Recept Bezlepkové housky - bez lepku a bez škrobu Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bezlepkové housky - bez lepku a bez škrobu

Úvod

Původní recept je známý pod jménem „revolution rolls“, tedy revoluční housky. Jsou základním receptem Atkinsovi diety a obecně patří k oblíbeným receptům Low carb jídelníčku (strava s nízkým obsahem uhlohydrátů). Neobsahuje mouku, škroby, aditiva, pouze základní, všem dostupné suroviny. Chuťově bych přirovnala k toustovému chlebu nebo ke kupovaným houskám k hamburgrům, jsou taky nevýrazné chutě, měkké, vláčné, hodí se především na sendviče. Můj největší kritik na ně řekl, že jsou výborné, tak mu věřím :)

Postup

Důležité je, abyste použili hutné pomazánkové máslo. Žádné vlhké smetanové pomazánky. Já jsem použila Choceňské, pak i domácí smetanu s obsahem tuku 20 % důkladně vymačkanou přes sýrařské plátno. Důkladně, teda myslím opravdu důkladně. Plátno jsem několikrát otevřela a promíchala jsem smetanu, protože i když byla hmota na povrchu suchá a hutná, uvnitř bylo ještě dost vody. Takže pamatujte: použijte kvalitní husté pomazánkové máslo nebo důkladně vymačkanou smetanu s vysokým obsahem tuku. V obou případech se recept povedl. *Krok č. 1* Zapněte troubu na 150°C, ať se krásně rozehřeje a připravte si plech s pečícím papírem. *Krok č. 2* K bílkům přidejte ocet a ušlehejte sníh. Ocet pomáhá udržet konzistenci sněhu déle. Originál receptu doporučuje prášek z vinného kamene, ten jsem ale doma neměla. Tím se docílí nadýchanějších housek. *Krok č. 3* Ostatní ingredience rozšlehejte a opatrně přidejte sníh. Těsto rozdělte na pečící papír na 6 housek, snažte se vytvořit vysoké kopečky. Pečeme na 150-160°C cca 45 minut, záleží na troubě, klidně i déle. Housky nejprve nakynou, pak trochu splasknou, docela se rozlezou. Neotevírejte troubu, dokud nejsou hotové, tedy dozlata upečené a suché. Příště vyzkouším vinný kámen, díky kterému housky zůstanou vysoké. Ale i tak jsou fajn, na sendvič jsem poskládala dvě housky.

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Pečivo Přílohy

Nahlásit recept

  • 04.10.12 vloženo
  • 15418x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Ingredience

Na 6 housek (6 půlek):

  • 3 vejce
  • 150 g pomazánkového másla (nebo domácí smetany, důkladně vymačkané)
  • pár kapek jablečného octu
  • 1 malinká lžička medu
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

veseleboruvky 4.10.12 09:47

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Bezlepkové housky - bez lepku a bez škrobu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bezlepkové housky - bez lepku a bez škrobu

veseleboruvky
28 příspěvků 25.10.12 14:53

To jsem moc ráda a já děkuji za přidané fotky :)

suzanka
161 příspěvků 22.10.12 13:54

Děkuji, mě moc chutnalo :lol:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Hruškový koláč Hruškový koláč
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz