PL oleje (já dala avokádový)
  • 1 PL soli
  • 3 PL kvasného jablečného octu
  • Trocha kmínu, nebo nějakých semínek na vrch

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

kaketka 15.3.15 02:14

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Bezlepkový chlebík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bezlepkový chlebík

kaketka
27 příspěvků 18.3.15 12:19

Dobrá :D - název upraven - jinak chtít sehnat tady pravé kvasnice, to už spíš se setkám UFO za bílého dne :D A co se týče kanadského národního jídla, tak to je Poutine - smažené hranolky posypané hodně tučným sýrem a přelité gravy, což je v podstatě směs bílé mouky, práškového bujónu a vody - svařené do takové omáčky. Chutná to „dobře“, jako ostatně všechen typický fastfood… ale obsah a nutriční hodnoty si asi každý domyslí sám :twisted: :twisted: :twisted:

Wolfg
584 příspěvků 15.3.15 18:21
To musí bejt Kanaďani paf,

Když jdou kolem tvýho baráku a práskne je do frňáku vůně pečení. Na to asi nejsou zvyklí, co? Měl jsem mnoho let tetu v Orillii a na moji otázku, jaké je kanadské národní jídlo, po dlouhém váhání, řekla: nevím, snad kachna na pomerančích, voni vařit neuměj.
Ale z jiného sudu, je cenné vše, co se udělá doma a člověk není závislý na zlovůli výrobců chemie. Nemyslím, že to u vás bude lepší.
Ad chleba. Když se v Čechách řekne „kváskový“, znamená to striktní použití PŘIROZENÉHO kvásku s divokými kvasinkami, nikoli průmyslových kvasnic. Proto bych prosil o změnu názvu, co takhle Bezlepkový chleba z Kanady?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Mrkvový salát Mrkvový salát
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz