Recept Bezlepkový chlebík Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bezlepkový chlebík

Úvod

Žiju v Kanadě a nemám tu žádné chlebové mixy, ale chtěla jsem pěkný kváskový (z droždí) chléb po česku. Tak jsem zkombinovala několik receptů a chutná skvěle ;)

Postup

KVÁSEK:
Do teplého mléka vmíchat suroviny na kvásek a nechat asi 30 minut vzejít.

CHLÉB:
V míse smíchat suché suroviny, přidat kvásek, 2 vejce, olej a ocet. Uhňácat bochánek tak aby nelepil a nechat hodinu odležet v teple (já mírně nahřeju troubu a vypnu a chleba tak trochu vykyne). Nakonec potřít zbylým našlehaným vejcem a posypat kmínem nebo semínky dle libosti. Chleba jsem pekla hodinu na 190 stupňů a když tmavnul, položila jsem navrch přeložený peč. papír. Taky jsem do trouby dala varnou misku s vodou.


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.03.15 vloženo
  • 3012x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hodiny

Ingredience

  • KVÁSEK:
  • 0.3l teplého mléka
  • 25g droždí
  • 1 PL hnědého cukru
  • 3 PL psyllia
  • 3 PL drcených lněných semínek
  • 1/2 PL mletého koriandru
  • 1/2 PL mletého fenyklu
  • 2 PL mletého kmínu
  • DÁLE PAK:
  • 1/2 hrnku bramborového škrobu
  • 1/2 hrnku drcené tapioky
  • 1/2 hrnku kokosové mouky
  • 1 až 1 a půl hrnku rýžové mouky
  • 3 celá vejce
  • 5 PL oleje (já dala avokádový)
  • 1 PL soli
  • 3 PL kvasného jablečného octu
  • Trocha kmínu, nebo nějakých semínek na vrch

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

kaketka 15.03.15 02:14

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Bezlepkový chlebík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
kaketka
27 příspěvků 18.03.15 12:19

Dobrá :D - název upraven - jinak chtít sehnat tady pravé kvasnice, to už spíš se setkám UFO za bílého dne :D A co se týče kanadského národního jídla, tak to je Poutine - smažené hranolky posypané hodně tučným sýrem a přelité gravy, což je v podstatě směs bílé mouky, práškového bujónu a vody - svařené do takové omáčky. Chutná to „dobře“, jako ostatně všechen typický fastfood… ale obsah a nutriční hodnoty si asi každý domyslí sám :twisted: :twisted: :twisted:

 
Wolfg
583 příspěvků 15.03.15 18:21
To musí bejt Kanaďani paf,

Když jdou kolem tvýho baráku a práskne je do frňáku vůně pečení. Na to asi nejsou zvyklí, co? Měl jsem mnoho let tetu v Orillii a na moji otázku, jaké je kanadské národní jídlo, po dlouhém váhání, řekla: nevím, snad kachna na pomerančích, voni vařit neuměj.
Ale z jiného sudu, je cenné vše, co se udělá doma a člověk není závislý na zlovůli výrobců chemie. Nemyslím, že to u vás bude lepší.
Ad chleba. Když se v Čechách řekne „kváskový“, znamená to striktní použití PŘIROZENÉHO kvásku s divokými kvasinkami, nikoli průmyslových kvasnic. Proto bych prosil o změnu názvu, co takhle Bezlepkový chleba z Kanady?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz