Recept Bezlepkové housky - bez lepku a bez škrobu Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bezlepkové housky - bez lepku a bez škrobu

Úvod

Původní recept je známý pod jménem „revolution rolls“, tedy revoluční housky. Jsou základním receptem Atkinsovi diety a obecně patří k oblíbeným receptům Low carb jídelníčku (strava s nízkým obsahem uhlohydrátů). Neobsahuje mouku, škroby, aditiva, pouze základní, všem dostupné suroviny. Chuťově bych přirovnala k toustovému chlebu nebo ke kupovaným houskám k hamburgrům, jsou taky nevýrazné chutě, měkké, vláčné, hodí se především na sendviče. Můj největší kritik na ně řekl, že jsou výborné, tak mu věřím :)

Postup

Důležité je, abyste použili hutné pomazánkové máslo. Žádné vlhké smetanové pomazánky. Já jsem použila Choceňské, pak i domácí smetanu s obsahem tuku 20 % důkladně vymačkanou přes sýrařské plátno. Důkladně, teda myslím opravdu důkladně. Plátno jsem několikrát otevřela a promíchala jsem smetanu, protože i když byla hmota na povrchu suchá a hutná, uvnitř bylo ještě dost vody. Takže pamatujte: použijte kvalitní husté pomazánkové máslo nebo důkladně vymačkanou smetanu s vysokým obsahem tuku. V obou případech se recept povedl.

Krok č. 1
Zapněte troubu na 150°C, ať se krásně rozehřeje a připravte si plech s pečícím papírem.

Krok č. 2
K bílkům přidejte ocet a ušlehejte sníh. Ocet pomáhá udržet konzistenci sněhu déle. Originál receptu doporučuje prášek z vinného kamene, ten jsem ale doma neměla. Tím se docílí nadýchanějších housek.

Krok č. 3
Ostatní ingredience rozšlehejte a opatrně přidejte sníh. Těsto rozdělte na pečící papír na 6 housek, snažte se vytvořit vysoké kopečky. Pečeme na 150-160°C cca 45 minut, záleží na troubě, klidně i déle. Housky nejprve nakynou, pak trochu splasknou, docela se rozlezou. Neotevírejte troubu, dokud nejsou hotové, tedy dozlata upečené a suché.

Příště vyzkouším vinný kámen, díky kterému housky zůstanou vysoké. Ale i tak jsou fajn, na sendvič jsem poskládala dvě housky.

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Pečivo Přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.10.12 vloženo
  • 14057x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Ingredience

Na 6 housek (6 půlek):

  • 3 vejce
  • 150 g pomazánkového másla (nebo domácí smetany, důkladně vymačkané)
  • pár kapek jablečného octu
  • 1 malinká lžička medu
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

veseleboruvky 04.10.12 09:47

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Bezlepkové housky - bez lepku a bez škrobu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
veseleboruvky
28 příspěvků 25.10.12 14:53

To jsem moc ráda a já děkuji za přidané fotky :)

 
suzanka
161 příspěvků 22.10.12 13:54

Děkuji, mě moc chutnalo :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz