Recept Bezlepkový houskový knedlík Bezlep

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bezlepkový houskový knedlík

Úvod

Bezlepkový houskový knedlík… a pak že to nejde…

Postup

Po vykynutí kvásku přidáme mouku, sůl, vajíčko a olej a vypracujeme řidší těsto. Přidáme nakrájenou housku a vypracujeme dva knedlíky a necháme 10 minut vykynout. Po té vaříme v páře na pařáku v plátně nebo ve vodě (ta by ale neměla bublat) 20 minut. Není poznat rozdíl jestli jde o lepek nebo belepek. Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.04.14 vloženo
  • 12204x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Ingredience

  • kvásek:
  • 200 ml mléka
  • 1/2 balíčku droždí
  • 1/2 odměrky cukru
  • 1 KL guarantu - není nutná
  • 1 PL psyllium
  • další:
  • asi 250 g mouky Schär MIX B
  • asi PL oleje
  • 1/2 odměrky soli
  • 1 vajíčko
  • 1 bezlepková houska

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Alis 02.01.15 16:21

Kdo napíše, že nelze rozpoznat bezlepek od lepku, asi opavdu dlouho lepek nejedl :-)
Ale souhlasím, že jsou velmi dobré.
Do těsta jsem oproti původnímu receptu přidala pohankové pukance (takové burizony), knedlíky to hezky nadlehčilo.
Výborná příloha pro celiatiky ke všemožným omáčkám :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

netservis 09.11.14 16:23

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Bezlepkový houskový knedlík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2137 příspěvků 19.02.18 10:07

@kaketka - raději dávám sken, odkazy zde vždy nenávratně zmizí, je tam i složení.

 
kaketka
27 příspěvků 18.02.18 22:37

Můžu se prosím zeptat jaký má složení ten mix mouky? Já žiju v Kanadě, tady žádný mixy nemám, ale mouku mám prakticky z čehokoliv :)

 
netservis
8 příspěvků 04.01.15 19:29

To exczech
Zajímavé čtení.. dík

 
exczech
297 příspěvků 04.01.15 17:49

@Eja Nevim jestli umis Anglicky, ale tady je postup jak si udelat doma bezlepkovou mouku :)
 http://glutenfreegirl.com/…e-flour-mix/

Příspěvek upraven 04.01.15 v 17:51

 
exczech
297 příspěvků 04.01.15 17:46

@Eja No bezlepkovou mouku urcite mame ja jsem jenom neznal to jmeno te vasi ;) Mame jich k dostani spoustu, ale jsou podstatne o dost drazsi :(http://www7.buyerpricer.com/landing.aspx?…

 
Eja
3811 příspěvků 04.01.15 15:16

@exczech ale no to snad ne - v Americe nemáte bezlepkovou mouku? :roll: asi se jen jmenuje jinak…

 
exczech
297 příspěvků 04.01.15 15:11

@Eja diky za vysvetleni, takovou mouku tady v Americe nemame takze jsem to nevedel

 
netservis
8 příspěvků 04.01.15 09:40

Díky za názor a pukance vyzkouším.. :)

 
netservis
8 příspěvků 04.01.15 09:26

Mouka je bezlepková (jde o bezlepkovou směs) proto taky 1kg stojí v DM drogerii 126,– Kč.. :(

 
Eja
3811 příspěvků 04.01.15 07:49

@exczech Mouka Schar Mix B neobsahuje lepek.

 
exczech
297 příspěvků 04.01.15 07:38
lepek neboli gluten

Jak to muze byt bezlepkovy recept kdyz tam je mouka ktera obsahuje lepek?

 
Alis
2617 příspěvků 03.01.15 20:21

Chápu a názor neberu. Dělám doma výhradně lepek, bezlepek letos poprvé, knedlík je dobrý (však to taky píšu níže), ale podle mě JE JINÝ. Ani ne tak ve struktuře, to se povedl velmi dobře, kyprý, vláčný, prostě takový jako má být. Jen chuť je jiná, pokud bych to měla nějak specifikovat, je „kyselejší“.

Nicméně, ohodnotila jsem pěti hvězdičkami, protože jako alternativa pro celiatiky je velmi vyhovující.

P. S. Pokud budeš mít chuť a náladu, ty pohankové pukance zkus, hezky to těsto nakypří.

 
netservis
8 příspěvků 03.01.15 15:42

Já si dovolím trvat na svém. Dělám doma jak lepek tak bezlepek a rozdíl opravdu nepoznám. Bezlepkovku nedržím já, ale synovec. Důležité je řídké těsto které se zahustí až pokrájenou houskou. Pečení zdar.. :)

Příspěvek upraven 03.01.15 v 15:46

 
Alis
2617 příspěvků 02.01.15 16:24

Kdo napíše, že nelze rozpoznat bezlepek od lepku, asi opavdu dlouho lepek nejedl :-)
Ale souhlasím, že jsou velmi dobré.
Do těsta jsem oproti původnímu receptu přidala pohankové pukance (takové burizony), knedlíky to hezky nadlehčilo. Výborná příloha pro celiatiky ke všemožným omáčkám :-)
:potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz